Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami mam wrażenie... daruję sobie tę wypowiedź. Ale pisząc z Tobą na PW pierwszy raz usłyszałem o takich kolumnach

Wskaż mi no palcem gdzie ja tobie polecałem

>>>>Czekam cały czas na xaviany z serii junior XN na scan speek.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Miały być Xavian 125 XN Junior. A co teraz mam? To co miałem 1070+DYnaudio 42+ Yamaha. Cały dzień wczoraj się nalatałem i narobiłem jak wół. I opłacało się. Odesłałem te Xaviany bo 5 tyś. drogą sobie nie chodzi:) Ktoś tutaj mi kiedyś napisał ( znacie go bardzo dobrze) kiedy spytałem o rozpiętość kolumn jaka powinna być bo wyczytałem: Odległość między kolumnami powinna być taka jak odległość od słuchacza przecinająca się w miejscu odsłuchu. Tworząc trójkąt równoboczny. Odparł mi, że się mylę i nie zawsze to co piszą fachowcy jest prawdą. Być może. Ale ja Panie T zrobiłem identycznie jak w podręczniku i wyszło idealnie. I bardzo mi się podoba. Pisano mi, że ja daję miarodajne opinie. A jak wyszła wyżej opisana Twoja mądrość? Tak się na tym przejechałem, że przez pół roku straciłem na poszukiwaniach, tracąc przy tym kupę forsy. Oczywiście jest to moja wina, że nie sprawdziłem tego. Ale na reszcie koniec z tym. Mam co mam i nie zmienię tego. I teraz jestem zadowolony, wreszcie mogę odpocząć. Tak samo twoje opinie dotyczące Dynaudio. Jak się pooblepiało cały pokój piramidkami wygłuszającymi to nie dziwne, że się nie ma basu. Zdejmij te ochydne kolorowe styropianiki i przetestuj bez nich.

Czekam cały czas na xaviany z serii junior XN na scan speek

Jutro przyjdą do mnie Xavian z serii XN jak polecał Tomcio

Mozesz mi wskazać tą moja propozycję ???!!!!!

Ktoś tutaj mi kiedyś napisał ( znacie go bardzo dobrze) kiedy spytałem o rozpiętość kolumn jaka powinna być bo wyczytałem: Odległość między kolumnami powinna być taka jak odległość od słuchacza przecinająca się w miejscu odsłuchu. Tworząc trójkąt równoboczny. Odparł mi, że się mylę i nie zawsze to co piszą fachowcy jest prawdą. Być może. Ale ja Panie T zrobiłem identycznie jak w podręczniku i wyszło idealnie. I bardzo mi się podoba. Pisano mi, że ja daję miarodajne opinie. A jak wyszła wyżej opisana Twoja mądrość? Tak się na tym przejechałem, że przez pół roku straciłem na poszukiwaniach, tracąc przy tym kupę forsy. Oczywiście jest to moja wina, że nie sprawdziłem tego. Ale na reszcie koniec z tym. Mam co mam i nie zmienię tego. I teraz jestem zadowolony, wreszcie mogę odpocząć. Tak samo twoje opinie dotyczące Dynaudio. Jak się pooblepiało cały pokój piramidkami wygłuszającymi to nie dziwne, że się nie ma basu. Zdejmij te ochydne kolorowe styropianiki i przetestuj bez nich.

!! Kompromituj się dalej !!

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Koledzy nie ma co się przegadywać.

Każdy niestety ma inne warunki odsłuchowe i to jest ta przyczyna wszystkich kłótni na forum.

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Mozesz mi wskazać tą moja propozycję ???!!!!!

Niestety ale nie trzymam wszystkich postów na PW, nad czym teraz bardzo ubolewam. Ale o scan speak dowiedziałem się od Ciebie i Ty mi polecałeś Xaviany.

A druga sprawa nie bardzo wiem nad czym teraz płaczesz, czyżby to były złe kolumny?

Może ja wkleję naszą rozmowę z PW ja ją posiadam, owszem była rozmowa o Xavian-ach, ale to ty się zapytałeś z jakimi kolumnami słuchałem RA-1070, w wymienionych były Xaviany, ale nie polecałem ci żadnego szczególnego modelu

Xaviany to dobre konstrukcje i tyle w temacie .

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Xaviany to dobre konstrukcje i tyle w temacie .

Nie wątpię i tyle w temacie.

ale to ty się zapytałeś z jakimi kolumnami słuchałem RA-1070, w wymienionych były Xaviany, ale nie polecałem ci żadnego szczególnego modelu

Mnie nie chodziło o żaden szczególny model, bo nie pamiętam już tej rozmowy. Ale o Xavian usłyszałem od Ciebie tego jestem pewien. Bo tych kolumn wcześniej w ogóle nie znałem nawet z nazwy. Dlatego tak utkwiły mi w pamięci. Nie rozumiem zupełnie twojego zaprzeczania i gniewu jeśli chodzi o te kolumny. Przecież sam piszesz, że to dobre konstrukcje.

Wiem, że konkretnego modelu nie polecałeś, ale wymieniłeś Xavian, więc chciałem je sprawdzić.

Forum jest po to aby wymieniać się doświadczeniami a wiadomo że każdy ma inne miejsce odsłuchowe i jeden ma więcej woskowiny w uszach a drugi mniej i inaczej odbiora muzyke. Nikt też nie zmusza do zakupu danego sprzętu. Albo wypijcie po kilka browarów razem albo pożegnajcie się czule;)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

OK , chodziło mi tylko o sam fakt

No i po co te kłótnie i doskakiwanie do gardła. Nie lepiej żyć w zgodzie? Ważne, że system działa.

Albo wypijcie po kilka browarów razem albo pożegnajcie się czule;)

Święta racja. Ja bynajmniej gniewu nie czuję.

No i po co te kłótnie i doskakiwanie do gardła. Nie lepiej żyć w zgodzie? Ważne, że system działa.

Święta racja. Ja bynajmniej gniewu nie czuję.

koledzy jak będziecie umawiać się na browar to nie zapomnijcie o mnie. Każdy kupuje tyle piwka jaką ma końcówkę modelu Rotela. Mam 1070 więc ode mnie 70browarów;)
Gość aqs

(Konto usunięte)

koledzy jak będziecie umawiać się na browar to nie zapomnijcie o mnie. Każdy kupuje tyle piwka jaką ma końcówkę modelu Rotela. Mam 1070 więc ode mnie 70browarów;)

Kiedy my to wypijemy

A ja mam dwie integry :((

No chyba że CD może być, to wtedy mam arsenał 91 piw AE

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Integra x2

Skoro tak, to mam 170 piw BX.

Podzielę się z właścicielem RA-01 ;))

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Tak i to nie jedną oraz trzy końcówki Rotela, to jak to było przeliczane na browarki ;-)

Kolego alkoholizowalibyśmy się długo i szczęśliwie;)

do sprzedania mój RA-980 stan idealny, za dużo bym browarów musiał postawić ;-)

czyżbyś zainteresował się serią 0x;)?

Tez mam sezon i w domu bywam sporadycznie

Ale pamiętam ten dzwiek z 802d który ciągle za mną chodzi i mowi, że carismie czegoś brakuje.

Tomasz a słyszałeś kiedys może atc scm 50?

Nie pamietam z jakimi komponetaminyo gralo ale dzwięk wydają naprawdę dobry;(

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Ba, czemu mnie to nie dziwi że Bowersy 802d to lepsze brzmienie niż twoje i moje paczki? ;-)

Wiesz że też je słuchałem i po czasie stwierdziłem że przyrost jakości do ceny nie jest adekwatny, ale na żywo pięknie się prezentują .

Ja z swoich jestem mega zadowolony, choć nie są tak ekskluzywne,

tez nie mogę całe życie inwestować w sprzęt .

Tych kolumn nie słyszałem

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

przyrost jakości do ceny nie jest adekwatny

I to jest własnie problem.

o ile skok z ra-930 na ra-980 jest wyraźny lub dalej 990 czy rb-1090 to o tyle z moich na 802d to już tylko polepszenie niektórych aspektów i chyba bardziej stolarki.

Ja tez stwierdziłem, że nie ma co sie pchać w ....

skoro sie jest zadowolonym to po co cos zmieniac??

Ale jednak te czarujące wysokie tony z tych diamentów :)

Te xawiany też mogą mieć czarujące wysokie tony tylko musiałby ktoś z nich to wyciągnąć chodzi o elementy zwrotki.Słyszałem co z takich przetworników jak ja mam da się wyciągnąć koleś swoje monitory przerabia już kilka lat ale efekt jest zajebisty nie słyszałem nic lepszego do tej pory a było już trochę tego .

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Byłem dzisiaj po dynaudio 1.3se.

W pięknym stanie ale.. jeden tweter wgnieciony i wyciągnięty.

Grały z arcamem a38.

Posłuchałem, zamieniłem kilka zdań z właścicielem i .. wróciłem niezadowolony do domu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.