Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak słuchawkowy do 1500PLN???

k4banos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako że jestem nowy na forum choc śledzę go od jakiegoś czasu chciałbym się na wstępie przywitać.

Obecnie słucham muzyki na Beyerach DT880 podłączonych do Pro-ject head box SE. Jako źródło służy mi Denon DCD-1460 podłączony IC Audioquest Coral. Chciałbym zmienic wzmak słuchawkowy tylko na jaki?

Cena jaką mogę przeznaczyc to 1500PLN. Zastanawiałem się nad ASL-em, Edgarem, Vincentem no i nad sporo droższym cayinem ha-1a(można go dostac nowego w Polsce? i gdzie?). Co byście mi polecili? Zamierzam w niedalekiej przyszłosci ztuningowac Denona i wyczytałem że PIOTR608 jest w tym dobry ale na obecną chwilę chce zmienic wzmak.

https://www.audiostereo.pl/topic/43824-wzmak-s%C5%82uchawkowy-do-1500pln/

uważaj z pozdrowieniami, bo:

McGyver, 7 Cze 2008, 01:00

>>Wyobraź sobie, (wiem, że to dla Ciebie trudne)że są ludzie, którzy wypowiadają się na forum, nie

>>tylko po to, by zarobić, sprzedając swoje wyroby zakładając "klony" (jak Ty to robiłeś) i

>wychwalać

>>swoje "wytwory", ale po to, by podzielić się spostrzeżeniami.

>

>Widzę że bardzo się starasz zastąpić foxbata. Tylko że nie ten poziom.

>Twierdzisz że należysz do ludzi piszących po to żeby podzielić się spostrzeżeniami? A co

>merytorycznego piszesz? Wystarczy odpalić wyszukiwarkę, widać jak na dłoni że większość Twoich

>wpisów to zadzieranie nosa i zwyczajne dosrywanie innym.

>

>>Wiem ,że to dla Ciebie dziwne, dla

>>Ciebie forum to biznes

>

>A tu sam sobie zaprzeczasz. Owszem, dzięki temu że potrafię coś zrobić własnymi rękami ludzie

>zlecają mi różne rzeczy. A tobie żal dupę ściska.

Nie słyszałem o tym wzmaku. To jakis DIY czy "normalny" producent?

Co sądzicie o ASL-u HB1? można coś lepszego od niego do 1500PLN wychaczyc? Zapomniałem dodac że używki też wchodzą w gre.

ps. Co do Caina jest jakis dystrybutor w Polsce?

podłączam się pod pytanie, również szukam jakiegoś wzmacniacza słuchawkowego w tych okolicach cenowych, z tym że pod słuchawki JVC HP-DX1000

zastanawiam się nad Darkvoice 337, słyszał ktoś może ten amp?

stary, tylko DIY. masz kilka świetnych konstrukcji do wyboru. Amadeus, Forum608, Paradox i wiele innych w zależności od Twoich upodobań. ja sam używam jak w "o mnie" i jestem więcej niż zadowolony. to sprzęt na lata, a wymieniasz resztę. fantastyczna przejrzystość, rozdzielczość, piękne naturalne wokale, WYBRZMIENIA, smaczki, ogólne zrownoważenie w każdym aspekcie, po prostu hi-end pełną gębą. b dopracowany sprzęt, na świetnych podzespołach, wykorzystujący układ Metaxas (poczyatj sobie jak nie znasz). sound bajeczka...

Gość

(Konto usunięte)

k4banos, 7 Cze 2008, 14:58

>Cena jaką mogę przeznaczyc to 1500PLN. Zastanawiałem się nad ASL-em, Edgarem, Vincentem no i nad

Ile może kosztować zrobienie hajendowego wzmaka słuchawkowego ? 100 zł ? Niech będzie ze zrobieniem 200 zł. Więcej nie ma sensu wydawać. Będzie identyczny jak ten za XXXXX zł.

pozdro

Paweł

Do DT880 ja polecam Tobie Darkvoice, bredniami XYZ nie przejmuj się, jego to nie boli.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

XYZPawel, 10 Cze 2008, 20:26

>paul_67, 10 Cze 2008, 20:04

>

>>XYZPawel, 10 Cze 2008, 20:01

>>To według Ciebie wszystko gra tak samo???

>

>Inaczej gra gitara, inaczej wiolonczela, perkusja, to chyba logiczne

Wydawało mi się,że dyskutujemy o wzmakach słuchawkowych nie o instrumentach muzycznych:-)

Gość

(Konto usunięte)

paul_67, 10 Cze 2008, 20:29

>>Inaczej gra gitara, inaczej wiolonczela, perkusja, to chyba logiczne

>Wydawało mi się,że dyskutujemy o wzmakach słuchawkowych nie o instrumentach muzycznych:-)

A, bo widzisz, wzmak słuchawkowy ma za zadanie *odgrywać* muzykę z jak największą wiernością, a nie GRAĆ

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 10 Cze 2008, 20:16

>Do DT880 ja polecam Tobie Darkvoice, bredniami XYZ nie przejmuj się, jego to nie boli.

Jesteś wprawdzie głupim bucem, ale może przypomnisz na forum ile kosztował po kosztach hajendowy przedwzmacniacz, którym raczyłeś mi przed nosem pomachać ? 125 zł ? To dlaczego każesz człowiekowi wydawać Bóg wie ile kasy na banalnie prosty wzmak słuchawkowy ? Jeszcze zepsuty lampą ?!?

>>Jesteś wprawdzie głupim bucem,

Dziękuję, w twoich ustach to jak komplement. Zostawiasz trwałe ślady dla potomnych.

Co do pre - hmm... trudno nazwać go hiend, bo pre msfalcona nie miał takich aspiracji, a tyle kosztują dopiero części do jednej płytki. Zostały jeszcze 3...

I odpowiedz na pytanie, myslący inaczej (po polsku: durniu) czemu koniecznie chciałeś go nabyć? Przecież wszystkie pre, cd, (ba! wzmacniacze ponoc też) grają tak samo.

Mam kilkanaście wzmacniaczy słuchawkowych, aby wiedzieć jak dobrze wysterować DT880 by wykorzystać ich potencjał trzeba miec jakąś wiedzę. Ty nie masz nawet podstawowej, a na forum generujesz dziesiątki prymitywnych frazesów i linków. Pamiętaj że durnia robisz na własne życzenie, nikt tego nie robi za ciebie.

Trochę sensu poproszę.

To jest mój ostatni tutaj wpis, nie odpowiadajcie myślącemu inaczej bo zajmie Wam cenny czas i pokona Was swoim doświadczeniem :)))

Trochę sensu poproszę.

-> K4banos,

Moja propozycja jest niedroga, a IMHO wystarczająco dobra. Musical Fidelity X-CAN V3 lub nowy V8.

Tu sobie możesz kupić na wyprzedaży MF X-CAN V3 za 700zł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozd,

V.

;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

>k4banos

Wrzuc temat w wyszukiwarke, lub na audiohobby.pl, poziom forum siega momentami psich odchodow czemu masz dowod powyzej, szkoda Twojego czasu. Chyba ze zbanujesz co wiekszych 'inteligentow'...

powodzenia

Tak Cię gniecie, że aż musiałeś sobie popisać na znienawidzonym forum? fiu, fiu :)))

Wracając do baranów: Nie widzę problemu. Widzisz takowy? :DDD

Trochę sensu poproszę.

XYZPawel, 10 Cze 2008, 20:01

>Ile może kosztować zrobienie hajendowego wzmaka słuchawkowego ? 100 zł ? Niech będzie ze zrobieniem

>200 zł. Więcej nie ma sensu wydawać. Będzie identyczny jak ten za XXXXX zł.

Skoro jesteś taki geniusz to go zbuduj. Wykosisz całą konkurencję

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.