Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny podlogowe + amplitiuner do 3000

Johnator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam salon 35m kw, polaczony z jadalnia (okolo 15-20mkw)

Chce kupic jakis tani zestaw stereo (amplitiuner + kolumny)

Moj wybor padl narazie na HK 3480 + m34i, chociaz nie wiem czy do tego pokoju nie beda lepsze m35i ???

Co radzicie ? m34i z tym wzmacniaczem poradza sobie z tak iloscia metrow ? Ustawienie kolumn rowniez nie bedzie bardzo szczesliwe: w stosunkowo malej odleglosci od siebie 2-3m i przy scianie,ale z tym nic nie da sie zrobic.

Slucham glownie muzyki z lat 70 i 80... Nie chce, zeby basssss znaczaco dominowal, wiec boje sie troche m35 :)

Dziekuje za odpowiedzi :)

https://www.audiostereo.pl/topic/44827-kolumny-podlogowe-amplitiuner-do-3000/

bo jeśli ma być do kina to za te pieniądze nie kupisz dobrego, w kinie może będzie ok ale do muzy to nie za bardzo, miałem kiedyś amplituner za 2,5 tys i ponieważ słucham głównie muzyki szybko go sprzedałem bo dźwięk był badziewny przesiadka na wzmak to było niebo a ziemia, najlepiej kupić porządnego wzmaka za te pieniądze coś używanego się znajdzie, możesz poszukać na cztery wyjścia do podłączenia 4 kolumn wtedy będziesz miał pseudokino albo za jakiś czas dokupić używany amplituner i podpiąć go do wzmaka przez pre out wtedy będziesz miał porządne kino i stereo, jeśli jesteś fanem filmu to ampli jak najbardziej jeśli muzyki to zdecydowanie wzmak

Stereo.

Juz slychalem m34 i bardzo mi sie podobalo.

Najwazniejsze moje pytanie to czy te glosniki poradza sobie w pokoju o ww wymiarach.

Czy lepiej doplacic i wziac m35.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)

Wybitnie błyskotliwa odpowiedź. Ciekawe dlaczego Ty nie kupiłeś butelki dobrego wina zamiast swojego sprzętu. Pytam tylko o wino, na kolację by już pewnie nie starczyło...

wypozdrawiam,

k.

Witaj,

HK jest odrobinę ocieplony, więc dobierz do niego nieco jasne kolumny i powinno być ok. Ja sam mam 3380 i monitorki z jednym średnio-niskotonowym w pokoju ok. 20m2 - zestaw wypełnia pokój muzyką w stopniu satysfakcjonującym. Nie wiem, jakich poziomów głośnosci oczekujesz, ale wydaje mi się, że m34i będą wystarczające.

Co do zestawienia HK 3480 + mission: nie jestem w stanie nic powiedzieć, nie słuchałem.

pozdrawiam,

k.

budżet taki sobie ale realny . osobiscie kupiłbym za to DRA-700 i jakies efektywne podłogówki ( min 88dB)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

do tego amplitunera, jeśli rzeczywiście nie jesteś przesadnym fanem basu to polecam CI AA Mimas II. Prawie rok takowe zestawienie cieszyło moje uszy i było całkiem przyzwoicie. Na początek wystarczy.

kipers, 5 Sie 2008, 11:33

>Wybitnie błyskotliwa odpowiedź. Ciekawe dlaczego Ty nie kupiłeś butelki dobrego wina zamiast

>swojego sprzętu. Pytam tylko o wino, na kolację by już pewnie nie starczyło...

>

>wypozdrawiam,

>k.

wybrałem kolacje

ale na czymś musze słuchać

>VoiceKraft, 5 Sie 2008, 13:12

>wybrałem kolacje

>ale na czymś musze słuchać

Uznaj zatem, że Kolega również musi na czymś słuchać i nie udzielaj "dobrych rad", bo to nic nie wnosi do dyskusji.

k.

sorki ale nie uwierzę, że ampli za 2 tys jest w stanie wygenerować zajebisty dźwięk, to sprzęt nastawiony na kino, stereo jest z reguły traktowane po macoszemu, jak ktoś chce to niech se kupuje i się podnieca a co do jbl to sorki ale ostatnia chała to to nie jest, wielu na tym forum to potwierdzi, e80 za 1200 zł na allegro nówki to nie wiem czy coś lepszego znajdziecie

radark

nadal piszesz o amplitunerach kina domowego, w tym wątku jest dyskusja o amplitunerach STEREO!!! czyli w uproszczeniu wzmacniacz + moduuł radiowy, bez wielu kanałow, efektów DSP itp., a to nie to samo

radark, 6 Sie 2008, 10:17

a co do jbl to sorki ale ostatnia chała to to nie jest, wielu na tym forum to

>potwierdzi, e80 za 1200 zł na allegro nówki to nie wiem czy coś lepszego znajdziecie

Za niecałe 1200 zł można kupić tonsilowskie Maestro II 180, które od Jbli E80 zagrają znacznie lepiej, ale cena tego badziewia (Jbl E80) to najczęściej 1500zł, a za taką kasę to już większość konstrukcji konkurencji oferuje dźwięk znacznie wyższej klasy.

ok ampli stereo to inna bajka niż kino zdecydowana racja, myślałem że chodzi o kino, mimo wszystko będę się upierał że jbl to nie ostatnie badziewie ale cóż każdy ma swój gust

Witam wszystkich.

Osobiście posiadam ampli NAD 7020i a do tego M34i. Moje pomieszczenie odsłuchowe to około 24m otwarte na kolejne 18m . Kolumny kupiłem nowe, wcześniej słuchałem ich u znajomego z NADem 3020 i podobało mi się. Jako że mój ampli to konstrukcja podobna, postanowilem zaryzykować. Po otrzymaniu M34i byłem zawiedziony !! Ale tylko przez jakiś czas. Okazało się ze te głośniki potrzebują solidnego wygrzania i teraz absolutnie nie żałuję swojej decyzji. Wg mmie do muzyki z lat 70/80 to idealne połącznie. NAD 7020i jest teoretycznie trochę słaby, ale w bezpośrednim starciu z wzmakiem Pioneer A-676 (który jest na stałe w drugim pokoju) wcale nie wypada źle. Reasumując - M34i i jakis dobry NAD powinien zapewnić miłe doznania odsłuchowe. I napewno da się to zamknąć w 3000zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.