Skocz do zawartości
IGNORED

Posiadacze Kolumn Tonsil Siesta

Vitold_MAN

Rekomendowane odpowiedzi

krzysiek łukasiak, 3 Lut 2009, 18:14

>No to konkretnie który tonsil jes lepszy od jl chocby najtanszego modelu?

>Może od Bowersów też tonsil jest lepszy?

Widzę, że lubisz Waćpan dyskusję na temat wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiejnocy.

Aby odpowiedzieć na pytanie który produkt jest dla mnie lepszy - trzeba okreslić swoje oczekiwania.

Stąd dla osób wykorzystujących omawiane kolumny w kinie domowym oraz słuchających tzw. "sieczki" rzeczywiście każdy model JBL-a bedzie lepszy nawet od Siest Protonsila.

nie powiedzialbym ja stosuje siesty wlasnie do kina i ogladam w dzwieku nieskompresowanym hd

a nowy dźwięk hd bije jakoscią cd o 100% do tego wymagane są rozdzielcze i dobrze brzmiące kolumny na tym dźwieku słychać sieczke np jbl ktore nadają sie do imprezowego łomotu gdzie nie idzie rozróznic tonów wysokich od niskich :)))

Własnie stalem sie posiadfaczem nowiutkich front siesta.

Pierwsze wrazenia - rewelacja. Mowie o budowie, wykonaniu i ogolnym wygladzie.Dodam ze kupilem bardzo tanio - nowe. Kolumny sa nie wygrzane, wiec duzo o dzwieku nie powiem., ale pierwsze wrazenia sa bardzo pozytywne. W porownaniu do wczesniejszsych (choc wygrzanych) roznica na moje ucho o 3,4 klasy. Z zakupu jestem zadowolony, mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej.

Napisze cos wiecej za jakis czas. Pozdrawiam ludzi nie dajacych sie nabrac na chinski produkt (lagodnie mowiac)

Pozdrawiam ludzi nie dajacych sie nabrac na chinski produkt

>(lagodnie mowiac)

Ci którzy kupili kolumny Usher-a też dali się nabrać? Nawet Siesty nie mogą konkurować z produktami tego producenta.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Vitold_MAN

3 Lut 2009, 19:39

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 249 / 351 / 0

nie powiedzialbym ja stosuje siesty wlasnie do kina i ogladam w dzwieku nieskompresowanym hd

a nowy dźwięk hd bije jakoscią cd o 100% do tego wymagane są rozdzielcze i dobrze brzmiące kolumny na tym dźwieku słychać sieczke np jbl ktore nadają sie do imprezowego łomotu gdzie nie idzie rozróznic tonów wysokich od niskich :)))

Jakie to typowe na tym forum: gowniany zestawik i chlubienie sie dzwiekiem hd. Za tym idzie niestety marne pojecie o audio i dobrym dzwieku stad wypisywanie takich bzdetow.

do discomaniac71 juz raz zaswieciles wiedza na temat marki mercedes omało sie nie posikałem ze smiechu teraz przejdzmy do audio Pajacu !

moj bluray sony 5000 es tez tweirdzisz ze to shit? klocek wartosci 5 tysiecy do tego wzmak nastepne 5 tys ? palanterio ! a siesty super to uzupelniaja ! moim zdaniem nie slyszales jeszcze dzwieku hd pamperku

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sorry z tchhorzami i krzykaczami internetowymi nie gadam. Chcialem tylko zwrocic uwage innym forumowiczom ze pisanie o wyzszosci dzwieku hd nad cd posiadajac w swojej konfiguracji marne dvd Yamahy i do tego kino domowe plus subwoofer (niewazne jaka firma) jest zalosne ale jakze typowe dla niektorych uzytkownikow. Jakie masz doswiadczenie i co wiesz o audio ludzie wnioski wyciagna ja nie musze komentowac i nie zamierzam sie znizac do polemiki z toba.

Co do kolumn Tonsil Siesta to rzeczywiscie nie sa one zle w swojej kategorii cenowej w ktorej niestety prozno szukac dobrego dzwieku raczej kompromisu pomiedzy jakoscia a cena.

wersja kombi chłopcze ! byla produkowana do 96 roku jak to w kazdym modelu klasy e tak samo bylo z beczkami byly produkowane do 86 roku ae tylko kombi gdzie juz szła produkcja pelna parą w124 sedan:)

wiec nie myl pojec ja nawet nie musze spogladac na te wikipedie :) bo historie tej marki mam na bieząco w postaci 4 merców w rodzinie i jednego pontona jako piaty ale to tylko na niedziele i sluby rocznik 1956

a tak wogule to teraz widze z jakich portali posiadasz wiedze :) WIKIPEDIA buhahaha

najbardziej mnie rozsmieszyl ten wątek gdzie zaczoles szukac fotek w124 buahah i znalazles ladnego składaka :) z wąską listwą z rocznika 85 :) gdzie w info bylo napisane rok produkcji 97 to mnie scieło z nóg:)

dla gwoli scisłosci w 97 roku produkowali szczątkowo bodajze werrsje cabrio bardzo droga i rzadka wersja do dzisiaj bardzo drogie auto ! pajacu

produkcja szczątkowa wyszlo ich zaledwie pare tysiecy ! sedan zakonczyl kariere w 95 roku definitywnie i byl oznaczany juz jako E gdzie w124 był produkowany do 93 :) roku

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

O moja wiedze sie nie martw. Jak rzucasz miesem licz sie z konsekwencjami. Jestes typowym krzykaczem internetowym ktory w realnym swiecie jest bardzo maluczkim czlowieczkiem. W sieci leczysz tylko swoje kompleksy. Jesli zas chodzi o audio to doswiadczenie forumowe mowi samo za siebie. Wystarczy przesledzic wpisy i ich merytoryke. Mnie nie bawi ani kino domowe ani kolumny Tonsila. Tonsil podniecal mnie w liceum 20 lat temu. Kino domowe nigdy. Dzisiaj szkoda mi czasu na takie popierdolki.

Chlopaki skonczcie z tymi wycieczkami prywatnymi :)

Musze nadmienic, ze nierozsadne jest jednak bagatelizowanie tematu kina domowego przez zwolennikow stereo. Czesciej bowiem zdarza sie, ze posiadacze zestawow KD maja za soba przygode ze Stereo niz na odwrot,

A teraz go back to the topic i zacznijmy rozmawiac o siestach :)

I find your lack of faith disturbing...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ano wyobraz sobie blaszka ze jest dokladnie odwrotnie. Jestem tu juz 5 lat i widzialem wielu nawroconych z kina domowego na stsreo. Jakos odwrotnie rzadko sie zdarza. Jesli masz jakies watpliwosci czytaj czesciej "o mnie" niektorych forumowiczow. Pozdrawiam.

blaszka

"Czesciej bowiem zdarza sie, ze posiadacze zestawow KD maja za soba przygode ze Stereo niz na

>odwrot"

mają przygodę i z tym się zgadzam...dla nich słuchanie muzyki jest tylko przygodą a nie pasją i szukają efektów a nie treści.

Czesciej bowiem zdarza sie, ze posiadacze zestawow KD maja za soba przygode ze Stereo niz na

>odwrot,

Zgadza się przesiadają się na zestawy KD,, po czym wracają do systemów stereo. A kogo stać - kupują dwa zestawy KD i stereo.

Ja swoje a wy swoje. Dochodze do wniosku, ze kazde forum na swiecie ma ten minus, ze 70 % tematow to off topy :) Przerabialem to na forum fotograficznym i przerabiam jak widze i tutaj ;-)

Czepiacie sie slowek a ja prosilem, zeby wypowiadac sie na temat :)

Nawracanie sie itp. jak to brzmi? Sam mam swiadomosc niedoskonalosci kina w odtwarzaniu muzyki stereo ale jedno i drugie do czegos innego sluzy. Jesli ktos to rozumie, to nie musi sie z niczego na cos tam przesiadac, nawracac itp.

I find your lack of faith disturbing...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kino i stereo to dwie inne bajki. Kompromisy sa kosztowne. Jesli chce sie sluchac muzyki trzeba albo wydac wiele kasy (efekty i tak nie sa rewelacyjne) albo kupic oddzielny system stereo co takze wiaze sie z wydatkami. Z aplitunerka za 1,2 czy 3kzl nie bedziesz mial dobrego stereo. Niestety.

blaszka, 5 Lut 2009, 12:37

>Czepiacie sie slowek a ja prosilem, zeby wypowiadac sie na temat :)

Wydaję mi się,że już wszystko na ich temat napisano. W oferowanej cenie są świetne, no ale można lepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.