Skocz do zawartości
IGNORED

Pianocraft E-810 do muzyki Trance?

szymek20

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - powiem krótko, do takiej muzy w tej cenie tylko Bose Companion 3 i kropka ! Właśnie sobie to ściągnęłem (konkretnie 4002) i słucham, to niewiarygodne co potrafią te głośniczki.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No tak ale te tytuły w tym linku są dosyć stare ja wolę coś nowszego.np.

Filo & Peri feat. Eric Lumiere - Shine On (Aly & Fila Remix)

Phillipe El Sisi - Never After

Erik De Koning - Dream Flight (Mike Nichol Remix)

Datt and bissen feat tiff lacey-take your time (bissen vocal mix)

Armin van buuren feat.jennifer rene-fine without you

Armin van buuren feat.sharon den adel-in and out of love

Above & Beyond - Volume One (7Skies Static Blue Remix)

Matt Cerf and Evelio ft Jaren - Walk Away (Lange Remix)

Martin roth and alex bartlett-off the world (gareth emery remix)

Mark pledger vs matt hardwick feat. melinda gareh-fallen tides (simon patterson remix)

I inne tym podobne.

?

Szymek weź płytę i na odsłuchy do forumowiczów, salonu audio, MM, gdziekolwiek gdzie będziesz mógł posłuchać i się osłuchać. Wiem jedno na pewno każdy zestaw który tu Ci polecamy zagra lepiej od tego na czym do tej pory słuchałeś tej muzyki.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 3 tygodnie później...

A jeśli można spytać to jaką kartę muzyczną byście mi zaproponowali do tego pianocrafta aby dobrze zagrał z komputerem proszę o konkretne modele np. Audiotrak Prodigy 7.1. HiFi albo E-MU 1212m dodam jeszcz że na tej karcie powinny także chodzić wszystkie nowe gry czyli powinna obsługiwać eax4.0 albo 5.0 (chociaż nie wiem dokładnie czy to jest wymagane) jak by co to podaję konfigurację mojego komputera (nie wiem czy to się też liczy?): płyta główna to Gigabyte EP35-DS4 , procesor Core2Duo E-8400 ,karta graficzna Galaxy 8800gt 512mb. coolermaster ,pamięć ram to ocz ddr2 800 platinum rev.2 4GB w 4 kośćiach po 1GB ,dysk samsung 750GB z 32mb cache L2 ,obudowa chieftec LBX medium 02-B-B-B ,zasilacz chieftec cft650-14c 650W ,oraz jakaś nagrywarka dvd samsung sh-203p (chyba) nie wiem jak to się by miało do jakośći dżwięku ale proszę o podanie jakiś konkretnych kart (lepszych niż sb audigy2zs) które zagrały by lepiej z pianocraftem.

?

eeeee a po co Ci karta do Piano;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

po co CI piano pod kompa;) Przecież mp3 będziesz mieć na płytach cd. Jeśli masz grać muzykę z dysku, to zainwestuj w zestaw Bose.

Szymek wałkowaliśmy temat już jakiś czas temu a Ty dalej swoje :)...Jak tam bardzo chcesz tego pianocrafta to idź i sobie go kup i daj spokój nam...szukasz potwierdzenia tak naprawdę już chyba dokonanego wyboru czy jaka chłoliera :)...Bose w mp3 zmiata pianocrafta i koniec kropka. A karta dzwikowa w kompie przy piano czy bose ma marginalne znaczenie..co innego jakbyś chciał jakiś audiofilski zestaw za ok 10 klocków podłączać do komputera wtedy byśmy tutaj się zastanawiali nad subtelnymi różnicami między kartami. Lepiej zamiast wywalać kupe kasy na kartę z jakimiś sztucznymi EAXami zainwestować w porządne nagłośnienie. Naprawdę przy tych kategoriach cenowych w jakich się poruszasz nie karta dźwiękowa nie ma większego znaczenia...nawet mój laptop hp potrafi bardzo łądnie zagrać :)...byle by były to pliki w formacie bezstratnym :)

Co do laptopa HP, ma tam chyba głóśniczki Altec Lansing;) to jest też dobry sprzęt jeśli chodzi o głośniczki komputerowe, zestaw 2.1 kosztuję chyba coś koło 700zł i jest w top3 zestawów do kompa(bose, harman/kordon, altec lansing). Ja jak wybierałem laptopa do rodziny to także byłem pod wrażeniem jak zagrały głośniczki harmana w lapciaku Toshiby. Mówiąc krótko, Szymek weź się za odsłuchy i kup to na czym będziesz miał słuchać muzyki, masz mało płyt audio cd, bądź flaców przerobionych na audio-cd, przeważają u Ciebie mp3-szczególnie z dysku twardego to wiadomo że Piano się mniej sprawdzi niż bose.

Niektóre dobre ripy w mp3 też brzmią;) szczególnie że trance to nie jest jakaś muzyka oferująca smaczki które występują np. w mnml czy easy-lisening. Jednak wiem że w flacu czy audio cd albumy brzmią sporo lepiej.

tak jak napisałem, wiem że jest dostrzegalna różnica. Co do progressiv to chyba bliżej mu do house;)

• 2 miesiące później...

No i zdecydowałem się na Onkyo CS-525 z kablami klotz twinax 2x2,5mm I gra bardzo dobrze i do złącza usb podłączyłem pendriva 4gb.Wszystko chodzi bardzo dobrze.

?

nie zgodzę się że bose gra lepiej jakościowo do piano , mam piano i słuchałem bose c3 i mam do kompa c2, jeżeli faktycznie chcesz słuchać tylko mp3 i to trance gdzie nacisk jest na dół i górę to faktycznie bose będzie lepszym wyborem bo ma suba niezłego , szkoda piano podłączać bo tylko tym przegrywa z bose ;) choć do niego suba kupić nie jest problem ,

Focal + Naim

Szymek gratuluję zakupu! Co do suba i Piano to ja jak będę na większym metrażu to chyba się skuszę na najtańszego Velodyne, w końcu musi nadążyć za kolumnami, a Velodyne to chyba jedyny kandydat w tej cenie co sobie z tym zadaniem poradzi.

ja do moich uszatków to bym dokupił do większego metrażu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

jeśli chodzi o sub to mam taka propozycję od rothaudio.com - KH2

8” active polyCel driver

Dual 8” Passive Depth Radiators

An integrated 125 watt amplifier

Afrequency response of 35Hz-150Hz

Measures 13” x 13” x 14 1/8

nieco ponad 1100 pln

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Żałuję że nie zdążyłem wcześniej wypowiedzieć w tym wątku. Otóż użytkuję system PianoCraft od jakiegoś czasu, również słucham sporo współczesnej muzyki elektronicznej. Muszę stwierdzić, że jestem na prawdę zaskoczony uniwersalnością tego systemu. Prawdopodobnie największym atutem są kolumny, który zwykle są najgorszym elementem systemów zintegrowanych. NX-E800 potrafią na prawdę zaskoczyć i nie wierzę, gdy ktoś mówi, że mają za małe możliwości odtwarzania niskich rejestrów. W małym pomieszczeniu, odpowiednio ustawione postawią wytworzyć odpowiednio wysokie ciśnienie akustyczne w pełnym pasmie. Oczywiście mało, będzie twierdziła każda osoba, która przyzwyczajona jest do sztucznego brzmienia słabego sprzętu albo wymagająca ciśnienia dźwięku na poziomie takim jak w klubie.

Od Velodyne nic nie jest lepszego w tej cenie, jak i wyższej do pewnego sporo wyższego pułapu. Jednak żeby ten sub zgrać trzeba się na tym troszkę znać.

Nie boj sie uzywanych klockow, tez kiedys myslalem stary wzmak gra jak stara kaseta, trzaski, szumy itp... mam 18 letni wzmak pma 1060, gdybym nie wiedzial ze jest prawie taki stary jak ja to bym pomyslal ze to calkiem nowa konstrukcja, zero szumu i innego syfu.

Większym atutem niż kolumny jest Piano-ampli. Najsłabszym, ale i tak się broni-sumując cenę zestawu jest cd/dvd. Myślę że po nowym roku, napisze do pewnych osób, czy da się z niego więcej wycisnąć, mieszcząc się w tej niedużej obudowie i do jakiej kwoty jest taka "walka" opłacalna.

To oczywiście do Przemskiego ;) Myślę że w odpowiednim czasie, w odpowiednim temacie w klubach, pojawi się stosowne info.

A jakie słuchawki polacilibyście mi do tego onkyo cs-525 bo ja myśle o AKG K-530 albo o Sennheiser hd 555 ? Które lepsze? A może jakieś inne ale nie droższe od tych co wymieniłem. I czy im słuchawki mają większą impedancję to grają głośniej czy to zależy także od czegoś innego? np. skuteczności?

?

• 1 miesiąc później...

A czy z tym onkyo cs-525 zagrał by dobrze subwoofer tonsil SUB 9.1 CLASSIC ????

Ukryta Zawartość

post-20035-100008403 1230285885_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?

Nie wiemy..musisz wziąć pod poprawkę to że sub musi nadążyć za zestawem kolumn stereo. Do 500zł chyba najlepszy wybór to Koda lub Magnat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.