Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Na litość Boską. Odtwarzacze CD jako "technika cyfrowa". To dlatego XYZ wypisuje takie dziwa o źródłach cyfrowych: on myśli, że odtwarzacz kończy się na przetworniku, no, w ostateczności na filtrze cyfrowym. Niepojęte.

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 26 Cze 2008, 10:15

>XYZ, masz zaproszenie od audiofili z Krakowa. Krakowianie pozdrawiają i czekają na Twoją wizytę!

>Fajne chłopy są, żaden Ciebie nie pobije ani buzi nie da, ale co posłuchasz to Twoje. Masz jaja - to

Już dostałem. Jaja mam, czasu nie.

Co do złudzeń:

Widać czarne plamy pomiędzy kratkami, ale ich tam nie ma. Ale WIDAĆ.

http://szkola.nsk.net.pl/~porady/uczen/zludzenia/z1.html

WIDAĆ, że okręgi się ruszają. Ale, sorry, stoją w miejscu.

http://szkola.nsk.net.pl/~porady/uczen/zludzenia/z5.html

Jak ta woda tam leci...

http://szkola.nsk.net.pl/~porady/img/zludzenia/z6.gif

Ufaj swoim zmysłom, ufaj :))

mlb - zgadzam się z grubsza, ale po pierwsze, XYZ w swoich deklaracjach o tych akurat wzmacniaczach nie pisał, po drugie zaś, to i tak są hybrydy. A cyfrowy wzmacniacz Tact Millenium, aby uzyskać wysoką jakość dźwięku przy całkowicie cyfrowej konstrukcji, był zrobiony według takich standardów, że znowu kosztował grube pieniądze. W sumie okazało się, że to właśnie hybrydy, przyjmujące i oddające sygnał analogowy, kosztują taniej.

Gość

(Konto usunięte)

Arden, 26 Cze 2008, 11:03

>Na litość Boską. Odtwarzacze CD jako "technika cyfrowa". To dlatego XYZ wypisuje takie dziwa o

>źródłach cyfrowych: on myśli, że odtwarzacz kończy się na przetworniku, no, w ostateczności na

>filtrze cyfrowym. Niepojęte.

Niepojęte jest myślenie, że można "uszlachetnić" banalny sygnał syfrowy i to tak prosty jak z CD :))

Może zaproponujesz jaką sprytną teorię ?

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 26 Cze 2008, 11:13

>a słyszałeś kiedyś o przetworniku D/A?

teraz to mnie masz :))) Ostateczny cios :)))) Przetwornik DA :)) Magiczny uszlachetniacz :)))

Ale musi być jakiś audiofilski za 1000000 $ ? Bo taki za 5$ to już syf ?

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 26 Cze 2008, 11:15

>i przestań w kółko bredzić, że dla audiofila im droższe tym lepsze.

>za krótki masz staż na forum, żeby dostatecznie dużo przeczytać i czegokolwiek się dowiedzieć.

Nie, no jasne, nie ma dodatniej korelacji między ceną a zachwytami w prasie i na tym forum :)))

Chłopie dłużej od Ciebie czytałem recenzje w prasie audio... Weź to pod uwagę i przestań się ośmieszać swoimi rewelacjami.

Zaraz wyskoczysz z rewelacją, że prąd w gniazdku jest analogowy ? I słońce wschodzi i zachodzi ?

XYZPawel

>Już dostałem. Jaja mam, czasu nie.

Nie masz. Czasu to masz bardzo dużo, sadzą c po pierdoleniu na forum. (inaczej tego nazwać się nie da)

?>Co do złudzeń:?

To jest poziom dziecka ze szkoły podstawowej, adieu.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Redaktorzy

"Niepojęte jest myślenie, że można "uszlachetnić" banalny sygnał syfrowy i to tak prosty jak z CD :))

Może zaproponujesz jaką sprytną teorię ?"

Jeśli mogę się wtrącić... Uszlachetnić czegoś może się nie da. Ale zepsuć można łatwo. Zawsze istnieją lepsze i gorsze sposoby zrobienia tego samego - w tym przypadku filtracji cyfrowej, analogowej, wzmocnienia, i to wcale jeszcze nie wszystko.

>>Chłopie dłużej od Ciebie czytałem recenzje w prasie audio

>to może teraz ich pozwij, że taką skuchę Ci w głowę zrobili

No to już wiemy skąd XYZ ma te rewelacje!

Diagnoza dobrze postawiona, ale czy jest na nią jakieś lekarstwo?

Może zakaz czytania prasy audio i przymus słuchania muzyki przez miesiąc pomoże?

Pawle, zdradź nam swoje preferencje muzyczne, to może podpowiemy Ci jak przejść tą karę łagodniej :))

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 26 Cze 2008, 11:44

>"Niepojęte jest myślenie, że można "uszlachetnić" banalny sygnał syfrowy i to tak prosty jak z CD

>:))

>Może zaproponujesz jaką sprytną teorię ?"

>Jeśli mogę się wtrącić... Uszlachetnić czegoś może się nie da. Ale zepsuć można łatwo. Zawsze

>istnieją lepsze i gorsze sposoby zrobienia tego samego - w tym przypadku filtracji cyfrowej,

>analogowej, wzmocnienia, i to wcale jeszcze nie wszystko.

Przypomnę sygnał cyfrowy jest banalnie prosty, a analogowy niezmiernie skomplikowany. Więc proszę o wyjaśnienie jak można zrobić z banalnego sygnału cyfrowego (a z CD jest super prosty), super skomplikowany analogowy ? I jeszcze jak można łatwo zepsuć taki banalny sygnał ?!?

Chłopaki, to się kupy nie trzyma...

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 26 Cze 2008, 11:25

>?>Co do złudzeń:?

>To jest poziom dziecka ze szkoły podstawowej, adieu.

Czyli nie chodziłeś jeszcze do szkoły podstawowej. A może uważasz, że złudzenia są zarezerwowane tylko do wzroku ? Doskonały ludzki słuch i ułomny wzrok ;)

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 26 Cze 2008, 11:25

>widzę, że strasznie niewygodny jest dla Ciebie fakt, że taniutkie urządzenia potrafią zagrać lepiej

>niż droższe.

>ojejku, biedny Paweł, kolejna teoria wzięła w łeb.

Ajaj, chyba nie czytasz moich postów... Toż to nawet dzieci wiedzą, że ja uważam, że budżetówka zagra tak samo jak hajend ;)

>Ajaj, chyba nie czytasz moich postów... Toż to nawet dzieci wiedzą, że ja uważam, że budżetówka

>zagra tak samo jak hajend ;)

czytam tak co drugi ;)

toż to nawet dzieci potrafią usłyszeć różnice między urządzeniami.

czy budżetówka zagra jak hi-end? trzeba wiedzieć do jakiej budżetówki sięgnąć i co z nią dalej zrobić.

ale dla Ciebie to i tak nie pojęte.

aha, słuchasz w ogóle muzyki?

• Redaktorzy

"Więc proszę o wyjaśnienie jak można zrobić z banalnego sygnału cyfrowego (a z CD jest super prosty), super skomplikowany analogowy ?"

Wymiękłem. Mam dosyć.

Serio? Tak szybko? Zaiste można się zarazić i zacząć "myśleć inaczej", ale raczej nie w znaczeniu oczekiwanym przez xyz:)))

Trochę sensu poproszę.

zyz, a jak twoje otoczenie reaguje na twoje zachowanie? Rozluźnij się, pooddychaj głęboko i opowiedz nam o tym.

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 26 Cze 2008, 12:42

>"Więc proszę o wyjaśnienie jak można zrobić z banalnego sygnału cyfrowego (a z CD jest super

>prosty), super skomplikowany analogowy ?"

>

>Wymiękłem. Mam dosyć.

Nie dziwię się :)) waszych twierdzeń nie można obronić na gruncie logiki :)))

>waszych twierdzeń nie można obronić na gruncie logiki :)))

Ale sposób prowadzenia konwersacji z tobą nie ma z logika nic wspólnego. To jak rozmowa z debilem.

Trochę sensu poproszę.

>z takim słuchem bez problemu powinieneś jakąś grupę inwalidzką dostać.

Przecież nie jest tak źle, kolega podobno słyszy różnice pomiędzy urządzeniami. Ale te różnice nie są rzeczywiste, tylko są urojeniem jego chorego mózgu! Z wpisów i profilu wnioskuję że kuracja trwała długo już "prawie" się z tego obłędu wyleczył.

Niestety. Tutaj wpadł jak śliwka w kompot. Trafił na samych wariatów i co gorsza, z niegasnącą nadzieją że nas z tego obłąkania wyciągnie... tylko z tego co czytam, nawet samego siebie nie może wykurować, nocne okłady z niezawodnego audiocritics też nie pomagają :)))

XYZ, nie poddawaj się! Pamiętaj: jedynie geniusze i wariaci potrafią zmieniać świat.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

Medyk, 26 Cze 2008, 13:15

>>XYZ

>Upały tego lata przeokrutne. Małemu AUDIO-PAWełkowi ptasi móżdżek wysiada. Nie chciałbym Ciebie

>stary urazić diagnozą.... daruj sobie dalsze wpisy.

Doktorku zajmij się lepiej swoją robotą, bo wypowiadasz się w kwestii, o której nie masz pojęcia.

Nie dziwota, że w USA dentyści uchodzą za grupę silnie wierzącą w AudioVooDoo :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.