Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Knaplukasz napisał:

SĄ jeszcze  na sprzedaż KLIPSCH RF 7 III   Żadnych śladów użytkowania stan nowe z wyglądu 2 tyg grane wiec nie wygrzane 🙃

3100 £ 

wszedzie od 4200 do 5600£ 

W Polsce te kolumny można kupić za 11kzł, więc nikt Ci tu za tyle ich nie kupi. Druga kwestia, że najpierw narobiłeś szumu wokół zakupu tych Roteli i po chwili oferujesz je na sprzedaż bez wyraźnej przyczyny łącznie z kolumnami, które ponoć tak ceniłeś na tle konkurencji - jak dla mnie to dość podejrzane, zwłaszcza jeśli ktoś miałby to kupić zdalnie z UK przez jakiegoś małego nieznanego przewoźnika. Nie chcę Ci robić antyreklamy, ale potencjalnym zainteresowanym zalecam dużą dozę ostrożności przed finalizacją takiej transakcji.

Edytowane przez mol01
52 minuty temu, Knaplukasz napisał:

Nie ma sprawy 

Zapraszamy do zakładki giełda, lub na olx, allegro, etc. Tutaj nie promujemy swoich ofert! Uprzedzam też forumowiczów, że ten użytkownik jest aktywny od niedawna, raptem w dwóch tematach, jego posty budzą moje podejrzenia o totalną indolencję w temacie hi-fi, nie jest w moim odczuciu wiarygodnym sprzedawcą!

30 minut temu, baksiu napisał:

Zapraszamy do zakładki giełda, lub na olx, allegro, etc. Tutaj nie promujemy swoich ofert! Uprzedzam też forumowiczów, że ten użytkownik jest aktywny od niedawna, raptem w dwóch tematach, jego posty budzą moje podejrzenia o totalną indolencję w temacie hi-fi, nie jest w moim odczuciu wiarygodnym sprzedawcą!

Hehe dobre 🤣🤣🤣👍 .. a kim dla ciebie jest wiarygodny sprzedawca 🤷🏻‍♂️😱🙈

34 minuty temu, mol01 napisał:

W Polsce te kolumny można kupić za 11kzł, więc nikt Ci tu za tyle ich nie kupi. Druga kwestia, że najpierw narobiłeś szumu wokół zakupu tych Roteli i po chwili oferujesz je na sprzedaż bez wyraźnej przyczyny łącznie z kolumnami, które ponoć tak ceniłeś na tle konkurencji - jak dla mnie to dość podejrzane, zwłaszcza jeśli ktoś miałby to kupić zdalnie z UK przez jakiegoś małego nieznanego przewoźnika. Nie chcę Ci robić antyreklamy, ale potencjalnym zainteresowanym zalecam dużą dozę ostrożności przed finalizacją takiej transakcji.

To kup za 11  tys kolumny 🙃 powodzenia

znajdź za 11 i kupno jak widzę nie ma ogólnie 

20 najtaniej .. moja sprawa co kupuje  i kiedy  sprzedaje  a przewoźnik znajdź taki który przewozi bez przeładunku bo znane niestety  rozwalają każdy sprzęt  ale można samemu umówić przewoźnika   Tylko podałem  ze jest taki z którego korzystam .. po 2 nie  raz sprzedawałem sprzęt  do Pl i płatność przy odbiorze nie była problemem .. 

sorzedaje bo chce coś i  innego stać mnie to kto mi zabroni a nie pozwolę  sobie na wypisywanie głupot  wyssanych z palca na moj temat to Nie przeczkole  ‼️‼️‼️‼️

6 minut temu, Knaplukasz napisał:

Hehe dobre 🤣🤣🤣👍 .. a kim dla ciebie jest wiarygodny sprzedawca 🤷🏻‍♂️😱🙈

Może źle Cię oceniłem, jednak nie dałeś mi solidnych podstaw do innego osądu. Mam nadzieję się mylić...

7 minut temu, baksiu napisał:

Może źle Cię oceniłem, jednak nie dałeś mi solidnych podstaw do innego osądu. Mam nadzieję się mylić...

No nie wiem czy trzeba mówić dlaczego się sprzedaje .. tak mnie naszło 🙃   W Uk tez wystawiłem i zawsze sorzedaje się 🙃 

myśle nad Michi i  głośniki wykonane w  firmie  Wilk audio . Które już raz dla mnie zrobili 120 kg wagi 🙃 takie właśnie na you tube można obejrzeć 🙃

4EE5D4A5-95E6-47C6-ABCF-3BAA8BA8323C.jpeg

Edytowane przez Knaplukasz
35 minut temu, Knaplukasz napisał:
Godzinę temu, mol01 napisał:

To kup za 11  tys kolumny 🙃 powodzenia

znajdź za 11 i kupno jak widzę nie ma ogólnie 

https://m.ceneo.pl/59977384

A dobra, masz rację - to cena za jedną sztukę.

Edytowane przez mol01
Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Knaplukasz napisał:

No nie wiem czy trzeba mówić dlaczego się sprzedaje .. tak mnie naszło 🙃   W Uk tez wystawiłem i zawsze sorzedaje się 🙃 

myśle nad Michi i  głośniki wykonane w  firmie  Wilk audio . Które już raz dla mnie zrobili 120 kg wagi 🙃 takie właśnie na you tube można obejrzeć 🙃

4EE5D4A5-95E6-47C6-ABCF-3BAA8BA8323C.jpeg

Panowie z tej firmy są odklejeni od rzeczywistości, wciskali człowiekowi z forum kolumny za grube $ a w środku przetworniki krajowe za kilkaset zł które są tandetą. I odsłuchują swoje konstrukcje na tandetnym Technicsie co tylko świadczy o ich amatorce.

Z g#wna bata nie ukręcisz i mowa tu o przetwornikach i w tych które są na zdjęciu też są tandetne GDN-y. 

Skrzynie i zwrotnice robią solidnie ale reszta to totalna porażka łącznie z testami na "Wieży technixsa"

Edytowane przez MarcinStereo
9 godzin temu, mol01 napisał:

https://m.ceneo.pl/59977384

A dobra, masz rację - to cena za jedną sztukę.

🙃

2 godziny temu, MarcinStereo napisał:

Panowie z tej firmy są odklejeni od rzeczywistości, wciskali człowiekowi z forum kolumny za grube $ a w środku przetworniki krajowe za kilkaset zł które są tandetą. I odsłuchują swoje konstrukcje na tandetnym Technicsie co tylko świadczy o ich amatorce.

Z g#wna bata nie ukręcisz i mowa tu o przetwornikach i w tych które są na zdjęciu też są tandetne GDN-y. 

Skrzynie i zwrotnice robią solidnie ale reszta to totalna porażka łącznie z testami na "Wieży technixsa"

Zwrotnice tych co mi zrobili rok temu .. w wilk audio mówisz ze to lipa 

jantzen mundorff itd 

62AA7CE8-F8F6-4ACD-B3D3-82B749745041.jpeg

Godzinę temu, Knaplukasz napisał:

jantzen mundorff itd 

Jak dla mnie budowa zwrotnic na droższych komponentach niż same głośniki to sytuacja analogiczna do łączenia zestawu kablami droższymi niż same łączone klocki. Fakt faktem, że głośniki naszej rodzimej produkcji kiedyś były naprawdę cenione na tle konkurencji i stosowane przez wielu uznanych producentów, a my Polacy mamy tendencję do chwalenia cudzego, a nie znania swego. Niemniej jednak dziś konkurencja technologicznie wyprzedza nas o lata świetlne i budowanie kolumn za ciężkie pieniądze na głośnikach, których aplikację może i opanowało się do perfekcji, ale którymi pewnych granic się nie przeskoczy, uważam za nabijanie ludzi w butelkę. Zaznaczam jednak, że ja nie znam tej firmy i opinię wyraziłem wyłącznie na podstawie powyższego wpisu kolegi @MarcinStereo i wyżej zamieszczonego zdjęcia kolumn, które wyglądają na miks modelów Tonsil Scherzo 350 oraz Zeus, choć chyba były też starsze estradowe Unitry o łudząco podobnym układzie głośników.

Edytowane przez mol01
4 minuty temu, mol01 napisał:

Jak dla mnie budowa zwrotnic na droższych komponentach niż same głośniki to sytuacja analogiczna do łączenia zestawu kablami droższymi niż same łączone klocki. Fakt faktem, że głośniki naszej rodzimej produkcji kiedyś były naprawdę cenione na tle konkurencji i stosowane przez wielu uznanych producentów, a my Polacy mamy tendencję do chwalenia cudzego, a nie znania swego. Niemniej jednak dziś konkurencja technologicznie wyprzedza nas o lata świetlne i budowanie kolumn za ciężkie pieniądze na głośnikach, których aplikację może i opanowało się do perfekcji, ale którymi pewnych granic się nie przeskoczy, uważam za nabijanie ludzi w butelkę. Zaznaczam jednak, że ja nie znam tej firmy i opinię wyraziłem wyłącznie na podstawie powyższego wpisu kolegi @MarcinStereo i wyżej zamieszczonego zdjęcia kolumn, które wyglądają na miks modelów Tonsil Scherzo 350 oraz Zeus, choć chyba były też starsze estradowe Unitry o łudząco podobnym układzie głośników.

Papier w membranaxh   najbardziej nadaje się do głośników  bass był miękki nie twardy i nie dudniący  co na plus   a wygląd taki sobie sam wybrałem 🙃

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Knaplukasz napisał:

mówisz ze to lipa 

Przetworniki to lipa patrząc na tle konkurencji o zwrotnicach i skrzyniach źle nie pisałem, jak mol01 wspomniał że pewnych granic się nie przeskoczy. 

Jakby wsadzili porządne przetworniki to te zwrotnice i solidne skrzynie miały by sens, a tak ich konstrukcje kojarzą mi się tylko z nabijaniem ludzi w butelkę jak to mol01 wyżej napisał. 

Jest też opcja że nie potrafią zaaplikować nowocześniejszych i lepszych przetworników stąd używają GDN. 

2 godziny temu, MarcinStereo napisał:

Przetworniki to lipa patrząc na tle konkurencji o zwrotnicach i skrzyniach źle nie pisałem, jak mol01 wspomniał że pewnych granic się nie przeskoczy. 

Jakby wsadzili porządne przetworniki to te zwrotnice i solidne skrzynie miały by sens, a tak ich konstrukcje kojarzą mi się tylko z nabijaniem ludzi w butelkę jak to mol01 wyżej napisał. 

Jest też opcja że nie potrafią zaaplikować nowocześniejszych i lepszych przetworników stąd używają GDN. 

Brzmienie GDN to przekleństwo, dla mnie totalne dno, dźwięk kartonowy, mnóstwo wyższego basu, brak niższego zakresu, spowolnienie i kompresja. Ciekaw jestem jak im to gra w towarzystwie dobrych skrzynek i komponentów elektronicznych, choć jak widzę tubę estradową na górze, to potrafię sobie w dużym przybliżeniu wyobrazić brzmienie, skrótem: łubudubu. Świetnie pasuje tu fiat 125p Monte Carlo, czyli rzeźba w g...

Edytowane przez baksiu
20 minut temu, MarcinStereo napisał:

Z tego co widziałem to porównania robią na plastikowym Technicsie z lat 90'

Który został cały wymieniony w środku i gra jak to Pan mówił jak klocki za 30-50 tys 

Gość

(Konto usunięte)
27 minut temu, Knaplukasz napisał:

Który został cały wymieniony w środku i gra jak to Pan mówił jak klocki za 30-50 tys 

Mógł się pochwalić wnętrzem i tym co zostało zrobione we wzmacniaczu, każdy handlarz będzie zachwalał swoje produkty itp. Inaczej to tylko puste słowa w moim mniemaniu.

Tutaj powinna zadziałać zasada ograniczonego zaufania.

W sieci jest strona człowieka imieniem Adam który zajmuje się ulepszaniem wzmacniaczy Rotela, i można znaleźć tam rzeczowe opisy łącznie ze zdjęciami co zostało zrobione + opinie ludzi oddających mu na warsztat swoje klocki które są tylko pozytywne po jego zabiegach.

Edytowane przez MarcinStereo
15 minut temu, Knaplukasz napisał:

A świstak siedzi... Nie wystarczy wymienić komponentów w budżetowym układzie, bo cały układ jest budżetowy, to jak tuning golfa, Ferrari z tego nie zrobisz, prędzej się ośmieszysz 😂

7 godzin temu, baksiu napisał:

A świstak siedzi... Nie wystarczy wymienić komponentów w budżetowym układzie, bo cały układ jest budżetowy, to jak tuning golfa, Ferrari z tego nie zrobisz, prędzej się ośmieszysz 😂

Z technics  została tylko Buda  nic więcej a gra to jak oni opisują Hi end  

W dniu 31.10.2022 o 22:28, Knaplukasz napisał:

sorzedaje bo chce coś i  innego stać mnie to kto mi zabroni a nie pozwolę  sobie na wypisywanie głupot  wyssanych z palca na moj temat to Nie przeczkole

A ja Ciebie doskonale rozumiem. Gdybym posiadał wolną gotówkę Twój sprzęt grałby za pewne u mnie. 

2 godziny temu, Satori napisał:

A ja Ciebie doskonale rozumiem. Gdybym posiadał wolną gotówkę Twój sprzęt grałby za pewne u mnie. 

Gdyby matka miała f... to by ojcem była, parafrazując Kazika 😜

5 godzin temu, Satori napisał:

Też bym kupił ale ja używki kupuję tylko z odbiorem osobistym, żeby uniknąć niespodzianek a do UK się nie wybieram w ostatnim czasie. Ponawiam pytanie czy ktoś orientuje się jak może grać ProAc Response D Two R z Rotelem ?

20 minut temu, Rancor_pl napisał:

Też bym kupił ale ja używki kupuję tylko z odbiorem osobistym, żeby uniknąć niespodzianek a do UK się nie wybieram w ostatnim czasie. Ponawiam pytanie czy ktoś orientuje się jak może grać ProAc Response D Two R z Rotelem ?

Zawsze możesz umówić  zaufanego kuriera odbierze ode mnie sprzęt  sprawdzi wszytko  i  wtedy dopiero zapłaci kasę  

już tak nieraz sprzedawałem do Polski kolumny Klipsch RF 7 II i denon pma 2020 .. 

dla mie nie ma problemu ..  

2700 £ moge oddać za komplet .. 

Odnośnie Klipsch RF7 III - widziałem na żywo i wstępnie umawiałem się na odsłuch (z czystej ciekawości bo nigdy Klipscha nie słuchałem). Cena nowych w salonie po rabacie z pełną gwarancją u nas w PL to okolice 16 000 zł realnie (sprawdzałem).

Dwa tygodnie temu 20km ode mnie w sąsiednim mieście sprzedawał ktoś 2 miesięczne RF7 III za 12 900 pln i długo nie stały - zniknęły po 14 dniach (widać je jeszcze w historii na hifishark).

Kolejna oferta również koło mnie (17 km) z lekko uszkodzonym frontem - jak wierzyć sprzedawcy mają 4 tygodnie - cena 10 500 Pln i pewnie ta końcówka jest do urwania.

https://www.olx.pl/d/oferta/klipsch-rf7-rp-rf-mk2-3-1-kolumny-stereo-CID99-IDJu7j1.html

@Knaplukasz nie gniewaj się ale jakoś specjalnie Twoja oferta nie jest super atrakcyjna żeby ludzie się na nią rzucali. Nawet 2700 funta to około 15 000 zł po dzisiejszym kursie. Zasada niestety jet taka jak z  nowymi samochodami (po przekroczeniu progu salonu cena 20% w dół).

wzmocnienie: Rotel RHB-10 Michi, pre: Parasound P/LD 2000, dac: BURSON VIVID V6, źródła: Rotel RCD 975, Rotel RD 965BX, ROTEL RT 955, DUAL CS731Q, paczki: DALI Evidence 870, DALI Grand

33 minuty temu, Mariusz Marciniak napisał:

Odnośnie Klipsch RF7 III - widziałem na żywo i wstępnie umawiałem się na odsłuch (z czystej ciekawości bo nigdy Klipscha nie słuchałem). Cena nowych w salonie po rabacie z pełną gwarancją u nas w PL to okolice 16 000 zł realnie (sprawdzałem).

Dwa tygodnie temu 20km ode mnie w sąsiednim mieście sprzedawał ktoś 2 miesięczne RF7 III za 12 900 pln i długo nie stały - zniknęły po 14 dniach (widać je jeszcze w historii na hifishark).

Kolejna oferta również koło mnie (17 km) z lekko uszkodzonym frontem - jak wierzyć sprzedawcy mają 4 tygodnie - cena 10 500 Pln i pewnie ta końcówka jest do urwania.

https://www.olx.pl/d/oferta/klipsch-rf7-rp-rf-mk2-3-1-kolumny-stereo-CID99-IDJu7j1.html

@Knaplukasz nie gniewaj się ale jakoś specjalnie Twoja oferta nie jest super atrakcyjna żeby ludzie się na nią rzucali. Nawet 2700 funta to około 15 000 zł po dzisiejszym kursie. Zasada niestety jet taka jak z  nowymi samochodami (po przekroczeniu progu salonu cena 20% w dół).

Ja mówiłem o Rotel rc 1590 i rb 1590 stan New 2 tyg grał za 2700 moge puścić lub 2600 dla 10000% kupca 

Czarny  akcesoria Boxy  itd 

a Klipsch RF 7 Iii u mnie od 4200 do 5600 £ tak ceny poszło do góry nowe a używek NIE MA WOGóle .. 

10 minut temu, MarcinStereo napisał:

Jak te klipshe grają z rotelem? Chodzi mi o całokształt barwy czy ocieplona, neutralna czy może dużo wysokich?

A właśnie  dobrze grają .. yamaha miałem i oddałem bo lipa za ostra  Denon   tez mniej jak yamaha ale jednak a Rotel fajnie Niczego nie za dużo nikt niczego nie za mało w sam raz idealnie. 

28 minut temu, MarcinStereo napisał:

Jak te klipshe grają z rotelem? Chodzi mi o całokształt barwy czy ocieplona, neutralna czy może dużo wysokich?

Na dół mam kabel głośnikowy 4 mm   z żyła bass core i jest idealnie napewno fajnego Basu ci nie zabraknie 😋😋😋 

46 minut temu, MarcinStereo napisał:

Żeby nie Michi x5 to bym nie sprzedawał zestawu 1590 ..  napalilem sie na Michi 😋

a to jest kawał maszyny i jakość wykonania bebechy i dźwięk idealny 😋😋

Dla  każdego innego będzie to idealny zestaw na  lata .. 

13 minut temu, Knaplukasz napisał:

Żeby nie Michi x5 to bym nie sprzedawał zestawu 1590 ..  napalilem sie na Michi 😋

Skorzystam....i zapytam.

W jakich pieniądzach w UK jest do kupienia Michi X5? Albo za ile Ty jesteś w stanie kupić?

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

10 minut temu, Rokownik napisał:

Skorzystam....i zapytam.

W jakich pieniądzach w UK jest do kupienia Michi X5? Albo za ile Ty jesteś w stanie kupić?

Serio za drogie ..  otwarty Karton 5200 £ co dla mnie nawet jest za dużo zdecydowanie a tak to 6200£   6700  £ niestety nie ma taniej poniżej 5000 po prostu jest tragedia..

Nie wiem jak w Polsce bo nie znam innych sklepów może są jakieś łakome Kąski za naprawdę dobrą cenę ale w Londynie niestety nie ma szans kupić za mniej jak 5200 a inne sklepy dali mi info że będą u nich te modele taniej trochę  Ale wątpię żeby były za 4000 ta cena bardziej by mi odpowiadała😋

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.