Skocz do zawartości
IGNORED

jaki cd do caspiana

radark

Rekomendowane odpowiedzi

To prawda

Zakończyłem poszukiwania CD z sukcesem:-) ,nareszcie gra muzyka. Coś na temat brzmienia napiszę jutro, a na razie fotka.

Pozdrawiam i idę słuchać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7222-100000739 1214414047_thumb.jpg

post-7222-100000740 1214414047_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Seba, to ja tak wylądowałem po pierwszych minutach odsłuchu, jak uświadomiłem sobie, ile czasu zmarnowałem przez zlekceważenie CDP. To według mnie najważniejszy element toru, przez który możemy stracić najwięcej, ale Seba to wie od dawna :-)

>>dymu, co dwa, to nie... w kij dmuchał, to już nie przelewki. Od kilku dni chodzę niewyspany, bo ciągle wciaga tan skubaniec. Jak zasiadam, to wstaje tylko zmienić płytę i dalej, tak do godzin nocnych.

>>radark

Kandy to półka niżej, ale wiadomo,możliwości determinują wybór. CD Caspiana, choć żadko, to jednak można upolować z drugiej ręki, tak jak wiele innych dobrych odtwarzaczy. Skłaniaj się jednak do CDP klasy wzmacniacza, bo wtedy caspian pokaże co potrafi.Alternatywą może być DAC.

>>Dzięki Mirek, mi też się podoba.

Ciutkę o dźwięku:

Jest analogowo, b.dynamicznie, szczegółowo i przestrzennie, a wszystko oparte na solidnym fundamencie.

Wysokie dźwięczne, szczegółowe i aksamitne.

Średnica i wokale wciąga jak tornado, jest prawdziwie i muzykalnie. Słychać każde mlaśnięcie i każdy instrument w tle ,tak samo jak pierwszy plan. Jest lekkość i swoboda. Słychć jak echo odbija się od ścia , co pozwala określić wielkość pomieszczenia, w którym dokonano nagrania. Makro i mikrodynamika na najwyższym poziomie. Bas ma atak i masę połączoną ze sprężystością i zróżnicowaniem. Scena swobodnie rozchodzi się na boki, a drugi i trzeci plan nie zlewają się, tworząc czytelną głębię.

CD Caspiana uważam za doskonałe źródło, ale nie twierdzę że wszędzie sprawdzi się tak jak u mnie i każdemu podejdzie takie granie. Caspian posiada swój styl i szkołę , dlatego odsłuch jak najbardziej zalecany.

Napęd czyta wszyskto. Szybko i bez problemowo wczytuje zarówno orginały jak i cdr-y. CDP zbudowany solidnie i pancernie z zasilaniem na dwóch toroidalnych transformatorach. Design? jest tak dziwny i ciekawy, że aż pięny.

Pozdrawiam i idę słuchać dalej :-D

ps. zainteresowanym prześlę skan recenzji z periodyku.

Za jakiś czas zamieszczę szczegółową opinię w stosownym dziale, bo CD Caspian jest tego warty.

Co do candy to miał raczej bardzo słabe opinie wśród forumowiczów - ja nie potwierdzę bo nie słuchałem - osobiście przeczekał bym i kupił sobie do parki - gra razem pięknie i muzykalnie a do tego jest fantastycznie szybko i sprężyście.

Fakt

Kandy u nas nie jest popularny, ale poza granicami?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -zakładka: reviews

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

qman gratuluję! Ja w cichości i zachwycie słucham sobie swojego Caspiana i pozwalam sie wciągać swobodnie:) Kiedyś przyjdzie czas na opisanie wrażeń, z dystansu, na spokojnie. Jak na razie nie znajduje wad a wydajność to już na pewno nią nie jest! Jednak słucham w "normalnych" obszarach 9-10 góra 11. Może powyżej "północy" zaczynają sie jakieś problemy, ale to mnie już nie interesuje:) Jest po prostu pięknie. No a parka, ze zdjęc wygląda przepięknie... Może i u mnie kiedys zagości? Ale daje sobie czas na zachwycanie się na razie wzmacniaczem. A jeszcze pytane: zrezygnowałeś z dokupienia koncówki? Swoją droga zastanawiałem sie jakbyś ją chciał wykorzystać? Jeszcze raz dzieki za pomoc i wsparcie! Pozdrawiam. MAciek

Maciek

Życzę Ci parki, bo to udane zestawienie, wznoszące oba komponenty i czarująca muzyka na wysokim poziomie.

Końcówka miała by grać z pre., albo z regulowanego wyjścia CDP.

U mnie po 12, prądu jest pod dostatkiem i nadal pięknie, tylko uszy kapitulują, ale VA Bach nie są ciężkim obciązeniem.

Pzdr.

>Co do candy to miał raczej bardzo słabe opinie wśród forumowiczów - ja nie potwierdzę bo nie

>słuchałem

A ja potwierdzę, bo słuchałem. Brzmiał naprawdę cienko. CD Caspian okazał się wyraźnie lepszy, chociaż stosunek ceny do jakości i tak nie był dla mnie akceptowalny.

W cenie zbliżonej do Caspiana proponuję przetestować Creeka Destiny, chyba że wzornictwo zestawu musi być jednolite.

Ja natomiast słuchałem wszystkich trzech CD

Creek był trochę nijaki, ale aplikacja może zaszkodziła, wyłączono szybko i bezpowrotnie.

Kandy był niezły, i za tą cenę idze w łeb z konkurencją. Jak ktoś lubi mocny bas, ciepło i muzykalność, to kandy się sprawdzi.

Natomiast CD Caspian to było mistrzostwo. Dynamika , przejrzystość, niewymuszony, swobodny i szczegółowy dźwięk oparty na świetnym basie. A średnica to popis w swojej cenie. Po testach porównawczych z audiolabem, creek cd53, linn mimik, audio analogue paganini, denon 2000,densen400 i naim cd 5i bezapelacyjnie zwyciężył CD Caspiana. Chociaż inne CDP były całkiem niezłe i w każdym można odnaleźć jakąś pojedyńczą cechę lepszą niż w caspianie, to całościowo dla mnie najlepiej i dodam-najprzyjemniej, brzmiał Caspian. Może to zasługa firmowego brzmienia.

Pzdr.

Z mojej strony mogę dodać, że wzmak Caspiana fajnie się u mnie zgrał ze Stelmachem, nową wersją. Jest detalicznie, jest bardzo przestrzennie i do tego wysoce muzykalnie. Ten zestaw daje przyjemność z słuchania na wiele godzin.

polecam i pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.