Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Technicsem (przestaje grać)

max84

Rekomendowane odpowiedzi

pawlik7294 a tak nawiasem widziałem, że za pomysł z wymianą matrycy w Panasonicu L10 też zostałeś solidnie zmieszany. Nie matryca świadczy o jakości zdjęć, a optyka.

cisza.... nikt się nie odzywa

dodam coś jednych rozśmieszy a innych "obrazi"

pewien kolega napisał coś na forum kilka lat temu na temat koniec marki technics

cytuję

no nic tylko się powiesić:( jak teraz będzie wyglądał świat bez klasy AA :) toż to był hi-end

jeszcze coś

Jak ktoś będzie chciał coś dodać o panasonic'u L10 czy L1 ... wymianach matrycy ...itp (mój był aparat i z mojej ręki zg.. (L10 i L1 puki co mają się dobrze)

zapraszam na forum.olympusclub.pl

>laa83, 1 Sie 2010, 00:34

a3 i tym su jest klasa "New Class A" nie pracują one w normalniej klasie A tylko jest tam układ Non-switching :) a3 i a5 był jeszcze uP układ utrzymujący stałą temperaturę radiatorów i dla małych mocy faktycznie była klasa A :)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Może i padaczka ale ten symasym i GC to jeszcze większy badziew :)

Jak nie rozumiesz jak działa ta klasa AA to już nie moja wina ani technicsa nawet Krell nie robi już oddawana w klasie A (Pass też większe maszyny powyżej kilkudziesięciu W puszcza w AB) tylko stosuje "sztuczki" :)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Hmm

Pisząc o klasie A w technicsach mam na myśli iż jest fragment wzmacniacza który pracuje w czystej klasie A,jast to i w se a5 i w se a3 i w wielu su

To że same tranzystory mocy pracują w klasie ab nie oznacza że np wzmacniacz napięciowy nie rpacuje w takiej klasie

O kontroli temperatury pracy w se a5 wiem,o zmiennym prądzie spoczynkowym również,także też to że przy małych mocach cały wzmak pracuje w czystej klasie A

Używałem pezwz krótki czas końcówki SE-A7 (new class A). Świetnie kontrolowany bas i zarąbiste skowronki w górze. Powiedziałbym high-end lat osiemdziesiątych. Grałbym na nim do dziś gdyby jedno trafo nie było przegrzane i nie pierdziało po rozgrzaniu.

Jasne, że technics robił wiele nie wiele wartej masówki. Robił jednak też prawdziwe rarytasy.

Popatrz,popatrz,myślałęm że o technicsie wiedziałem już wszytko,a ty jakiś se a7-nie miałem pojęcia o jego istnieniu:):)straszny placek

Widziałem natomiast wieloktotnie su a6,ale nie zastanawiałem się do czego on jest:p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.