Skocz do zawartości
IGNORED

Najgorsza muzyka

DR_DRE

Rekomendowane odpowiedzi

deep, 22 Lip 2008, 09:11

> Oczywiście że gusta są różne. Są jednak granice tolernacji.

Po twoim wpisie pasowałoby dodać - podobnie jak i są granice nietolerancji!

> Nie oceniam gustów innych, natomiast w żadnym razie nie mogę się zgodzić że nie ma tzw. muzyki złej.

Zgoda. Z tym, że granice między muzyką dobrą a złą nie przebiegają wg gatunków.

> Nie trawię braku talentu. Muzyka musi zachwycić, MUSI być w niej autentyczna magia. Nie lubię np. matalu, ale czasem nawet w tym można znaleść perełkę. To czego nie trawię zupełnie (zaznaczam ja sam) to rap, hip-hop, disco-polo i tym podobne bzdety.

Kolejny muzyczny 'rasista' skrzywdzony przez tiwi. Oczywiście nikt Ci nie każe lubić hip-hopu, ale...

Znaczy, zakładasz, że tworzenie hip-hopu automatycznie oznacza brak talentu? Ciekawe.

> Być może kogoś uraże, ale ludzie wyluzujcie trochę.

Nie zamierzam. Uprzedzenia i ignorancję należy tępić.

> Jak można porównać (skacząc po gatunkach) dobrego tenora, Chopina, Vollenweidera czy coś w tym guście z gościem który przez pół godziny prowadzi rytmiczny monolog ?

A kto chce porównywać? I po co?

Z tym, że oczywistą oczywistością jest, że nawet dobry tenor w kiepskim repertuarze to muzyka zła,

podobnie jak słaby pianista grający Chopina, natomiast dobry MC z dobrym hip-hopowym producentem może tworzyć muzykę dobrą. Wiem, że trudno w to uwierzyć, jak się opinie o hip-hopie wyrabia na podstawie tego co leci w telewizorze, czy ryczy z okien blokowisk oraz 20-letnich beemek z basem łupiącym na 150 metrów.

> To że na dźwięk jego paplaniny panienki w ekstazie ściągają stringi do mnie nie przemawia.

A to już jest muzyczny rasizm w czystej postaci.

aTom, 25 Lip 2008, 10:13

...

...

...

...

...

Ale sie chlop rozpisal;) tylko nie wiem po co udowadniac komus, ze muzyka, ktorej slucha jest do bani?

Probowalem cos takiego uskuteczniac, ale nie wychodzi, tak wiec nie obraz sie, jesli Twe slowa po prostu zignoruje i nadal bede z zachwytem sluchal Dream Theater (szczegolnie Petrucciego, z racji tego, ze sie ucze na gitarce grac, stad ten wsiowy nick). Mozesz podac kilku wykonawcow, ktorych lubisz? Ciekaw jestem.

> Ale sie chlop rozpisal;) tylko nie wiem po co udowadniac komus, ze muzyka, ktorej slucha jest do bani?

To jest wątek o najgorszej muzyce. Co ja poradzę, że mi akurat Dream Theater tu pasuje;)

To, że miernoty coś tam grają i śpiewają, i im miernie albo nawet gorzej to wychodzi, ale mają np. za sobą machine szołbiznesową, która ich promuje i pozwala zaistnieć, to jest tak oklepany i oczywisty przykład na 'najgorszą muzykę', że aż obciach go wpisywać.

Co innego, gdy nieźli warsztatowo muzycy mają 'ambicje' więc dwoją się i troją, żeby stworzyć coś wybitnego i... nic! Cala para idzie w gwizdek, efekt jest opłakany. Bo bozia kopsła talentu do branzlowania gryfu jeno, ale o dobrym guście już zapomniała.

> Mozesz podac kilku wykonawcow, ktorych lubisz? Ciekaw jestem.

Ani mi się śni. Jak żeś bardzo ciekaw to sobie poszukaj!

Bo bozia kopsła talentu do

>branzlowania gryfu jeno, ale o dobrym guście już zapomniała.

podoba mi sie to zdanie:D kiedys go uzyje, chyba ze masz prawa autorskie, otrzymuje pozwolenie?;)

• 2 tygodnie później...

wedlug mnie ten caly shit z vivy,mtv czy eski lub rmf-u.Kiedys muzyka dla mas tez byla denna ale teraz to nie da sie opisac.w kazdym teledysku goła dupa a 10 i 11-to letne dzieci to ogladaja i pozniej wyrastaja k**wiszony i pedały.Te wszystkie chore reality show,w których pokazuje sie dwoch lizących sie pedziów czy jakies walki o partnera-tragedia,za pare lat wyjdzie nam to bokiem.Ja juz swojej corce ograniczam dostep jak sie da

>aTom

Gadaj co chcesz. W moim pojęciu bełkot jest bełkotem i nic tego nie zmieni.

>karbowy, 11 Sie 2008, 21:01

>Jeden lubi operę, a drugi jak mu nogi śmierdzą!!!

Dobre. Doskonałe podsumowanie. hihi ;)

Jak znam życie aTom zaraz zarzuci Ci ignorację oraz przyczepi łatkę zapachowego 'rasisty'. ;)

Pozdrawiam

>>Jeden lubi operę, a drugi jak mu nogi śmierdzą!!!

>

>Dobre. Doskonałe podsumowanie. hihi ;)

Tyle że nie wiadomo co gorsze ;)))

>Jak znam życie aTom zaraz zarzuci Ci ignorację oraz przyczepi łatkę zapachowego 'rasisty'. ;)

Kiepski dżouk, Panie Mrok.

aTom, ma Pan bardzo ciekawe spostrzeżenia dotyczące Dream Theater.

Pozwoli Pan, że dorzucę coś od siebie.

Obecnie na rynku muzycznym artyści z DT uchodzą za bardzo uzdolnionych, a przynajmniej doskonale wytrenowanych muzyków. Skończyli dobre szkoły muzyczne, ich technika jest na najwyższym poziomie. Ich kompozycje mają wystudiowaną i skomplikowaną harmonię.

Pod tym względem są lepsi od klasyków, na których mogli się wzorować. Może z większą przyjemnością ktoś słucha Pink Floyd, ale fakt faktem.

Miałem ja swoją przygodę z DT, ale wraz z nabyciem bardziej audiofilskiego sprzętu porzuciłem ten zespół, gdyż jedno słychać: realizacja dźwiękowa ich nagrań jest bardzo nieprzyjemna.

Kolejne zastrzeżenie: ich wokalista, jakkolwiek doskonały technicznie, wręcz dystansujący większość branży, ma nieciekawy głos w porównaniu... No, jest tego trochę. Ten głos jest płaski i bezduszny, rzadko zdarza mu się wzbudzić jakieś emocje, poruszyć. Jednak nie można mu odmówić idealnej artykulacji - tak, jestem uprzedzony co do tych miernych wróbli, co nie potrafią słów wymawiać i śpiewać jednocześnie. Loreena McKennit na przykład.

Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam, Ash

Popieram:)

A Labrie moim skromnym zdaniem ma calkiem niezly wokal, malo kto potrafi tak wyciagnac:)

Choc czasem ten wokal moze denerwowac, szczegolnie na zywo, dla mnie Labrie na zywo to syf.

Widziales na youtube teledyski DT z dopiskiem "misheard lyrics" :D

Smieja sie z niego, ze nie wiadomo, co on spiewa:P

to na przyklad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Enjoy!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

La Brie na żywo już nie daje rady. Fałszuje etc. Ciekawe jest, że cały czas ćwiczy ze swoją sławną nauczycielką śpiewu, żeby jeszcze istnieć.

Mnóstwo osób potrafi tak wyciągać. Idź na operę:)

Ash

Nie mam gdzie i jak isc do opery:/ szkoda

AAAle w branzy muzycznej (krazacej wokol tego gatunku) niewielu tak potrafilo, Gillan niezle dawal rade, ale czy napewno tak hm, dobrze jak Labrie? James swietnie spiewa, jeszcze nie znam zadnego muzyka poza nim, ktory by tak kontrolowal swoj glos, jestem pod wrazeniem.

Zreszta wszyscy muzycy z DT sa swietni, nie ma co ukrywac:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.