Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Manty V5

cudak10

Rekomendowane odpowiedzi

Ja juz buduję inny ale Manta czasem gra i to im dłużej tym lepiej . Z ,,normalnymi " głosnikami brakuje mi trochę góry .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Jak ci brakuje góry wymień te kondensatory 220nf na takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ja na razie wymieniłem 4szt na 100nf bo takie miałem i góra jest naprawdę przepiękna. Az boję się pomyśleć co będzie jak wymienię wszystkie.

Ukryta Zawartość

To urządzenie nie przestaje mnie zaskakiwać . Gra bez głośników . Odtwarzacz jest podłączony do wzmacniacza , lampki rosyjskie natomiast głosniki sa odłączone . A wzmacniacz GRA ! Sam . Troche charczy ale słychac dokładnie wokalistę . O co chodzi ? U was też to występuje ? Co może byc przyczyną ?

...there is no spoon...

arturp, 6 Wrz 2008, 11:37

>To urządzenie nie przestaje mnie zaskakiwać . Gra bez głośników . Odtwarzacz jest podłączony do

>wzmacniacza , lampki rosyjskie natomiast głosniki sa odłączone . A wzmacniacz GRA ! Sam . Troche

>charczy ale słychac dokładnie wokalistę . O co chodzi ? U was też to występuje ? Co może byc

>przyczyną ?

Trafa Ogonowskiego - grają.

Jakieś trafa z Allegro po 100zł/szt do EL84 - grają.

Stare TG2 do PCL86 - grają.

Czy to dziwne, że to chińskie cudo też gra? ;)

>kiedyś dla jaj podłączyłem żarówkę do kabli głośnikowych ---> mrugała w rytm muzyki i w miarę jak rozświecała się i gasła - było słychać z żarnika dźwięk (muzykę) ;)

Przepuszczając dźwięk przez cewki i kondenastory i rozdzielając go w ten sposób kolorowe żarówki, można zbudować domowej roboty studio "Światło i Dźwięk". Ja kiedyś dawałem czerwoną żarówkę na basy, a niebieską na soprany. Im głośniej, tym bardziej świeciło.

lechb, 6 Wrz 2008, 15:02

>Mam kondy Wimy MKP ale 330nf, czy może ktoś próbował tam wsadzić coś takiego zamoast tych 220nf co

>to niby w orginale na płytce pisze 100nf

Ja miałem u siebie Wimy 100nf oraz 220nf ale te Bennic'i zostawiły daleko w tyłu te Wimy

Ja bym powiedział tak:

"Wymienił stryjek siekirerkę na kijek"

A poważnie napisałeś że nie chciałeś trzymać "płomyczka", ale po przyjrzeniu się Mengowi to wygląda na większy "płomyczek" i to tyle co do moich stwierdzeń. I jak na razie tylko o jednym egzemplarzu Manty było o spaleniu. Pozdrawiam.

>Patrzyłeś czy też i słuchałeś.Jeśli i to drugie miałbyć odpowiedź w/s kijka.

>Siekiera ale z innym ostrzem. Dosłownie.

Tu się zgodzę z innym ostrzem "ładniejszym" bo chyba nie powiesz mi że ta ładniejsza siekierka gra lepiej?? Patrząc po częściach to jest to ta sama konstrukcja. Manta jednak trochę lepsza bo ma większe kondensatory w zasilaniu które mają większy wpływ na dźwięk niż wygląd obudowy. W cuda że ta sama konstrukcja tylko zrobiona przez inną firmę "bardziej audiofilską" może lepiej grać to ja nie uwierzę. Widziałem już dziwne audiofilskie wynalazki w stylu ściągniętych osłonek z kondensatorów które poprawiały jakość dźwięku w taki sposób że ludzie którzy to opisywali mało się nie posikali. Albo recenzje CD za ponad 10000zł które w rzeczywistości w środku miały bebechy Marantza za trochę ponad 1000zł. Po tej zmianie ubranka CD grał kilka razy lepiej. Albo GC który w srodowisku audiofilskim jest legendą a w zasadzie jest to wzmacniacz który jest montowany w mikrowieżach za 300zł w których nie gra wogóle. ale jak ktoś go sam zrobi to gra lepiej niż wzmacniacze za 10 tyś i więcej. Nawet jeden wzmacniacz Cambridge Audio jest na LM3886 ale taka firma nie potrafi zrobić dobrego GC i tylko zrobione samodzielnie i najlepiej bez osłonek na kondensatorach potrafią zagrac. Manta jest kilka klas lepsza niż zachwalany GC i to w zasadzie tyle co ja mam do powiedzenia na ten temat.

A kto pisał że gra lepiej.Czy inaczej jest synomimem lepiej. Jeśli tak postrzegasz- ?

A zdanie o chińszczyżnie ma swoje .Niegdzie nie piszę że jestem zachwycony.Dowód-pozbycie sie Manciszcza.Jedno co nie pasuje mi to ta lukrowana otoka jaka ścieka z tych klocków i to ta zarów- no wewnętrzna i zewnętrzna. A opisy gdzie sprzedaję je są pełne sprzecznosci. Ale o tym było .

conri, ja pisałem o Twoim wywodzie na temat "płomyka" jak to raczyłeś nazwać Mantę i moje wpisy odniosły się tylko i wyłacznie do tego. Jak to gra to nie mam pojęcia, ale domyślam się że na podobnym poziomie co Manta, ale co do jakości to Manta wygląda lepiej w środku i to raczej tego Menga bardziej bym się obawiał w użytkowaniu. To tyle i aż tyle i dlatego właśnie pozostaje przy Mancie lekko ją udoskonalając. Obudowa Manty też solidniejsza bo z alu, a Meng zwykła blacha malowana proszkowo i gorzej odprowadzająca ciepło. Poza tym, z tego co wiem w Fonarze nawet nie raczyli się jej przyjrzeć i to tyle z ich opini na ten temat. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.