Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

a wolę kasę wydawać na audio niż na bilety lotnicze,hehe

Doceniam miłośników ( desperatów ) audio i to popieram, dlatego że nie robią drugiemu krzywdy, ale nie mogę powiedzieć to samo o miłośnikach, a raczej o desperatach lotnictwa ;(

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Doceniam miłośników ( desperatów ) audio i to popieram, dlatego że nie robią drugiemu krzywdy

Oj tu bym polemizował, szczególnie jeśli chodzi o żonatych. "Miał być remont mieszkania, a kasę znowu wydałeś na swoje zabaweczki'' - Płacząca żonka ;) Oj niekiedy ciężkie bywa życie audiofila ;)

>bolth

Zwykłe Dynki Audience 72 może faktycznie nie szaleją z przestrzenią, w 72SE jest lepszy, bardziej szczegółowy wysokotonowiec, Esotec więc może naturalnym tokiem ewolucji trzeba było wskoczyć w ten model lub nowszy Focus ? Nie wiem jak tam było ze zwykłymi Audience ale seria SE, Contour i nowsza Focus znana była właśnie ze znakomitej przestrzeni. Można powiedzieć że we wszelkich audiofilskich periodykach jakie kiedyś czytałem, to była niemalże wizytówka Dynaudio. Ciekawe co ja mam powiedzieć słuchając podłogowych 72SE w 15m2 pokoiku ;P Ludzie którzy do mnie przychodzą słuchać, pierwsze na co zwracają uwagę to znakomity basior a drugie przestrzeń, gdzie scena często jest daleko za linią kolumn, za ścianą w drugim pokoju ;) Z bardziej szczegółowym graniem to ja walczę ale w drugą stronę, często mam po prostu za jasno na średnicy. Tylko że też w większości słucham raczej jasno nagranej muzyki z lat 80-tych, gdzie takie brzmienie było często normą ;) Mój Rotel i Hegel są raczej takie neutralne w stronę jasnej strony mocy, więc kombinowałem jakiś czas temu z cieplejszymi kabelkami, tylko nie chciałem za bardzo zamulać basu bo jednak jestem zwolennikiem twardszego wykopu ;)

Jeśli jak napisałeś Knight 4 lepiej rysowały scenę to bardzo możliwe że wzmak do Dynek za słaby i/lub za ciemny. Do Audience jakby nie kombinować stare serie Roteli 9xx sprawdzały się po prostu najlepiej. A jeśli coś wyżej to można kombinować np. z Krellami, które tak mi się wydaje będą bardziej uniwersalne muzycznie, czyli nie tylko do szatanienia ;)

>Kriss 73

Niektórzy tak mają, że bez jakichś swoich zwariowanych pasji zanudziliby się na śmierć ;) Kiedyś sam byłem pasjonatem lotnictwa i latałem na szybowcach. Teraz już powoli kończę zabawę w audio ale chyba za sprawą kulturystyki i ogólnie pojętej poprawy kondycji, wkręciły mnie też dwa kółka napędzane siłą mięśni ;) Miałem w planach kupić jakiś tani używany rowerek do dojazdów do pracy, a skończyło się na nieco droższym ale za to z wyższej półki, w którego teraz pakuję coraz to nowe, wcale nie najtańsze części ;) Całe szczęście żony jeszcze nie mam, a moje koleżanki o których mógłbym powiedzieć że nadają się na kandydatki na żonę, również mają sportowe zainteresowania ;)

I love the sound of crashing guitars

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

A ja skończyłem z kulturystyką. Powód? Poważne problemy z kręgosłupem. Mam własną siłkę w którą włożyłem kupę szmalu, bo wiadomo ile kosztuje sprzęt. Wyciągi, ławeczki, gryfy, talerze, atlas itp. to teraz mogę tylko popatrzeć na to wszystko z nostalgią. Ale na szczęście mam syna, który przejął tę spuściznę po mnie, więc zadowolenie mam chociaż z tego. Ale na szczęście żony także nie mam ;) Więc wypada mi tylko Ci pozazdrościć Micke. Buduj tężyznę fizyczną, ale pamiętaj, że to działa jak narkotyk i wciąga jeszcze bardziej niż audiofilia.

Siłowni jako takiej budować nie zamierzam, ale troszkę złomu w domu mam. Na maszyny i tak nie miałbym miejsca, zresztą jestem zwolennikiem ćwiczeń na wolnych ciężarach ;) A też zawsze można talerze poukładać na komunach by je dociążyć solidnie, zawsze to lepszy bas ;P

Problemy zdrowotne przykra sprawa, ale nic się na to nie poradzi. Tylko że jesteś pewien że ćwiczenia na ciężarach nie pomogłyby Ci z problemami w kręgosłupie ? Czytałem o przypadkach że właśnie przez wzmacnianie mięśni pleców odciąża się kręgosłup. Może więc jakieś ćwiczenia typowo rehabilitacyjne ?

Syna Ci zazdroszczę, ale ja ćwiczyć zacząłem właśnie dlatego żeby znaleźć żonę, więc z mojego punktu widzenia nie ma czego zazdrościć :] Kurdupel ze mnie i żadna co porządniejsza panna się za mną nie oglądała, teraz jest ciut lepiej bo chociaż troszkę szerszy jestem ;P

Ćwiczenia wciągają i owszem. Może za stary już jestem by zostać Mr Olympia, ale chyba ważniejsze by trenować przede wszystkim dla zdrowia :)

I love the sound of crashing guitars

hej

są Dynki 52se za pincet funtów ale daleko na południu wyspy.

spróbuje Usher v601 do Ra12,po rozmowie telefonicznej,koleś polecił mi Ra12 niż Audiolaba 8200a.

co do aktywności i hobby to też bawie się cieżarami ale bardziej w formie aktywności fizycznej spalając nadmiar tłuszczyku,aeroby i basen oczywiście też są.

jakoś pusto w pokuju bez skrzynek,sam stolik z klockami heh

Łokmen Saba

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Pytanie do TomaszE:

Jaki wzmacniacz poleciłbyś do gramofonu pioneer z wkładką ortofon OM 10. Mój brat takowy posiada, to stary model ale gra dobrze, a wiem że lubujesz się w starych klockach. Budżet to około 700 stówek.

mogło by być coś z Sony? Nie wiem poradź coś.

Miało być oczywiście 700 zł;)

Jakie kolumny? jakie pomieszczenie? co to za model gramofonu, bo wkładka całkiem, całkiem niczego sobie;-)

Poszukaj taki zestawik SANYO PLUS C55,P55, można wyhaczyć okazyjnie za grosze, napędzie większość kolumn, a brzmienie lepiej nie pytaj ;)

Została mi się końcówka, ale nie jest na sprzedaż, kiedyś miałem jeszcze pre out, rewelacja!!

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jakie kolumny? jakie pomieszczenie? co to za model gramofonu, bo wkładka całkiem, całkiem niczego sobie;-)

Więc tak, na gramofonie pisze Pioneer Quartz-PLL Auto-Return PL-6. Mały pokój 10m2 ma to grać (takie sobie upatrzył) z Pylonami Topaz 15.

Taki ma budżet

Jak by co to przedwzmacniacz ma project'a

Wizualnie ładne zestaw, potarguj się!! brzmienie jakie oddaje ten zestaw jest warte tej kasy, widać ludziska się poznali na tych klockach, kiedyś ten zestaw można było kupić za 400-500zł.

15-stek nie słuchałem, pewnie wystarczą do takiego pomieszczenia, jeśli grają podobnie do 20-stek to nie warto dalej szukać ;)

Pozwolę sobie na drobny żarcik, jeśli uda ci się posłuchać tego zestawu p55 to pewnie 980 pójdzie pod młotek ;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

A cosik może innego jeszcze troszkę tańsze;) ? Masz coś w zanadrzu?

Wies żeby było jakieś porównanie

Czy wybór

Poszukaj taki zestawik SANYO PLUS C55,P55,

Tomek, a powiedz jeszcze czy z tymi Pylonami zagra dobrze? Totalnie nic nie wiem o dźwięku tego klocka. Czy ma wykop czy gra ostro, czy łagodnie? Możesz coś o nim opisać?

Gra to analogowo czysto i detalicznie z obszerną stereofonią, bas jest głęboki i obszerny, górna średnica w porównaniu do Rotela RB/RC-1070 może jest trochę cofnięta, ale za to góra jest klimatyczna bardzo plastyczna i detaliczna, nie jest tak ostra ja w w/w Rotelu

Zestaw P/C55 kupiłem okazyjnie, w tym samym czasie miałem i słuchałem Yamahy rx-v3900 za która dałem coś ponad 6tyś.zł. po podłączeniu Sanyo Plus P/C55 nie chciało mi się wierzyć że klamoty za porę stówek tak zagrały, Yamaha 3900 przy tym Sanyo to porażka, od razu ją sprzedałem

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Gadałem z gościem mówi że 100 spuści. Czyli za 870zł+interkonekt audioquesta. Odkurzał go pół roku temu. Brać?

Gadał jeszcze, że bas jest szybki i zwarty, ogólnie duży wykop ma rację?

Ja pindole rok produkcji 79 nie rozleci mi się to?

Tomasz brać czy nie dalej, jakie twoje zdanie? I z jakimi kolumnami to się sparuje?

Bez obaw, jak pisałem to dobra i pancerna konstrukcja, jeśli nie było nic w niej kombinowane to nie ma się czego bać, dogadaj się z gostkiem na jakąś rękojmie, gwarancje rozruchową.

Znasz się na podzespołach używanych w elektronice? zobacz sobie na jakich elementach jest to zbudowane.

Mocy i dynamiki w nim nie brakuje

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

nie znam się na elektronice ale mówił, że może przesłać zdjęcia środka. Zadzwonię zaraz do niego. Nie wylogowuj się.

za jakieś 20 min prześle fotki Tomek obejrzysz okiem znawcy.

hej

są Dynki 52se za pincet funtów ale daleko na południu wyspy.

spróbuje Usher v601 do Ra12,po rozmowie telefonicznej,koleś polecił mi Ra12 niż Audiolaba 8200a.

co do aktywności i hobby to też bawie się cieżarami ale bardziej w formie aktywności fizycznej spalając nadmiar tłuszczyku,aeroby i basen oczywiście też są.

jakoś pusto w pokuju bez skrzynek,sam stolik z klockami heh

Bolth jesli seria 12 gra podobnie do śerii 05se to z usherami bedzie zbyt ciepło i ogólne przymulenie, sam mam serie v-602

Edytowane przez sivy33
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Bolth jesli seria 12 gra podobnie do śerii 05se to z usherami bedzie zbyt ciepło i ogólne przymulenie, sam mam serie v-602

Seria 12 gra cieplej od serii 0.

Do Tomek

Szkoda Tomek, że wyszła lipa. A te kondensatory to nie dobre były?

już wiem pisałeś na PW.

Seria 12 gra cieplej od serii 0.

wiem już dlaczego Ra-12 ci nie podchodzi,

Jutro mam odsłuch u kolesia Vienna Acoustic haydn grand,biore ampa i moje kable

Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jeśli chcesz to kupić to bierzesz to na swoje bary!!!

Zdaję się na Twoje doświadczenie i wiedzę ;)

A z tymi kondensatorami to ile jest według Ciebie warte? Koleś mówił, że po wymianie zrobił się większy bas.

@ bolth

Słuchałem Mozarty, ale jestem ciekaw twojej opinii, napisz jaki sprzęt był towarzyszący

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

No dlaczego bolth;) ?

za spokojna seria w stosunku do starszych 9xx,Ra -12 faktycznie ciepłe kluchy,może by Kefy się nadały ?

bardziej do spokojnej muzy się nadaje

Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.