Skocz do zawartości
IGNORED

Kryptoreklama i kolesiostwo

dave37

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czytam ostatnio te forum i zdaje sie,ze jest ono polem działania kilku 'kolesi" a na pewno jeden działa pod kiloma nickami.Traktują te forum jak swój własny folwark i zachecaja do kupna wielu róznych rzeczy(z których mają korzyśc finansową)naiwnych forumowiczów.Zaczyna mnie to juz wkurzać gdy czytam jak ktoś pyta o radę a tu pojawia sie własnie ten koleś i proponuję zawsze podobny zakup.Nie będe wymieniał z nicka,sami pewnie niektórzy wiedzą o kogo chodzi.Czy też zauwazyliście to zjawisko czy tylko mi sie zdaję???

https://www.audiostereo.pl/topic/44386-kryptoreklama-i-kolesiostwo/

dave37

skoro się powiedziało "A" trzeba powiedzieć "B" - napisz o kogo Ci chodzi i czegóż takiego te osoby się dopuszczają, a nie tak walisz półsłówkami i mową ezopową...

zdaje się, że opisany przez Ciebie proceder jest na forum niedozwolony, ergo - godny potępienia i wskazania publicznego, czyż nie? ;-)

x.

Własnie z tych zakazanych i moralnie nagannych procederów Magazyn HiFi zamknał swoje forum internetowe.Według nich forum przestało spełniac swoja rolę i siało tylko dezinformacje i kryptoreklamę.Moim zdaniem to samo tylko na wieksza skalę jest tutaj i tylko niemałe jak sądzę,moje doswiadczenia ze sprzetem audio sprawnie fitruje to forum.Nie zakładam nowych watków nawet jak potrzebuje porady bo wiem,ze 90% wpisów bedzie własnie dezinformujacych i nie na temat.Jezeli cos mnie interesuję(a jestem na etapie poszukiwań kabla sygnałowego)to po prostu kopię gdzie sie da.Bardziej pracochłonne ale nikt przynajmniej nachalnie mnie nie sciemnia tekstami typu:sluchaj kup to albo tamto,zobacz na opinie forumowiczów i jeszcze odsyła do linków na allegro.Mój wpis jest troche prowokacyjny i zmusza do ruszenia łepetyną.A może sie po prostu mylę i te forum jest pod tym wzgledem krystaliczne?

wiem,ten wątek mogłem załozyc w innym miejscu ale wiem z własnego doswiadczenia ze zakładka stereo jest najczesciej odwiedzana i nie licze na kłotnie tylko na refleksje.Nie chce nikogo personalnie obrazać tylko podzielic sie z kimś opiniami,kto też uważa ze nie wszystko na tym foru jest ok

>nie licze na kłotnie tylko na refleksje.Nie chce nikogo personalnie obrazać tylko podzielic sie z kimś opiniami,kto też uważa ze nie wszystko na tym foru jest ok

przeciez nie jestesmy przedszkolakami, nie zachowuj sie jak politycy!

> SR_71

kiedyś nie było jakiejś nachalnej kryptoreklamy. chyba, że masz na myśli sprawy bardziej zabawne niż groźne, takie jak kabelki pewnego forumowicza na Z, czy "autoreklamę" ś.p. Włodka.

mnie ostatnio zbulwersowała reklama kart pamięci umieszczona jako wątek w PC Audio... masakra.

depawelo, 8 Lip 2008, 19:19

>kiedyś nie było jakiejś nachalnej kryptoreklamy. chyba, że masz na myśli sprawy bardziej zabawne niż

>groźne, takie jak kabelki pewnego forumowicza na Z, czy "autoreklamę" ś.p. Włodka.

Nie, nie to mialem na mysli. Reklamy pana "Z" byly wylapywane bardzo szybko.

Ale wylapanie przedstawiciela dystrybutora chyba jakies bylo ;-)

Co to Verbatima to nie byla to kryptoreklama tylko reklama "pelna geba". Podobno sie "zawieruszyla" administracji.

Z tego co pamiętam na tym forum było kiedyś sporo przedstawicieli paradigma ;) Zachowam dla siebie o kogo chodzi. Jeszcze gorzej na sąsiednim forum HDTV, tam tylko JBL-e, które już do miana hi-endu i jedynego słusznego wybotu urosły. Teraz z JBL-a przerzucają się na Monitor Audio.

Eee tam. Forum jak forum. Wolna wymiana myśli i opinii, różne charaktery, różne intersy - często sprzeczne, odmienni ludzie i poglądy, czyli to wszystko po co tu wchodzimy. Generalnie zabawa, a nie śmiertelnie poważna sprawa, więc nie róbmy zagadnienia z takich szczegółów. Każdy ma swój rozum i raczej potrafi oddzielić muchy od kotletów.

V.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Wiadomo że będąc nachalnym i widząc tylko jeden słuszny wybór to już dana osoba Nam czymś pachnie..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

był też Grafton reklamujący McGyvera, ale ciężko to nazwać kolesiostwem, bo to była jedna i ta sama osoba. Do tej pory nie rozumiem dlaczego nie mają dożywotniego bana, ale to już inna historia.

ps. teraz na topie są chińskie lampowce, które graja tylo po tuningu (wiadomo u kogo)

To sie tyczy głównie wzmacniaczy MA.Grają nieźle bez przeróbki ale ze względu na nie najlepsze elementy , nie zawsze solidnie połączone,lepiej od razu sprawdzić.Wzmacniacz np. Yakin nie koniecznie wymaga przeglądu a wzmaki MingDa są wykonane pierwszorzędnie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie mam jakiegokolwiek żalu do kolegów którzy potrafia coś samodzielnie zrobic w audio i pomagają takim jak ja, którym Bozia nie dała takiej wiedzy lub umiejętnosci. Ba mam nawet pewne poczucie zazdrosci wobec nich, że im dano a mnie nie : )

Uważam że odpłatnośc w sytuacji gdy ktos z Kolegów wykona cos dla mnie jest rzeczą normalną i uczciwą.

Ważne aby była jasność z kim w danym momencie mamy do czynienia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.