Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

tomaszE, czego nie popierasz?

napisales dokładnie co ja, czyli 1580 lepsza od 1550.

Czyżby cos zmieniło się z cenami tych końcówek?:)

Więcej zrozumienia w czytaniu.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, ale to już nie mój problem. A co do spasowania, jak widać wyżej kolega posiada rotela z paradigmami i sobie chwali takie połączenie.

Nie chce mi się już tego drążyć. Masz rację.

Jakby ktoś miał na zbyciu RA-960BX w dobrym stanie, chętnie wezmę do gramofonu.

czego nie popierasz?

napisales dokładnie co ja, czyli 1580 lepsza od 1550.

Jeśli by to tak było napisane, to na pewno bym nie ingerował ;)

ale było to ogólnie napisane,

więc nie mniej do mnie żalu za mój wpis ;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Kolumny Paradigm 7v7 juz graly wczesniej z Amplitunerem Marantza w bi-ampingu a koncowe RB1582 kupilem okazyjnie i szczerze mowiac juz roznica jest kolosalna wiec Marantz poszedl na handel.

@kriss

Kolega nie zażył czasów jak na forum było wesoło;-) kiedyś były szklaneczki w prawym dolnym rogu przy każdym poście, klikając w nią oznaczało to że wypowiedz ci się podobała lup pomogła, ilość punktów na twoim koncie oznaczała jakim jesteś audiofilem, czasami te szklaneczki przydawały się na weekend, dawały dobry nastruj na forum ;-)

Dzisiaj administracja powróciła ponownie do tej formy, tyle że szklaneczki zamieniono na lubie to, znajduje się to w tym samym miejscu co były szklaneczki, jeśli uznasz że wypowiedz ci sie podoba możesz w to kliknąć ;)

Zobacz na swoje konto ile masz punktów, równie dobrze możesz zobaczyć na konta inne kto ile mam punktów

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

co sądzicie o połączeniu Rotela RA-980 z Castle Knight 5 lub Pioneer HPM-60

Miałem 980 -tkę, ale problematyczne było dobranie nowych kolumn do tego wzmacniacza, gdyż posiada on bardzo ostre wysokie tony. Do mojej muzyki żadne z odsłuchiwanych kolumn mi nie pasowały. Nie było źle na górze pasma z Tonsil Siesta, ale jakoś te kolumny mi nie odpowiadały bo jak dla mnie trochę dudniły. Castle Knight 2 ma akurat mój brat podłączone do Rotel RA-11 i chwali je sobie. Jak dla mnie na RA-11 jest zbyt mało wysokich tonów z tymi kolumnami. A że Castle 2 jak i 5 mają zastosowaną miękką kopułkę może być dobrze na górze, nie drażniąco ale osobiście nie odsłuchiwałem 980 z nimi tak tylko gdybam. Więc najlepiej je odsłuchać, tym bardziej że kolumny są dostępne w wielu salonach. Można śmiało pożyczyć je za kaucją. Uważam jednak, że powinny się zgrać z 980BX. To ciepłe i łagodne głośniki warto je odsłuchać.

Dodam jeszcze iż bas mają na prawdę imponujący.

Prawda,bas w 2 jest dobry wiec jak pisalem analogicznie w 5 będzie lepiej,

Powtórze się znowu ale jakby byly inne kolory tych 5 niz czarne dawni bym je miał na chacie:)

Łokmen Saba

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Powtórze się znowu ale jakby byly inne kolory tych 5 niz czarne dawni bym je miał na chacie:)

One nie tylko są czarne. Jest mahoń, czarny dąb i Jaśniejszy dąb zobacz sobie http://allegro.pl/castle-knight-5-nowa-cena-autoryzowany-dealer-i5273625199.html

tak ale ja mowię że u mnie w sklepie w mieście za £450 tylko czarne z czego pewnie urwałbym na lepsiejszą whisky :)

do antycznego dębu doplata £100 byla ale wyszly :(

Ceny w PL to dla bogaczy widze,mi się udało sprzedać na alle Knignt 4 za tyle za ile kupiłem czyli 1800zł

Łokmen Saba

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

słuchałem dzisiaj Pioneer HPM-100 z Rotelem RA-980 coś niesamowitego uczta dla uszu myślę że pójdę w tym kierunku polecam wszystkim

Czy to nie przypadkiem kolumny z końcówki lat 70-tych? Z całym szacunkiem, ale kupowanie 40 letnich kolumn moim zdaniem to nie najlepszy pomysł. Co innego wzmacniacze, szczególnie Rotela psują się rzadko, ale kolumny? Piankowe zawieszenia, membrany to wszystko kruszeje, magnesy słabną itp. Po jakimś czasie taka kolumna zacznie grać jak rozklekotana syrenka. a oryginalne części będzie trudno dostać do niej. Mnie nie masz co polecać, bo ja jestem raczej zwolennikiem nowych kolumn. A jeśli nie nowe to góra 3-4 letnie. Odpuść sobie to kolego i weź się lepiej za te Knight-y 5.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Czy to nie przypadkiem kolumny z końcówki lat 70-tych? Z całym szacunkiem, ale kupowanie 40 letnich kolumn moim zdaniem to nie najlepszy pomysł. Co innego wzmacniacze, szczególnie Rotela psują się rzadko, ale kolumny? Piankowe zawieszenia, membrany to wszystko kruszeje, magnesy słabną itp. Po jakimś czasie taka kolumna zacznie grać jak rozklekotana syrenka. a oryginalne części będzie trudno dostać do niej. Mnie nie masz co polecać, bo ja jestem raczej zwolennikiem nowych kolumn. A jeśli nie nowe to góra 3-4 letnie. Odpuść sobie to kolego i weź się lepiej za te Knight-y 5.

Posłuchaj jeśli możesz a się przekonasz o co chodzi mimo swoich lat miażdżą obecne nowe do 10tyś i są niezniszczalne

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Dźwiękiem na pewno jeszcze mogą powalać, w to nie wątpię. Ale co do niezniszczalności to jak wiem niezniszczalny był pierścień Saurona, a i tak go zniszczyli;) tysiąc letnia Rzesza też miała być niezniszczalna, a padła po 6-ciu latach;) Nie mów mi nic o niezniszczalności kolumn bo z tytanu to one nie są. Bez obrazy,ale to co napisałeś to totalna bzdura. jak chcesz to sobie kup, tylko żebyś potem nie płakał.

A swoją drogą słyszałeś tego Rotelka wartego 1000zł z kolumną za 10tyś ;) ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.