Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Satori napisał:

Baksiu, a co dla Ciebie znaczy Hiend? Co go wyznacza, bo ja nie pierwszy raz się spotkałem z tym Twoim stwierdzeniem jakoby 1090 był jego namiastką? Cena ? klasa sprzętu ? Bo dla mnie hiend jest wtedy kiedy bardzo mi się podoba jak mi pięknie gra. Jeśli nie widzę prawie żadnego niuansu i  kupuję coś nowego i jest jeszcze lepiej. Więc za każdym takim razem mam hiend i nie płacę za niego setki tysięcy. To jest dla mnie Hiend.

Jak już kupisz rb1090 to zrozumiesz tą różnicę. Rb-1080 nie jest neutralny, tzn wprowadza wyraźnie swój styl, który może się podobać i mi też się bardzo podobał, ot taka petarda po słabszych końcówkach z tej serii, jednak jak podpiąłem rb-1090 nareszcie usłyszałem namiastkę naturalnego brzmienia instrumentów i głosów, zbliżoną do koncertowej. Większy brat gra wyraźnie ciemniej, głębszym niższym basem, bez podbicia w jego wyższym zakresie. Średnica jest głęboka, gęsta, jego prawdziwą klasę można usłyszeć dopiero w kombinacji z pre marek premium, bo rotelowe preampy to nie jest mistrzostwo, ot solidne rzemiosło. Chętnie bym znowu posłuchał rb-1090 w swoim aktualnym zestawie, chyba za szybko się go pozbyłem, teraz zastępowane klocki trzymam dłużej, gdybym chciał je ponownie porównać po dłuższym czasie. Była okazja kupić niewielkie monobloki i decyzji nie żałuję, choć podkreślę różnica jest drobna, co tylko dowodzi klasy końcówki rotela w swoim budżecie jest niepokonany wydajnościowo i brzmieniowo. 7kzl za idealny stan i na lokalnym rynku, po odpowiedniej negocjacji, to nie wydaje się kosmos. Pamiętaj że transport takiego klocka z zagranicy nie jest ani tani, ani bezpieczny... ktoś musiał zaryzykiwać i pogłówkować, bo nie jest tajemnicą że w Polsce się ich wiele nie sprzedało z pierwotnej dystrybucji, mimo że jesteśmy już prawie drugą Japonią 😜

Edytowane przez baksiu
8 godzin temu, baksiu napisał:

Jak już kupisz rb1090 to zrozumiesz tą różnicę.

Doskonale zdaję sobie sprawę z różnicy jaka będzie dzielić te dwa wzmacniacze, dlatego chcę ją kupić. Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. RB-1090 jest namiastką Hiendu, namiastką czyli tyci. A tyci to by było w skali od jeden do sześć... jeden czyli mierny. 

Większy brat gra wyraźnie ciemniej, głębszym niższym basem, bez podbicia w jego wyższym zakresie. Średnica jest głęboka, gęsta, jego prawdziwą klasę można usłyszeć dopiero w kombinacji z pre marek premium

I to mi się bardzo podoba, dla mnie takie granie to marzenie, szczególnie przy metalowych kawałkach. I tu powstaje pytanie co takiego Baksiu słyszałeś lub masz, że Ten wzmacniacz jest tylko namiastką? Nie zrozum mnie źle nie jestem złośliwy, chciałbym wiedzieć jaka klasa sprzętu dla Ciebie to ocena 6 czyli tzw hiend?  Bo widzisz dla mnie określenie Hiend wśród audiofili to coś co nie ma końca.

7kzl za idealny stan i na lokalnym rynku, po odpowiedniej negocjacji, to nie wydaje się kosmos. Pamiętaj że transport takiego klocka z zagranicy nie jest ani tani, ani bezpieczny..

Na OLX stał za 6900 dla mnie to trochę drogo za 17 letni sprzęt. 

Większy brat gra wyraźnie ciemniej, głębszym niższym basem, bez podbicia w jego wyższym zakresie. Średnica jest głęboka, gęsta, jego prawdziwą klasę można usłyszeć dopiero w kombinacji z pre marek premium

I to jest to co przedkładam nad detaliczność, szczegółowość smaczki i inne krzaczki. Co mi po takim graniu, skoro nie ma głębi, gęstości, masy i barwy. A tak właśnie grają te nowe urządzenia bez barwy, projektowane po to by wychwycić te detale na płytach, stąd te syki i inne dzwięki, często odchudzona średnica. Taki ostatnio miałem DAC na testach w cenie do 5 tyś. z salonu Q21 niejaki  topping d90se dac zachwalany na forach. Do Dac'a Protagonista McGyvera to po prostu zabawka, nie będę tu się rozpisywał nad walorami jego brzmienia ot zwykła chudzina. Generalnie rzecz biorąc za takie granie jakiego bym sobie życzył, jeśli chodzi o  DAC to takiego nie ma, tak mi powiedzieli. Przynajmniej w cenie do 10 000. Więc dziękuję bardzo za nowości, które oferują teraz na rynku.

Edytowane przez Satori

Średnica jest głęboka, gęsta, jego prawdziwą klasę można usłyszeć dopiero w kombinacji z pre marek premium, bo rotelowe preampy to nie jest mistrzostwo, ot solidne rzemiosło.

Co byś polecił do KM Rotela z Preampów, żeby cieszyć się lepszym dzwiękiem? Do 1090?, tamten co mam zostawiłbym sobie jako drugi system.

Edytowane przez Satori

Chyba jakaś podwyżka Rotela w Top HI-FI. Przymierzałem się do CD14MKII, a tu nagle podwyżka o 300 zł. No chyba, że te 300 zł obniżą na czarny piątek i tak kombinują. Swoją drogą, czy DAC w A14 (pierwsza wersja) jest dużo gorszy (o ile w ogóle) niż w CD14MKII? Jest sens go kupować jak korzystam i tak z DAC-a w A14?

15 godzin temu, Satori napisał:

Co byś polecił do KM Rotela z Preampów, żeby cieszyć się lepszym dzwiękiem? Do 1090?, tamten co mam zostawiłbym sobie jako drugi system.

Ja poszedłem za namową towarzysza @mol01 w classe i szczena mi opadła zaraz po podłączeniu do rb-1090, a miałem na onczas rc-1090, więc w rotelu top. Monobloki kupiłem tej samej firmy idąc za ciosem. Lubię amerykańskie i kanadyjskie sprzęty od zawsze. Classe oferuje poziom brzmieniowy wysokich serii krella i jest sporo tańsze, myślę że krellowska budżetówka nie ma podejścia, mówię o serii kav, ale tu pewnie wspomniany kolega coś więcej powie. Zainteresuj się dacami marki theta, mi się podoba brzmienie nawet najtańszych z nich, jak progeny, dspro Basic 3 jest optymalnie zbudowany, a dspro generation V, to mój dac docelowy, no chyba że kiedyś przyjdzie posłuchać ich pre/dac generation VII, ale to już spory wydatek i ciężko dostępny w Europie klocek... muzyka z generation V jest namacalna, jak żywa, bez cyfrowych naleciałości, holograficznej nieuchwytności jak w przypadku niedrogich streamerów i odtwarzaczy. Odkąd ją mam nie słucham winyli, przegrywają w każdym calu, a nie chce mi się wydawać 3x więcej na tor analogowy, by dorównać thecie, wolę słuchać muzyki. Od wakacji nie szukam nowych klocków, jestem chwilowo zadowolony, skupiam się na zakupach płytowych 🙂

No i pamiętaj o dobrym napędzie, bez niego najlepszy dac nic nie wskóra, tu też polecam thetę, np data Basic, ponoć superowa, ja mam taniaego Pearla, choć od lat czaję się na inny model, ale bezskutecznie 🙂 już właściwie zwątpiłem...

7 godzin temu, baksiu napisał:

Ja poszedłem za namową towarzysza @mol01 w classe

Mówicie Classe... a więc będziemy się rozglądać.

7 godzin temu, baksiu napisał:

No i pamiętaj o dobrym napędzie, bez niego najlepszy dac nic nie wskóra

Hmm...Podłączając różne CD pod Dac'i, które miałem nie zauważyłem żadnej różnicy między PC a Dac, wiem że CD to Playery zinegrowane i nie są one typowymi transportami, więc kupiłem z ciekawości Audiolab 6000CDT i nadal nie słyszę żadnej różnicy w dzwięku między plikami z  PC a Transportem. No i w rezultacie jestem sceptycznie do tego nastawiony. Nie wiem może źle rozumuję ale czyż komputer jak i transport nie podaje Tego samego sygnału cyfrowego zamienianego potem na analogowy? Przecież to Dac w rezultacie odpowiada za jakość i format brzmienia więc co ma do tego transport, to tylko nośnik. Słyszałem już kup CEC, Parasound ale ja nie chciałbym się znowu rozczarować.

Edytowane przez Satori
1 godzinę temu, Satori napisał:

Mówicie Classe... a więc będziemy się rozglądać.

Hmm...Podłączając różne CD pod Dac'i, które miałem nie zauważyłem żadnej różnicy między PC a Dac, wiem że CD to Playery zinegrowane i nie są one typowymi transportami, więc kupiłem z ciekawości Audiolab 6000CDT i nadal nie słyszę żadnej różnicy w dzwięku między plikami z  PC a Transportem. No i w rezultacie jestem sceptycznie do tego nastawiony. Nie wiem może źle rozumuję ale czyż komputer jak i transport nie podaje Tego samego sygnału cyfrowego zamienianego potem na analogowy? Przecież to Dac w rezultacie odpowiada za jakość i format brzmienia więc co ma do tego transport, to tylko nośnik. Słyszałem już kup CEC, Parasound ale ja nie chciałbym się znowu rozczarować.

Wiara w idealność i niezmienność sygnału cyfrowego była charakterystyczną dla początków kariery CD, potem się okazało, że na każdym etapie może dojść do zafałszowań. Jeśli nie usłyszałeś różnicy, to albo nie trafiłeś na dobre źródło, albo reszta toru ogranicza system. Ja tam byłem sceptyczny dopóki nie podpiąłem thety Pearl w miejsce rotela rcd1072... stwierdziłem że straciłem mnóstwo czasu słuchając z rotela.

W dniu 5.10.2022 o 06:10, Satori napisał:

@baksiu polecił pre Classe i jest to jak najbardziej zrozumiałe, zresztą wspomniany @mol01 również gustuje w tej marce więc możesz na podstawie ich doświadczeń budować system w oparciu o klocki tej marki. Ja poszedłem w inną stronę i również osiągnąłem synergie na takim poziomie, że odechciało mi się na chwilę obecną "wachlowanie" klockami. U mnie robotę robi liniowy preamp z najwyższej serii Parasounda - niejaki P/LD 2000 - budowa pełne dual mono wraz z końcówką miśka dopiero dały radę wysterować prawidłowo moje Dali.

Co do RB1090 to się nie wypowiem bo nie słyszałem ale RB1590 już tak tyle, że nie w swoim systemie i z preampem rotela RC1590mk2 czyli z tej samej półki co końcówka - grały bardzo fajnie i uważam że można się spodziewać po obu tych końcówkach lepszych efektów w bardziej wyrafinowanym towarzystwie, jednak w tym zestawieniu i warunkach w których przyszło mi ich słuchać nie było tzw. "opadu szczeny" i sporo brakowało mi na odsłuchu do poziomu który uzyskałem w swoim torze.

wzmocnienie: Rotel RHB-10 Michi, pre: Parasound P/LD 2000, dac: BURSON VIVID V6, źródła: Rotel RCD 975, Rotel RD 965BX, ROTEL RT 955, DUAL CS731Q, paczki: DALI Evidence 870, DALI Grand

Godzinę temu, Mariusz Marciniak napisał:

Co do RB1090 to się nie wypowiem bo nie słyszałem ale RB1590 już tak tyle, że nie w swoim systemie i z preampem rotela RC1590mk2

Bo tak generalnie o KM 1590 i RC 1590 też myślałem i to na poważnie, tylko trochę boję się tej serii 15 po odsłuchaniu RA-1570 żeby dzwięk nie był zbyt szczupły. Wiem, że dzwięk z RB 1090 może być taki jak to opisywał Baksiu ciemny i ciężki, bo dla mnie moja dzielonka nie jest ostra i w miarę dociążona więc z 1090 może być tylko lepiej. A tam strzelałbym w ciemno.

A jeszcze byłbym ciekaw jakby zagrała RB-1590 z RC 1082, gdybym np miał okazję na początek samą końcówkę kupić oczywiście używaną. Bo generalnie myślę o używce.

Edytowane przez Satori
13 minut temu, Satori napisał:

Bo tak generalnie o KM 1590 i RC 1590 też myślałem i to na poważnie, tylko trochę boję się tej serii 15 po odsłuchaniu RA-1570 żeby dzwięk nie był zbyt szczupły. Wiem, że dzwięk z RB 1090 może być taki jak to opisywał Baksiu ciemny i ciężki, bo dla mnie moja dzielonka nie jest ostra i w miarę dociążona więc z 1090 może być tylko lepiej. A tam strzelałbym w ciemno.

A jeszcze byłbym ciekaw jakby zagrała RB-1590 z RC 1082, gdybym np miał okazję na początek samą końcówkę kupić oczywiście używaną. Bo generalnie myślę o używce.

masz na PW link do ogłoszenia RB1090 za 6000 pln - negocjuj może uda się coś urwać.

...

swoją drogą ten sam człowiek ma też RB1080 za 2700 pln

Edytowane przez Mariusz Marciniak

wzmocnienie: Rotel RHB-10 Michi, pre: Parasound P/LD 2000, dac: BURSON VIVID V6, źródła: Rotel RCD 975, Rotel RD 965BX, ROTEL RT 955, DUAL CS731Q, paczki: DALI Evidence 870, DALI Grand

Za 6kzł można się poważnie zastanowić, nie wiem za ile sprzedałem swoją  ale myślę że powyżej 5 oprzed hiperinflacją. Sprzęt parasound można na poważnie rozważyć. Nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na jego temat. Zdecydowanie dobry preamp może zdziałać cuda z topową końcówką rotela!

Edytowane przez baksiu
W dniu 20.09.2022 o 17:12, Mariusz Marciniak napisał:

Dzisiaj przez przypadek mój wujek trafił na prezentację nowych klocków Rotela RA-6000 i DT-6000 zestawionych z jakimiś wysokimi Bowers&Wilkins 802 lub 803 - podobno fajne granie. Mnie tyko ciekawi czy te WATY na papierze mają odniesienie w rzeczywistości bo po pamiętnej wtopie z X3 ostrożnie podchodzę do nowości ze stajni ROTELA. Czy ktoś z klubowiczów już słyszał ten zestaw w akcji (niekoniecznie z Bowerami)?

Witam  .. kupiłem zestaw Rotel   ale jeszcze nie podłączony🤨  Rotel Dt 6000 Cd   Rb 1590 i rc 1590  . Kable będą rca chord signature 800£  rca chord epic 560£ i głośnikowy z wykończeniem srebra Melodyka Purple Rain 2.4 mm bass core .. głośniki Klipsch RF 7 III 😋🙃  szukam szafki na sprzęt ..  kupię to wszystko ustawie  i Będzie .. grać .. 🙃   Zastanawiam się jak będzie grać z Klipsch a mocy będzie dość .. pozdrawiam .. 

24 minuty temu, Knaplukasz napisał:

Witam  .. kupiłem zestaw Rotel   ale jeszcze nie podłączony🤨  Rotel Dt 6000 Cd   Rb 1590 i rc 1590  . Kable będą rca chord signature 800£  rca chord epic 560£ i głośnikowy z wykończeniem srebra Melodyka Purple Rain 2.4 mm bass core .. głośniki Klipsch RF 7 III 😋🙃  szukam szafki na sprzęt ..  kupię to wszystko ustawie  i Będzie .. grać .. 🙃   Zastanawiam się jak będzie grać z Klipsch a mocy będzie dość .. pozdrawiam .. 

Szafką się nie przejmuj, kup jaka ci pasuje wyglądem 

W dniu 31.07.2022 o 19:34, mol01 napisał:

Czyli najprawdopodobniej RC lub RB-1590 (albo obydwa) nie są zbalansowane. Poza tym, kolega sam przyznał, że się nie zna i nie wie, czy usłyszy różnicę na swojej muzyce, więc tym bardziej to nie robi większej różnicy. W takim przypadku samemu najlepiej wypożyczyć z salonu różne kable i sprawdzić, czy się ją słyszy, czy nie - jak nie, to chyba niema po co dopłacać do XLR-ów. Kasę kolega widzę ma, to w salonie raczej pójdą na wzystko, by klient był zadowolony.

No odpuściłem XLR  do Cd kupiłem  chrod  signature 800 £ a do podłączenia sprzętu jest chrod epic  1.5 metra  

2 minuty temu, baksiu napisał:

Szafką się nie przejmuj, kup jaka ci pasuje wyglądem 

Mmmm No właśnie muszę kupić taką żeby sprzęt wszedł  do środka 😀 w Uk to ceny 500 - :700 funtów 

12 minut temu, Knaplukasz napisał:

No odpuściłem XLR  do Cd kupiłem  chrod  signature 800 £ a do podłączenia sprzętu jest chrod epic  1.5 metra  

Mmmm No właśnie muszę kupić taką żeby sprzęt wszedł  do środka 😀 w Uk to ceny 500 - :700 funtów 

No to kup sobie miarkę zwijaną i zmierz wszystko, filozofii nie ma, rozmiary tych klocków są normatywne. Ja trzymałem taki zestaw w barokowej komodzie i wszystko było ok :), teraz trzymam tam monobloki i preamp z zewnętrznym zasilaczem i też się mieści, choć nie bez kombinacji...

47 minut temu, baksiu napisał:

Ja trzymałem taki zestaw w barokowej komodzie i wszystko było ok :), teraz trzymam tam monobloki i preamp z zewnętrznym zasilaczem i też się mieści, choć nie bez kombinacji...

Wszystko  tam się Tobie zagotuje, widziałem jak trzymasz. Nie szkoda sprzętu? Nie lepiej szafkę kupić normalną?

Teraz, Satori napisał:

Wszystko  tam się Tobie zagotuje, widziałem jak trzymasz. Nie szkoda sprzętu? Nie lepiej szafkę kupić normalną?

Zdemontowałem plecy, monobloki mają radiatory z tyłu, a te wystają całkowicie za szafkę. Podczas słuchania front jest otwarty, luftu jest dość, nic się mocno nie nagrzewa, więc luz. Jak nie używam, to front jest zamknięty i jest trochę mniej elektroniki na widoku, co by nie mówić elektronika średnio licuje z barokowym umeblowaniem... dobrze że żona jest wyrozumiała, i tak pozwoliłem sobie wymienić dywany i zawiesić kotary, żeby poprawić akustykę...

W dniu 9.10.2022 o 19:15, baksiu napisał:

No to kup sobie miarkę zwijaną i zmierz wszystko, filozofii nie ma, rozmiary tych klocków są normatywne. Ja trzymałem taki zestaw w barokowej komodzie i wszystko było ok :), teraz trzymam tam monobloki i preamp z zewnętrznym zasilaczem i też się mieści, choć nie bez kombinacji...

Narazie w końcu podłączyłem sprzęt . I tak ..Cd chyba denon kupię 2500 lub a110  a oddam tego rotela Dt 6000 .. co do mocy jest sztos  

może może zmieniłbym ten rc 1590 na inny ale inny to jaki ? Nie wiem może ktoś coś poleci .    Jaki byłby lepszy  pre amp od tego rotela Rc 1590 .. i czy warto czy nie usłyszę  różnicy ? 

A i jeszcze jedno  .. który Dac jest najlepszy .. w Rotel Rc 1590 czy Denon dcd a110   Dcd - 2500   NIE wiem z jakiego Dac skorzystać .. gdy kupię tego Cd denon  podłączy  rca  ze Coax i skorzystać  z Dac tego w rotel lub tego w Cd denon  podłączając Cd rca kablami lub coax do Rc 1590

..prosze o pomoc jak podłączyć Cd do przez wzmacniacza rotel a jakie kable rca czy coax  aby grało najlepiej i jaki Dac wykorzystać ..

BO zupełnie  na tym się nie znam .. 

17 minut temu, Knaplukasz napisał:

Narazie w końcu podłączyłem sprzęt . I tak ..Cd chyba denon kupię 2500 lub a110  a oddam tego rotela Dt 6000 .. co do mocy jest sztos  

może może zmieniłbym ten rc 1590 na inny ale inny to jaki ? Nie wiem może ktoś coś poleci .    Jaki byłby lepszy  pre amp od tego rotela Rc 1590 .. i czy warto czy nie usłyszę  różnicy ? 

A i jeszcze jedno  .. który Dac jest najlepszy .. w Rotel Rc 1590 czy Denon dcd a110   Dcd - 2500   NIE wiem z jakiego Dac skorzystać .. gdy kupię tego Cd denon  podłączy  rca  ze Coax i skorzystać  z Dac tego w rotel lub tego w Cd denon  podłączając Cd rca kablami lub coax do Rc 1590

..prosze o pomoc jak podłączyć Cd do przez wzmacniacza rotel a jakie kable rca czy coax  aby grało najlepiej i jaki Dac wykorzystać ..

BO zupełnie  na tym się nie znam .. 

Zacznij słuchać i sam zdecyduj, nikt tego za Ciebie nie zrobi, jeśli żadnej różnicy nie usłyszysz, to będziesz miał przynajmniej spokój ducha w przygodzie z audio. Ja mam ten problem, że te wszystkie pierdółki, no może poza kablami, słyszę i to jest mój problem i jednocześnie przywilej. Ten zestaw ma się Tobie podobać, nie obcym ludziom z forum! Rotel nie jest konstrukcją zbalansowaną, więc zostaw mu te coaxiale, takie solidnie wykonane, bez blichtru. Zaoszczędzone funciaki zainwestuj w kolumny, które zanim kupisz- posłuchasz, to będzie najlepszy deal dla Ciebie. Znajdź te kilka h na odsłuchy, a jeśli nie znajdziesz czasu, to prawdopodobnie nie będziesz go również miał na słuchanie muzyki na Twoim stereo, więc pies pogrzebany zanim się narodził 😜

7 minut temu, baksiu napisał:

Zacznij słuchać i sam zdecyduj, nikt tego za Ciebie nie zrobi, jeśli żadnej różnicy nie usłyszysz, to będziesz miał przynajmniej spokój ducha w przygodzie z audio. Ja mam ten problem, że te wszystkie pierdółki, no może poza kablami, słyszę i to jest mój problem i jednocześnie przywilej. Ten zestaw ma się Tobie podobać, nie obcym ludziom z forum! Rotel nie jest konstrukcją zbalansowaną, więc zostaw mu te coaxiale, takie solidnie wykonane, bez blichtru. Zaoszczędzone funciaki zainwestuj w kolumny, które zanim kupisz- posłuchasz, to będzie najlepszy deal dla Ciebie. Znajdź te kilka h na odsłuchy, a jeśli nie znajdziesz czasu, to prawdopodobnie nie będziesz go również miał na słuchanie muzyki na Twoim stereo, więc pies pogrzebany zanim się narodził 😜

Słucham  słucham  nam Klipsch RF 7 III 

Jak mówiłem  Cd oddaje Rotel i może zmienię pre rc 1590 na inny ale do tego czasu  pytanie jest który Dac jest lepszy ten z Rotel rc 1590 jak zostanie czy lepszy jest Dac w Denonie dcd 2500 i a110 ?? 

Po prostu moje  było pytanie jak kupię teraz nowe Cd Denon 2500 lub a110  a oddam  Cd rotela Dt 6000 czy nadal podłączyć nowe Cd  kablami chord aray sygnature  RCA  czy kupić te same tylko że digital Coax ..  koszt 800-1200 funtów chord  Sarum coax 

Czy po prostu dać sobie spokój i te moje kable Chord signature aray  są tak bardzo dobre za 800 £ że nie usłyszę różnicy między kablem tym a  digital i Nie usłyszę różnicę między dac z Cd a Dac z Rotel rc 1590 .. 

Mógłbyś tak naprawdę doradzić bo to jest dla mnie bardzo ważne..  z góry dzięki .. 

Godzinę temu, Knaplukasz napisał:

Słucham  słucham  nam Klipsch RF 7 III 

Jak mówiłem  Cd oddaje Rotel i może zmienię pre rc 1590 na inny ale do tego czasu  pytanie jest który Dac jest lepszy ten z Rotel rc 1590 jak zostanie czy lepszy jest Dac w Denonie dcd 2500 i a110 ?? 

Po prostu moje  było pytanie jak kupię teraz nowe Cd Denon 2500 lub a110  a oddam  Cd rotela Dt 6000 czy nadal podłączyć nowe Cd  kablami chord aray sygnature  RCA  czy kupić te same tylko że digital Coax ..  koszt 800-1200 funtów chord  Sarum coax 

Czy po prostu dać sobie spokój i te moje kable Chord signature aray  są tak bardzo dobre za 800 £ że nie usłyszę różnicy między kablem tym a  digital i Nie usłyszę różnicę między dac z Cd a Dac z Rotel rc 1590 .. 

Mógłbyś tak naprawdę doradzić bo to jest dla mnie bardzo ważne..  z góry dzięki .. 

A nie możesz po prostu sprawdzić na słuch? Każdy werdykt bez odsłuchu będzie do kitu. A tak przy okazji, to kable za 800 funtów do rotela uważam za pewien zbytek. Myślę że daci wbudowane w denony, rotele itp to erzac, jak inwestujesz taki chajs w druty, to chyba powinieneś się najpierw zainteresować osobnym daciem...

Dodam jeszcze, że te Klipsch za 20kzł, to równoważnik kolumn za 5kzł z drugiej ręki, albo nawet nie, więc tu bym upatrywał słabego ogniwa. Prawda jest taka, że przy dzisiejszych cenach nowych kolumn ciężko kupić coś nowego i wartościowego poniżej 50 patyków,  taki mamy klimat...

Edytowane przez baksiu
21 minut temu, baksiu napisał:

A nie możesz po prostu sprawdzić na słuch? Każdy werdykt bez odsłuchu będzie do kitu. A tak przy okazji, to kable za 800 funtów do rotela uważam za pewien zbytek. Myślę że daci wbudowane w denony, rotele itp to erzac, jak inwestujesz taki chajs w druty, to chyba powinieneś się najpierw zainteresować osobnym daciem...

Dodam jeszcze, że te Klipsch za 20kzł, to równoważnik kolumn za 5kzł z drugiej ręki, albo nawet nie, więc tu bym upatrywał słabego ogniwa. Prawda jest taka, że przy dzisiejszych cenach nowych kolumn ciężko kupić coś nowego i wartościowego poniżej 50 patyków,  taki mamy klimat...

Miałem kilkanaście par glosnikow  w swoim życiu ostatnio były  to na zamówienie i tez okazały się kicha .. 

Więc wróciłem do Klipsch a lubie ich granie 

bymy kiedyś wersja II A TERAZ WERSJA III I JESTEM ZADOWOLONY 🙂 

Musiałbym kable Digital kupić zapłacić potem posłuchać potem odesłać czekać na zwroty  pieniędzy itd. a nie każdy sklep tak chce..

a co  do  nowy Dac   To HI FI ROSE  250

1950 F 

czy to by był dobry zakup ? 

A jak już to jak wtedy podłączyć go z rc  1590 Rotel i do tego Cd  denon nowe ..  dodam ze ost był Dac RME I PŁYTY SACD QUEEN NIE GRAŁY PRZEZ Dac i była lipa .. 

Albo co myślisz w ogóle kupić zwykły cd do płyt co mam ok do 1000 funtów   a Dac Rosę 250  został  by na stałe.. 😁

No nic to może zostanę przy RCA BO  to są dobre kable  TE CHORD SIGNATURE ARAY I CHord  Sarum  RCA DO CD będą lub  DO Dac ..

22 minuty temu, baksiu napisał:

No wiesz Klipsch RF 7III  UŻYWEK ZA 5 tys nie kupisz No co ty 🙃 Nawet chyba nie ma ich do kupienia w takiej cenie w ogóle używek🙃 Chyba że w Polsce bo tutaj niestety nie ma.. 

Edytowane przez Knaplukasz
43 minuty temu, Knaplukasz napisał:

Miałem kilkanaście par glosnikow  w swoim życiu ostatnio były  to na zamówienie i tez okazały się kicha .. 

Więc wróciłem do Klipsch a lubie ich granie 

bymy kiedyś wersja II A TERAZ WERSJA III I JESTEM ZADOWOLONY 🙂 

Musiałbym kable Digital kupić zapłacić potem posłuchać potem odesłać czekać na zwroty  pieniędzy itd. a nie każdy sklep tak chce..

a co  do  nowy Dac   To HI FI ROSE  250

1950 F 

czy to by był dobry zakup ? 

A jak już to jak wtedy podłączyć go z rc  1590 Rotel i do tego Cd  denon nowe ..  dodam ze ost był Dac RME I PŁYTY SACD QUEEN NIE GRAŁY PRZEZ Dac i była lipa .. 

Albo co myślisz w ogóle kupić zwykły cd do płyt co mam ok do 1000 funtów   a Dac Rosę 250  został  by na stałe.. 😁

No nic to może zostanę przy RCA BO  to są dobre kable  TE CHORD SIGNATURE ARAY I CHord  Sarum  RCA DO CD będą lub  DO Dac ..

No wiesz Klipsch RF 7III  UŻYWEK ZA 5 tys nie kupisz No co ty 🙃 Nawet chyba nie ma ich do kupienia w takiej cenie w ogóle używek🙃 Chyba że w Polsce bo tutaj niestety nie ma.. 

Nie chodzi mi o aktualny model w używce, tylko o kolumny podobnej klasy, a te do 5kzł kupisz bez problemu, bo te Klipsch to jest taka dzisiejsza średnia niższa półka, a do wyższej półki to im będzie daleko. Może poszukaj starych hiendowych kolumn i potem baw się z kablami/dacami? Ogólnie jak patrzę na współczesny rynek hi-fi, to stwierdzam, że bez rewizji cen i wzrostu wolumenu sprzedaży, to ta branża runie jak grecka kolumna. Zostanie ultradrogi hiend I drogi badziew, który należy zaliczyć jakościowo do budżetówki, dla mnie obraz jest zatrważajacy, co będzie można polecić początkującym w niskim budżecie z nowych klocków, jbl flip 3 ?

8 godzin temu, Knaplukasz napisał:

Narazie w końcu podłączyłem sprzęt . I tak ..Cd chyba denon kupię 2500 lub a110  a oddam tego rotela Dt 6000

A co Ci nie pasuje w tym Rotelu, że chcesz zamienić na Denona? Słyszałeś tego Denona  w swoim zestawieniu?

3 godziny temu, Satori napisał:

A co Ci nie pasuje w tym Rotelu, że chcesz zamienić na Denona? Słyszałeś tego Denona  w swoim zestawieniu?

Ten Rotel Dt 6000 Nie ma Sacd a mam płyty Sacd 😋  Queen z japoni ..  

i Rotel wykonany gorzej niż Denon flagowy Cd 

.. ciagle miałem Cd Denona  ost model 2500 nr i wzmacniacz ..i 2 razy Cd  marantz ..

Denon dla mnie  gra  epiej i jest lepiej wykonany . I słyszałem testy opinie ze nowy a110cd denon gra lepiej z Rotel niż z nowym wznacniaczem Denon  pma 110 .. sam go miałem i oddałem po 2 tyg po prostu porażka ..  teraz co plasuje  i w Rotel to moc  .. zmienię  Cd i kupię Dac i będzie bajka .. 

rb 1590 nie zamienię  na żaden inny  bo to udany zakup 😁

5 godzin temu, Satori napisał:

A co myślisz o tańszym . Cd .. teraz sprawdzałem i praktycznie w  środku nie ma aż tylu zmian .. między Dt 6000 a R D 1572 MKII .. wiec jak nie potrzebny mi jest w Cd Dt 6000 transport inne bajery za 10 tys zł to moze wybrać tańszy model Rotel RCD-1572MKII..  za 5 tys zł dokupić zewnętrzny Dac streamer Hi Fi Rose 250 i będzie lepiej 🙃 czy nie ?? 

14 minut temu, Knaplukasz napisał:

A co myślisz o tańszym . Cd .. teraz sprawdzałem i praktycznie w  środku nie ma aż tylu zmian .. między Dt 6000 a R D 1572 MKII .. wiec jak nie potrzebny mi jest w Cd Dt 6000 transport inne bajery za 10 tys zł to moze wybrać tańszy model Rotel RCD-1572MKII..  za 5 tys zł dokupić zewnętrzny Dac streamer Hi Fi Rose 250 i będzie lepiej 🙃 czy nie ?? 

ogólnie czasy dobrych transportów CD minęły bezpowrotnie, więc inwestowanie w te najnowsze wypusty to strata $$, lepiej pozostać przy starszych napędach, a upgreadować sam DAC, czy streamer, więc na pewno dobrze kombinujesz nie biorąc nowego Rotela 6000

4 minuty temu, baksiu napisał:

ogólnie czasy dobrych transportów CD minęły bezpowrotnie, więc inwestowanie w te najnowsze wypusty to strata $$, lepiej pozostać przy starszych napędach, a upgreadować sam DAC, czy streamer, więc na pewno dobrze kombinujesz nie biorąc nowego Rotela 6000

Ale ja mówiłem wcześniej że kupiłem ten Cd  Dt 6000 i chce go oddać 😁

Bo on nie ma funkcji super audio Cd  a mam płyty  queenz tym formatem 

i Dlatego chciałem zmienić na Denon Cd 

2500 lub a110 

Ale tak jeżeli kurier zabierze paczkę i go zniszczy  to będę musiał się kłócić żeby oddali pieniądze  po to sklep  nie odda pieniędzy za Cd   i teraz nie wiem co mam robić . Co teraz z tym Cd Dt 6000 .. 

Dac  kupić    Inne kable Chord Sarum aray Zostawić ten Cd i będzie lepiej jakie będzie mniejsze zło . Czy jednak Denon względem Rotel zagra lepiej bez 2 zdań .. mam 5 dni aby oddać Rotel Dt 6000 albo zostawić .. i co zrobić 

49 minut temu, Knaplukasz napisał:

Ale ja mówiłem wcześniej że kupiłem ten Cd  Dt 6000 i chce go oddać 😁

Bo on nie ma funkcji super audio Cd  a mam płyty  queenz tym formatem 

i Dlatego chciałem zmienić na Denon Cd 

2500 lub a110 

Ale tak jeżeli kurier zabierze paczkę i go zniszczy  to będę musiał się kłócić żeby oddali pieniądze  po to sklep  nie odda pieniędzy za Cd   i teraz nie wiem co mam robić . Co teraz z tym Cd Dt 6000 .. 

Dac  kupić    Inne kable Chord Sarum aray Zostawić ten Cd i będzie lepiej jakie będzie mniejsze zło . Czy jednak Denon względem Rotel zagra lepiej bez 2 zdań .. mam 5 dni aby oddać Rotel Dt 6000 albo zostawić .. i co zrobić 

do CD audio jest potrzebny inny napęd, niż do CD, konstrukcje uniwersalne to kompromis, więc albo rybki, albo akwarium 🙂 Jeśli masz tylko kilka płyt CD audio, to polecam je sprzedać i kupić w ich miejsce CD, nie będziesz miał dylematu, a i kasa uwalona się zwróci 😉 No i Rotel będzie mógł spokojnie zostać! Nota bene, to ciekawie wrócił do stylu serii 10XX, moim zdaniem najbardziej wizualnie udanej, tylko te boczki z 10XX można jeszcze było użyć jako uchwyty, w przypadku tych żeberek, to nie wiem jakie miałyby mieć sensowne zastosowanie?! Może ostrzałka do noży? 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.