Skocz do zawartości
IGNORED

Metallica Death Magnetic jaki jest?

Pablo-rock

Rekomendowane odpowiedzi

• 11 miesięcy później...

Odświeżę wątek.... Jest coś lepszego. Moim zdaniem najlepszy mix w sieci tego albumu to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to wersja z GH3, ale nieco poprawiona. Płyta brzmi na poziomie poprzednich wydań metallicy, nie tak przymulona jak wersja z GH3, lekko głośniejsza niż GH3 - ale bez masakrycznych przesterowań jak w oficjalnym wydaniu.

Posłuchajcie i sami oceńcie.

Ukryta Zawartość

co z tego jak nie można się zarejestrować ani pobrać ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

faktycznie, nie zauważyłem..

Tu pobrany plik torrenta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja już nie szukam lepszej wersji Death Magnetic, nie ma sensu. W kwestii thrash metalu temat zamknął jak zwykle Megadeth, płyta Endgame wbija w fotel od początku do końca i nie pozostawia złudzeń kto rządzi we współczesnym metalu :)

Słucham audiofilskiej wersji 5LP i przy dobrym gramofonie i reszcie toru muszę przyznać że gra znośnie. Podobną jakość (mniej podbicia i szorstkości w stosunku do tragicznego wydania CD) słyszałem na GH. Ze wspomnianego vinylu płyta przypomina wydania remasterowane 2LP, choć już do wzorcowego moim zdaniem And Justice For All 4LP na 45 obrotów ma faktycznie daleko, choć już słuchając DM ze wspomnianego vinylowego box-u 5LP przynajmniej te przesterowania nie rażą, ma się po prostu wrażenie obcowania z mocnym łojeniem, jakby próbą osiągnięcia nieczystego brzmienia, a nie tylko przesterowania czy podbicia.

Waluch- znam tylko wersję 4LP. Innych oczywiście słuchałem, ale nie potrafię teraz porównać- inny sprzęt nie chcę zmyślać.

natomiast death Magnetic z wersji 5LP brzmi nieźle, ale to chyba zasługa dobrego sprzętu- zarówno NAD jak i reszta toru wraz a lampowym wzmacniaczem słuchawkowym uspokajają dźwięk, kiedy posłuchałem tego wydania u kolegów faktycznie są przestery- szkoda bo wydanie ładne i zacne.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.