Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Chciałbym zauważyć, że skłonności misjonarskie to cecha bardzo irytująca innych, zwłaszcza poddawanych oddziaływaniu misyjnemu. W każdym towarzystwie są ludzie, którzy, widząc gdzieś niedostępną sobie przyjemność (której sami sobie odmówili umyślnie, albo nie jest im dostępna z przyczyn obiektywnych), muszą, po prostu muszą wbić wszystkim innym do głowy, że ci wszyscy inni się mylą. Czy to dziedzictwo katolickie, socjalistyczne, czy też po prostu wynik nadmiaru czasu?

Wiem, że trudno jest założyć i poprowadzić wątek, w którym będzie można dzielić się wrażeniami z BRAKU wrażeń (że kolejne elementy systemu czy tweaki NIA mają wpływu na dźwięk), bo ile można pisać o niczym. Ale może jednak spróbować, a wątki poświęcone sieciówkom, płytkom czy brzemieniu wzmacniaczy pozostawić tym, którzy doznali wrażenia, ze słyszą różnicę? A jeśli jednak dyskutować z czyimiś wrażeniami, to posługując się wiedzą techniczną na jakimś poziomie, a nie (znowu) WRAŻENIAMI wyniesionymi ze szkolnych lekcji fizyki? Czy może mimo wszystko uważacie, że te jałowe, quasireligijne kłótnie naprawdę coś wnoszą?

No sęk w tym, że kompletnie nic.

Jak ktoś słyszy podkładki pod kable to niech mu będzie na zdrowie. Jak ktoś nie słyszy różnicy między wzmacniaczami - również na zdrówko!

Ale kochani, nie zakładajmy turbanów!

zyzio, 16 Cze 2008, 18:02

>Działają płytki Holfi, kondycjoner uziemienia, ścierczka XLO, MCKenic żółty, płyty

>demagnetyzujaco-wygrzewajace - to wszystko działa...

Zyziu,

gdybyś wiedział czym jest uziemienie, to wiedziałbyś, że za wynalezienie uziemienia bez udziału przewodnika wynalazca dostałby narodę Nobla. Bezsprzecznie i natychmiast. W tej sytuacji określenie, że jest to uziemienie "wirtualne" ma głęboki sens i jest najprawdziwszą prawdą. Ono jest wirtualne, bo istnieje jedynie w wyobraźni użytkownika.

Mało tego. Zerknij do opisu tego "kondycjonera". Zauważysz tam zdanie: "Aby zmierzyć siłę pola magnetycznego wytwarzanego przez urządzenia, użyto miernika Radiation Technology ELF-100E." A teraz wpisz w google frazę "Radiation Technology ELF-100E". Otrzymasz 9 odpowiedzi. Wszystkie (!) prowadzą do recenzji naszego cudownego kondycjonera. Ani jedna nie prowadzi do sklepu lub producenta owego miernika. Czy to Ci daje coś do myślenia? Czy nie daje? ;-)

a słuchajcie sobie wzmacniaczy i kabelków.Co mnie do tego.Dyskusja i tak przebiega bez dozy rozsadku i odpowiednich podziałów.Ale kryształ rozpraszajacy energie..... Nawet z grobu bym wstał.Rozumiem ze panie musza podzielic sie snami przy rannej herbacie i nie zamierzam w tym przeszkadzać.A wręcz przeciwnie....zyzzio.Wygoliłem juz uszy i czekam na rewelacje.ale daruj mi te kryształy.....

Redakcja, 16 Cze 2008, 19:58

>Chciałbym zauważyć, że skłonności misjonarskie to cecha bardzo irytująca innych, zwłaszcza

>poddawanych oddziaływaniu misyjnemu. W każdym towarzystwie są ludzie, którzy, widząc gdzieś

>niedostępną sobie przyjemność...

... na przykład zbalansowany kabel cyfrowy ze wzbudnicą izolującą 3.300 zł (1 m)

4.000 zł (1,5 m)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

scamle ohara, 16 Cze 2008, 20:17

>tylko tyle daje ze miernika nie sprzedaja w sklepie internetowym ani nie popularyzują swojej

>działalnosci w sieci

Nie mów, że napisałeś to poważnie! Tego miernika nikt nigdy nie widział a tym bardziej nikt go nie wyprodukował. On jest tak samo wirtualny jak to "uziemienie".

z tym pudełkem to jest takie przegiecie ze odrazu na kolana i w ryk.A takie kable to juz nie tak prosto.No bo wie pan.Ty tak, a tam tak.Cos w tym jest.A wie pan.ja słyszałem ze jak tamten pan co ma duzo....itditd.Tyle ze nigdy nie moga sie zgodzic co do istoty.no to ludzie czy kable?

propozycja audiosystemu jest naciągactwem to nie ulega watpliwosci patrząc na cene i to co i jak wykonany towar sprzedają

drugą sprawą jest czy te zabawki działaja i na to nie macie niestety dowodow podobnie jak ja bo tego akurat nie kupowałem

kochanienki scamle/I nie bedziemy szukac tych dowodów ani, ani niczego udawadniać.to forum jest dla tych którzy kupuja te pudełeczka.bez tych pudełeczek nie bedzie forum.chyba rozumiesz ze nie mamy interesu likwidowac tego forum.bardzo przyjemie czyta sie niektore rewelacje.podobnie jak niektóre ..bajeczki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

włascicel tego systemu to kretyn z 2 powodów:

1) Dziwne stozki z jakiegos metalu na :(cd , wzmacniaczu i kolumnach) pewnie zapłacił za nie słono i pewnie słyszy zdecydowaną poprawe (szczególnie te na kolumnach nie wiem czy dociązyc je chcał i chyba łatwiej było postawic na nich jakiegos kamienia albo doniczke)

2) Widzicie te bloki z granitu pewnie wazą po kilkaset kilo sztuka ciekawe kto mu i za ile je tam wtargał a moze dzwig przez dach :). Dla mnie idiotyzm.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Eee no co ty. Nie widzisz tych kwiatków na parapecie one tłumią :). Pewnie za nie tez przepłacił bo mu powiedzieli ze to specjalna odmiana która poprawia sereofonie i głębie sceny.

Pozdrawiam

>nautilus81

Czy wszyscy kretyni są przy takiej forsie?

Twoja ocena zdecydowanie nieadekwatna do sytuacji.

Właściciel z pewnością jest fajnym gościem.

Te forum coraz mniej mi się podoba.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.