Skocz do zawartości
IGNORED

WYDJCIE PROSZE OPINIE NA TEMAT bi-wirinu

SZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

O!! Panienko Przenajświętsza!! Jakich znowu "kont"? Bankowych? Kąt! Ten kąt, tych kątów, tymi kątami. O jaki KĄT!!

Spróbuj, to się dowiesz. Głośniki (zwrotnice) są projektowane tak - zwykle - że oś główna (poziom uszu słuchacza) jest gdzieś w pobliżu wysokotonowego. Jak siądziesz z uszami wyżej, to faza fal dobiegających z poszczególnych głośników nie będzie już zgadzała się z tym, co projektant myślał. Wtedy sobie odchylisz głośnik o KĄT taki, o jaki uszy masz wyżej i wszystko się znowu zgodzi.

Przy większych odchyłkach od osi głównej zaczyna też mieć znaczenie nierównomierność charakterystyki promieniowania samego tweetera. Pochylając zmieniasz więc zarówno różnicę faz promieniowania głośników jak i proporcje natężenia promieniowania z różnych przetworników, a zatem charakterystykę kolumny względem punktu odsłuchu.

I może uważaj jak piszesz - aż zęby bolą, tyle literówek i błędów ortograficznych.

Pozdrawiam

'zgred'

ok

ZOBACZ!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

POCZYTAJ

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w zasadzie jakbyś położył kolumnę, to byś uzyskał nawet fale "leżące" (cudzysłow = dwa w prawo od "L" z shiftem) na linii podłoga-sufit. Ale tam piszą o kolumnach, które się tak buduje. Jak twoje nie są tak zbudowane, to nie pochylaj bo popsujesz reszte.

Witam koledzy mam pytanko dotyczące podstaw pod kolumny podłogowe ponieważ mam podłoge drewnianą a kolumienki maja kolce i mam dziurki w podłodze no i chciałbym cos podłożyć osobiście myslałem o marmur albo granit .

proszę o rade

Pokój 15m

kolumny JBL model LX 2004

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.