Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Manty V5

cudak10

Rekomendowane odpowiedzi

dankam

Jak zamontujesz potek to wrzuć fotki i napisz więcej co musiałeś dokładnie zrobić żeby się zmieścił.

Jak ktoś jest chętny to mam na sprzedasz orginalny komplet lamp z Manty czyli 2szt 6N3 oraz 4szt 6N1.

Do wzięcia również kolumny z V5 w jednej wymienione kondensatory na Jentzeny i przewody na Cabletech, do drugiej kolumny dokładam te kondensatory Jentzena i przewód głośnikowy.

Info na priv. Lampy mogę zamienić na niebieskiego Alpsa 100kom.

Rezystory muszą tam zostać, można ewentualnie przelutować je na gniazda i pominąć płytkę albo wylutować stare gniazda i nowe dolutować do płytki. Wydaje mi się że jednak lepiej dać lepsze rezystory mocowane do gniazd i pominąć układ skracając tym samym drogę sygnału do potka.

Alps 50KAx2 chodzi ciszej, co dziwne bo powinien szybciej dawać większe wzmocnienie, ale może to wynika z innych charakterystyk potencjometru i akurat Alps osiąga większe wzmocnienie pod koniec skali.

P.S. dankam, jak już skończysz to daj znać jakie są twoje wrażenia, bo to że dalsza poprawa jest to na pewno, ale chodzi mi o to wzmocnienie sygnału. Jak rozumiem masz Alpsa 100kohm?

Przed chwilą wymieniłem wszystkie lampy na rosyjskie zamienniki.

SZOOOOOKKKKK jak to GRA!!. Pojawił się piękny bas, cudowne wysokie. Scena się poszerzyła znacznie. Zmieniło się dosłownie wszystko!!. Jak to będzie grało jak się lampy wygrzeją??

Wymiana lamp powinna być pierwszą rzeczą jaką należy zrobić po zakupie V5.

arturp - zamowilem 5670 u tego goscia :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 10$ z przesylka - lampki po 5ciu dniach w domu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie , nie wiem jak brzmią el90 poniewaz ich jeszcze nie miałem ale te lampki sa podobne do el84- jesli graja podobnie to moze byc uroczo . Co do 5670 to zupełnie nie wiem jak to gra . Kupuje dlatego ,że zwykle NOS-y niemieckie , amerykańskie czy brytyjskie graja mi lepiej niz ich wschodnie odpowiedniki . Np ecc88 Brimar'a to dzieło sztuki - do tego co prezentują zamienniki rosyjskie dochodzi jeszcze kultura i finezja . Podobnie ecc83 Telefunkena . Ale z drugiej strony 300B FullMusic są chińskie a grają bajecznie ...

Jak posłucham to napiszę .

...there is no spoon...

cudak10, 31 Lip 2008, 21:54

>rbej, 31 Lip 2008, 21:43

>

>>EL90 i 5670 są lepsze niż 6P1P i 6N3P??

>To zależy jakie lubisz brzmienie.

>

>arturp

>Jak będziesz zamawiał u tego gościa to ja się przyłącze do zamówienia.

tez bym sie pisałe na takie lampki

porownanie el90 i 6p1p:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego ja tego wcześniej nie zauważyłem ? Pewnie dlatego ,ze tu napisano ,że 6p1=6AQ5 .

Ukryta Zawartość

No to trzeba kupić Sovieckie i przeboleć strate 68 PLN na 6AQ5 , które trafią na wieki do szafy ...

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

W Fonarze nie ma już 6N3P. Trzeba będzie kombinować z innych źródeł.

Zamiast 6N3P można użyć 5670, 2C51 lub 6CC41

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cudak10, 1 Sie 2008, 08:54

>Tu są

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 10dolców za parę z darmową wysyłką na cały świat.

Ukryta Zawartość

A tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma gościu 6P1P-EV czyli militarną wersje za 98dolców co przy śmiesznym kursie daje trochę ponad 200zł za 50szt szt 4zł jak doliczyć przesyłkę to będzie trochę ponad 5zł. Może znajdą się chętni na zbiorowe zamówienie i jakaś osoba która to rozdystrybuuje do innych. Ja wezmę 8szt.

Ukryta Zawartość

Arturp - jak juz kupiles te 6AQ5 to zamiast chowac do szafy warto je by było na próbe przecokołowac do podstawki nowalowej sposobem jak poniżej :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam,kupiłem Mante v5 w Lubinie przedostatnia szt,czytam watek ale przyznam ze sie zabardzo nieznam,dodam tylko ze nabrałem checi na wymiane lamp i prosba do Cudaka10 o 4 szt 6P1P-EV gdyby zrobił to zamowienie

pozdrawiam

Ja niestety nie zrobię zamówienia, za tydzień jadę na delegacje do Niemiec i przez 3 tygodnie mnie nie będzie. Chyba że nikt do tego czasu nie zorganizuje to jak wrócę to się tym zajmę ale w tym wypadku lampy będą dopiero za jakieś 5-6tyg.

Czyli możemy rozpocząć listę chętnych.

Zobaczymy ile osób się znajdzie.

6N3P trzeba zamawiać samemu wysyłka i tak jest gratis, chyba że znajdziemy kogoś kto ma większe ilości w dobrej cenie.

Cudak10 8szt 6P1P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.