Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kupic kolumny (do 600 zł) ?

africsimon

Rekomendowane odpowiedzi

Interesują mnie jakieś nowe kolumienki do 600 złotych. Niestety mam małe pojecie o markach.

Kolumny głównie posłużą mi do słuchania muzyki w moim pokoju jak i na domowe imprezki. Co byście mi polecili ?

https://www.audiostereo.pl/topic/44707-jakie-kupic-kolumny-do-600-z%C5%82/

Jak nowe to chyba tylko tam Manta z kolumienkami... No moze jeszcze Klipsch B2, ale musisz dodac gdzies 300zl... Jaki wzmacniacz?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Może Altus 300 - w swoim przedziale cenowym są nie do pobicia. A imprezki z altusowym nagłośnieniem są obecnie bardzo trendy. Albowiem 50% moich studentów nie ma pojęcia co się do nich mówi,wówczas myślę sobie, że są po takich imprezach.

marc, 28 Lip 2008, 14:25

>Może Altus 300 - w swoim przedziale cenowym są nie do pobicia. A imprezki z altusowym nagłośnieniem

>są obecnie bardzo trendy. Albowiem 50% moich studentów nie ma pojęcia co się do nich mówi,wówczas

>myślę sobie, że są po takich imprezach.

Ale nowe altusy to 1200, a nie 600 zł :)

Switch, 28 Lip 2008, 14:32

>marc, co wykładzasz? ;)

z dzidziny nauk o zarządzaniu.

Tak poważnie to proponuję autorowi wątku posłuchać innych konstrukcji Tonsila, np. Premium, a wówczas nie będzie pisał, że jest zadowolony z brzmienia Altusów.

Fronty można nabyć za wspomnianą kwotę.

czemu nowe ? nie wiem, w kazdym razie uzywane za 600 zł to tak jak nowe za 1000 zł, wiec juz wiekszy wybór. a jesli poszukasz cos ze starszych modeli np. quadrala z serii QLX to na impreze i nie tylko jak znalazł. ale jak bardzo chcesz szukaj nowych.

proszę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to albo przyczaj sie na QLX 165

Ukryta Zawartość

Jeśli mahą być nowe.... polecam Infinity Primus 150. Najpierw posłuchaj, są dostępne w kilku miejscach. Test (link) z grubsza opisuje walory soniczne tych maluchów.

Link do testu:

Ukryta Zawartość

Używałem jakiś czaa i uważam, że cena w stosunku do możliwości jest wręcz symboliczna. Za parę coś ok 600 zł w sklepie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tartuffe, 29 Lip 2008, 09:54

>Jeśli mahą być nowe.... polecam Infinity Primus 150. Najpierw posłuchaj, są dostępne w kilku

>miejscach. Test (link) z grubsza opisuje walory soniczne tych maluchów.

>Link do testu:

Ukryta Zawartość

>Używałem jakiś czaa i uważam, że cena w stosunku do możliwości jest wręcz symboliczna. Za parę coś

>ok 600 zł w sklepie.

>

Ukryta Zawartość

faktycznie, tez je słyszałem w porównaniu do podłogowych wersji i przyznam że nie maja takiego wsparcia basowego jak wspomniane podłogówki ale reszta OK

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kipers, 28 Lip 2008, 15:09

>Wharfedale Diamond 9.1 z Allegro. 500 zł z przesyłką wychodzi.

>Ale na imprezki to nie wiem, to mały monitorek jest...

E tam za mały, posiadane przeze mnie od ok. 10 lat Tannoye M1 (obecnie za ok. 500 zł na Allegro) nagłośniły moje własne wesele, co prawda kameralne na 21 osób w sali ok 30 m^2, ale zawsze wesele :)

<><

proponuje przyzwoite słuchawki ...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ukryta Zawartość

albo bierz to a resztę przeznacz na dobrą wódke dla forumowiczów obecnych w twoim wątku :)

Ukryta Zawartość

AEG to innowacyjna technologia i klasyczne wzornictwo. Po raz kolejny firma przekonuje nas do swoich produktów jakością dźwięku zachowując standardy jakimi kierują się liderzy drogiego sprzętu na rynku Hi-end.. Jedna z najwyższych serii zestawów została oparta na konstrukcji MDF. Głośnik wysokotonowy oraz 2 głośniki średniotonowe zapewniają czystość dźwięku. Mocne subwoofer zapewnią solidne bass. Zdecydowanie zestaw klasyfikuje się do drogich zestawów zarówno odsłuchów stereofonicznych jak i w systemie wielokanałowym kina domowego. Obiektywnie patrząc dla AEG rozwój i innowacja ma kolosalne znaczenie...

kurde przekonali mnie !!!!!!!!!!!!!! szczególnie to: "Mocne subwoofer zapewnią solidne bass"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.