Skocz do zawartości
IGNORED

Rezystory Kiwame zamiast Mills ?

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zabieram sie za zwrotnice w moim tdl'ach. Kondy wezme Jantzen audio a rezystory Mills'a tylko ze nigdzie nie moge dostac tych drugich... Znalazlem rezystory firmy Kiwame Resistor i mam pytanko co to za firma? czy warto jako zamiennik Mills'a? cena ok 7zl za 2R2 5W ...

dziekuje za info

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/44522-rezystory-kiwame-zamiast-mills/

No witam po dłłługim czasie.

Pamiętasz mnie?

Ja do swoich kupiłem tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu poniżej już masz otwartą stronę z tabelą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) index.php?styl=kategorie-szczegoly&grupa=rezystory&kat=mills5w&lang=pl&dh=dt

Pozdro

Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Witam Sir.jax

oczywiscie ze pamietam:) Dziekuje za pomoc ale dopiero teraz mnie cos tchnelo i biore sie za robotke:) Kondy juz zamowione jeszcze rezystory. Jestem ciekaw czy z tego sklepu co mi podales link wysylaja za granice i czy nie beda to duze koszty. Mieszkam w uk i tutaj cholerka nigdzie nie znalazlem mills'ow tzn widzialem ale 12W...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

a nie lepiej kupić w polinku rezystory TY OHM SUPERES. Sam użyłem w mojej końcówce mocy GC DIYa rezystory wyrównujące DALE a następnie zastąpiłem je kilka razy droższymi rezystorami Mills... i nie słychać różnicy. A te TY OHM SUPERES parametry mają nie gorsze od Mills... mam takie zresztą w zwrotnicy w kolumnach.

Ja w moch użyłem kondów Jantzen i zadziałało natychmiast, fakt że po millsach tak odrazu nie dało efektu,potrzebowały czasu. Ja nie żałowałem ani 1zł na ten zabieg.

Acha Stecko sorry, millsy potaniały a nie podrożały.

Ja kupowałem jeszcze po 14zł teraz są po 10zł

Andy777, 17 Lip 2008, 21:03

>IMHO: Jantzen to nie ta liga co Mills. Szkoda zachodu, nie masz szans usłyszeć.

Nieprawda. Akurat podmianę ceramików na Millsy słychać nawet wtedy gdy w zwrotnicach siedzą tanie kondy MKT.

A Jantzen wytwarza przeróżne kondy. Jantzen Z-Cap Superior i Z-Cap Silver to najwyższa klasa.

McGyver

Ja wymieniłem na takie MKP i różnica była zaczepista. No,ale oryginalne jakie tam siedziały to zwykłe bipolarne jeszcze chyba z chropowatą okładziną. Więc różnica uważam musiała być.

Acha zapomniałem dodać zdjęcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Dzis przyszly kondy. Wiec od razu wzialem sie za wymiane:) Nie wymienialem rezystorow poniewaz nie moge dorwac Mills'ow. Pisalem do akkus'a czy wysylaja za granice- cisza bez odzewu. Wymiana kondow poszla szybko i sprawnie ,choc niestety sa na ''drugiej'' stronie plytki poniewaz sa za duze i producent nie przewidzial chyba zadnych zmian:) Dla porownania oryginal kondek ''50'' i ''47'' Jantzen Audio...

Ukryta Zawartość

post-11813-100009310 1216484892_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aha na ''gore'' musialem wlutowac rownolegle 2 kondy 2,7 i 3,3 uf poniewaz oryginalnie byl 6uf a Jantzen takiego nie posiada w spzredarzy... dzieki za info dla Sir.Jax:) Co do dzwieku hmmm wydaje mi sie ze gora jest bardziej szczegolowa- ozywila sie dla mnie na + . Co do niskich hmm chyba nie zauwazylem jak narazie roznicy... moze tzreba czasu na wygrzanie?:)

jak dorwe rezystory to tez zaaplikuje i wtedy zobaczymy:)

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.