Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Kriss sprzedałeś Rotela i Dynki? Co teraz kupujesz?

Sprzedałem tylko rotela dynki zostają. Mój przyjacielu kupiłem RA 1070 zobaczymy jak zagra na nich. Jeszcze tego Rotka nie dostałem.Chcę powiedzieć, że wziął mnie zamiar na stare Rotele, te produkowane w latach 70-tych. Ponoć krystaliczny dźwięk. Heh podzielę się wiedzą jak je odsłucham. Poznałem kolegę, który ma pojęcie o DIY skleci mi takie kolumny do 1070, które mają wysoką górę. I tak jak Tom powiedział licz trzy razy kolumny warte wzmacniacza. Na scan speek. Rotel nie odejdzie ode mnie, słuchałem wczoraj Hendrixa na RA 930 AX na winylach All Along The Watchtower I kuźwa powiem ci stary odleciałem. Stereofonia pierwsza klasa. A to tylko 30w. Rotel gra sucho na Dynaudio to mogę każdemu przekazać. Ale ze starymi mission idealnie . Chcę zobaczyć jak zagra na Xawian'ach te 1070.

Ja posłuchałem i co? "Męczę" sie z xavianami;)

Zobaczymy u mnie;)

Jeśli powiedzie się RA 1070 z winylami i Pioneer moje płyty CD idą na sprzedaż.

Będę inwestował w Winyle. Bo różnica jest od drzewa w pizdu;)

kupiłeś z olx 1070?

Nie słuchajcie tomasza.

Ja posłuchałem i co? "Męczę" sie z xavianami;)

Jakie masz xaviany i jak to gra? Jaki masz wzmak?

Kerryns u mnie xaviany napędza komplet michi.

Caviany to xn carisma.

Bardzo fajne podłogówki. Jedyny mały minus to góra która jest lekko wycofana. Moźe to wina rotela ale brakuje mi pewnej subtelności.

Stąd tez decyzja o projekcie diy.

Chyba, ze trafię dynki 1.3se

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Kerryns u mnie xaviany napędza komplet michi.

Caviany to xn carisma.

Bardzo fajne podłogówki. Jedyny mały minus to góra która jest lekko wycofana. Moźe to wina rotela ale brakuje mi pewnej subtelności.

Stąd tez decyzja o projekcie diy.

Chyba, ze trafię dynki 1.3se

Dynki to będzie trudno trafić ale podobno są świetne.Pytałem o xaviany bo ponoć bardzo fajne kolumny i pasują do Rotela a mi czasem chodzi po głowie coś zmienić u siebie;)

Carisma trochę kosztuje ale z rotelem gra naprawdę fajnie.

Dynki mogę mieć za 4kpln a to dość sporo.

Mam też małe diy na ss i gra całkiem dobrze ale góra jest uporczywa.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Nie czarujmy się, Dynaudio to dno. 980 i 1070 to dobre wzmaki, ale nie do Dynaudio. Chyba, że ktoś słucha głośno. Bo one dopiero się otwierają. A tym bardziej Metal. Wolę słuchać na unitrze i tonsilach w plikach Flack. Polecam właśnie Mission ze starej wersji . Ma tam wycofaną górę i na tym polega ten trans. Chyba, że ktoś woli jak mu syczy. Powiem jeszcze raz: Rotel nie zagra nigdy dobrze z death metal. Zwykła budżetówka Denon pobija go na Celtic Frost, Metal Church. Rotel sprawdza się w dynamice i szybkości, ale do metalu gubi sens. Ma ktoś problem?

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jeśli ktoś chce budować system za niewielkie pieniądze to niech bierze w ciemno za grosze RA-820AX+ używka Acoustic Energy 301 do pokoju do 15M2 Jeśli mało basu wspomoże się subem. Tam nie wahałem się włożyć żadnej płyty. Bo wszystko brzmiało idealnie. Albo jeszcze RA-931 z tymi monitorami jest pięknie.

Tak Smykus na razie tylko ja. Ale wielu ludzi ma ten problem, który ukrywa.

Kriss moim skromnym zdaniem dynaudio to solidne kolumny. Jak wiesz mam audience 50 i właśnie na tych kolumnach wraz z 1070 metal po raz pierwszy u mnie zabrzmiał naprawde dobrze. Wzmak na godz 8 i już gra to fajnie. Z tego co słyszę to dynie są czułe na jakość realizacji a death metal sam wiesz jak jest nagrany ale wystarczy zapodać np Megadeth Symphony on destruction i gra to zacnie. Taka jest moja opinia z którą oczywiście nie każdy się zgodzi. Wielu użytkowników Rotela ma dynie i są zadowoleni.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Na razie chyba tylko Ty :)

Posłuchaj sobie starych wersji Rotela 8xxx zobaczysz co znaczy stereofonia.

Jak wiesz mam audience 50 i właśnie na tych kolumnach wraz z 1070 metal po raz pierwszy u mnie zabrzmiał naprawde dobrze

Wiem jak brzmi metal na Dynkach. Ale przeczytaj co wyżej opisałem. Metallica brzmi jak wrzód na dupie. Osłuchaj się z pierwszą linią Rotela. A zobaczysz jak Ci zcoś zabłyśnie.

Nie wiem jak brzmią Rotele z serii 8xx ale mam już jakieś pojęcie na temat brzmienia Rotela. Połączenie dynek i Rotela jest dosyć uniwersalne i w każdej muzie gra to dobrze lub bardzo dobrze. Szukasz sprzętu gdzie death metal zabrzmi świetnie i tak Ci grał starszy Rotel i Missiony ale do innej muzyki może to być totalna klapa.

Wygląda na to że jedna muzyka zagra dobrze na takim zestawienie a na innym będzie do d...y. Chyba cała zabawa polega na dobraniu sprzętu pod swój gust i rodzaj muzyki.

Właśnie gust gustem ale dynki były uniwersalne to fakt ale te akustyki w moim systemie są jeszcze bardziej uniwersalne,

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Właśnie mnie zainteresowały robione kolumny polskich producentów które mogą być dużo lepsze od znanych światowych firm jak no dynaudio. Esa akustyk to może być sprzęt z górnej półki na polskie zarobki.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Wygląda na to że jedna muzyka zagra dobrze na takim zestawienie a na innym będzie do d...y. Chyba cała zabawa polega na dobraniu sprzętu pod swój gust i rodzaj muzyki.

Dynki nie oddają z pełną precyzją blach perkusyjnych. Sorry kerry. Chyba, że nie słyszałeś nigdy blach przy Iron Maiden np. No jeśli Madonna to brzmi rewelka ;)

Jeszcze jest kilka innych polskich manufaktur które robią bardzo dobre głośniki .

Kriss co do blach to się z tobą nie zgodzę wszystko zależy od reszty systemu i okablowania.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Pisałem już, że dynki to zero przez wielkie 0. Kuźwa Rotel potrafi zmylić. Najpierw go się słucha i brzmi przebojowo. A potem słyszy się niuanse. A niech mnie ktoś poprawi.

Ja a bo co? I nie za 2200 tylko za 2100

Kriss dynki to bardzo dobre głośniki ale w niektórych systemach sprawdzają się inne i jeszcze jest coś takiego jak gust i rodzaj muzyki .

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

arnold przestań pieprzyć. W metalu się nie sprawdzają. Mimo tego, że Rotel ma pierwszorzędny bas i kontrolę nad nim nic się nie zlewa, ale płyty wydane ze słabą jakością są od razu obnażone. Pisałem wcześniej posłuchajcie metalu z serii 8xxx. Podejrzewam , że nikt z was tych modeli nie słuchał.

Nie czarujmy się, Dynaudio to dno. 980 i 1070 to dobre wzmaki, ale nie do Dynaudio. Chyba, że ktoś słucha głośno. Bo one dopiero się otwierają. A tym bardziej Metal. Wolę słuchać na unitrze i tonsilach w plikach Flack. Polecam właśnie Mission ze starej wersji . Ma tam wycofaną górę i na tym polega ten trans. Chyba, że ktoś woli jak mu syczy. Powiem jeszcze raz: Rotel nie zagra nigdy dobrze z death metal. Zwykła budżetówka Denon pobija go na Celtic Frost, Metal Church. Rotel sprawdza się w dynamice i szybkości, ale do metalu gubi sens. Ma ktoś problem?

Dynaudio to dno!

Rotel nigdy nie zagra dobrze z death metal!

Chyba sobie całkiem daruje to forum po tak debilnych opiniach.

Rotel sprawdza się w dynamice ale w death metalu nie ma dymamiki przecieź.

Dobranoc.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.