Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Takiego malusieńkiego offtopicka dokonałem, mam nadzieję że koledzy, Rotelo-mani się nie obrażą ;) W końcu chodzi tutaj o muzykę którą gra nasz ukochany sprzęcior ;)

nikt sie nie obrazi... :)

?

Panowie, jak myślicie, które klocki, modele Rotela w przyszłości będą miały wartość wśród miłośników audiofilów?

Firmy typu Sony, Denon, Pioneer itp. mają w swojej produkcji egzemplarze, które już obecnie są bardzo poszukiwane wśród kolekcjonerów danych marek, obecnie modele typu ES, ESL, ESD, ELITE itp. osiągają na aukcjach wysokie ceny, jak myślicie czy rotel ma w swojej kolekcji produkty które będą pożądane przez miłośników AUDIO?

Pozdrawiam

Tomasz

Koledzy jedno pytanie - posiadam pre RC 995 i pilota systemowego RR 927. Wszędzie na świecie przyciśnięcie prawego przycisku "Volume" powoduje wzrost głośności. Tylko nie w Rotelu. Wkurza mnie to strasznie. Czy też tak macie, że głośność działa na odwrót?

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Wszędzie na świecie przyciśnięcie prawego przycisku "Volume" powoduje wzrost głośności. Tylko nie w Rotelu. Wkurza mnie to strasznie. Czy też tak macie, że głośność działa na odwrót?

Nie wszędzie i nie tylko w Rotelu. Dawno temu rozmawiałem z gościem, który sprzedawał wzmacniacz ( z wyższej półki) na allegro. Opowiadał mi jak gra i takie tam, ale podkreślił właśnie pamiętam, że głośność działa odwrotnie. Ale ni cholery nie potrafię sobie przypomnieć co to był za wzmak. Może Naim albo Creek? Nie pamiętam. Pamiętam natomiast tego pilota mały czarny, ale głośność była w nim nie w prawo-lewo, tylko góra dół.

Taa wiem, autokorekcja w Wordzie i tak mi namieszała że zagapiłem się i tego nie pozmieniałem :/

No smykus to literówka. Niech Ci będzie thrash;)

Nie wszędzie i nie tylko w Rotelu. Dawno temu rozmawiałem z gościem, który sprzedawał wzmacniacz ( z wyższej półki) na allegro. Opowiadał mi jak gra i takie tam, ale podkreślił właśnie pamiętam, że głośność działa odwrotnie. Ale ni cholery nie potrafię sobie przypomnieć co to był za wzmak. Może Naim albo Creek? Nie pamiętam. Pamiętam natomiast tego pilota mały czarny, ale głośność była w nim nie w prawo-lewo, tylko góra dół.

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Muszę wam podziękować Panowie, na nowo odkrywam Metallikę ;P Ale przesłuchałem sobie dziś Reload i Majstra od Tapet na moich głośnikowych anty-drutach i zdecydowanie lepiej z tym wyższym basem. Muzycznie Reload przetrwałem do połowy płyty, w sumie kawałki do Better Than You całkiem słuchalne, nawet The Unforgiven II mi się podoba, pewnie dlatego że za małolata kojarzę go jeszcze z listy przebojów 30 Ton z TV ;P Ale w porównaniu do Master of Puppets wychodzi biednie. Takie kawałki jak Damage, Inc. niszczą, zwłaszcza na Rotelach ;)

I love the sound of crashing guitars

Panowie mam mały zgryz.Kompletowałem przez 2 miesiące dla mojego Ojca sprzęt, udało się, jest szczęśliwym posiadaczem: RB971 MK2, RC 970BX MkII, RCD 971 oraz tunera RT 955. Sprzęt gra rewelacyjnie i ja i Ojciec jesteśmy zadowoleni. Niestety w dniu dzisiejszym przy eksperymentowaniu z kolumnami przez przypadek ojciec pomylił kolejność podłączenia kabli głośnikowych i wsadził plus do minusa , a minus do plusa. Efektem tego jest to, że w chwili obecnej nie gra jedna strona wzmacniacza. Pytanie do Was co mogło się stać i gdzie szukać wsparcia, serwisu przy naprawie tego. Nie ukrywam, że jest spora załamka, chwila nieuwagi i wielki stres. Prośba o wsparcie. Pozdrawiam Michał

Zamiana biegunowości nie wpłynie na zadziałanie układu zabezpieczającego wzmacniacz.Chyba że zrobiliście zwarcie.Ale to też po wyłączeniu i ponownym włączeniu wzmaka wszystko powinno wrócić do normy.Na początek sprawdż bezpieczniki.

Koledzy jedno pytanie - posiadam pre RC 995 i pilota systemowego RR 927. Wszędzie na świecie przyciśnięcie prawego przycisku "Volume" powoduje wzrost głośności. Tylko nie w Rotelu. Wkurza mnie to strasznie. Czy też tak macie, że głośność działa na odwrót?

Ja mam do RC995 systemowy RR939, głośność działa normalnie - góra głośniej, dół ciszej. Do RC972 też mam RR939 i działa tak samo.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Rotele raczej lubią dynki.

Bez obrazy, ale nie pisz wiecej jeśli tylko informację czerpiesz z doktora GOOGLE ;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Raczej na swoim przykładzie ,sam też posiadam dynki a roteli też wcześniej trochę przerobiłem ale z całym szacunkiem tych głośników nie znam .

ale z całym szacunkiem tych głośników nie znam

To jeszcze wiele przed tobą, uwierz ale z rotelem wiele innych marek głośnikowych gra bardzo dobrze z ROTELEM ;)

Pozdrawiam

Tomasz

OK.a jak kolega by zdradził jakiej firmy ma głośniki oczywiście to nie nacisk tylko ciekawość.Ach ten odwieczny problem ciekawość.

Coś na wzór klonów ProAc Response 3.8 , tyle że obecnie na lepszych głośnikach, a kolega?

I wiele konstrukcji głośnikowych przesłuchanych za sobą , też z Rotelem ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.