Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do lampy Manta V5

dankam

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę zaśmiecać tematu tuningu manty V5 więc zwracam się z pytaniem tu.

Jakie używane lub nowe kolumny by zagrały z tym wzmacnaczem + Prodigy HD2 ( Ad8022 + 2x OPA2604 )

Pokój 16m2. Muzyka to rock, blues.

Oryginalne monitorki manty graja dla mnie zbyt jazgotliwie więc potrzebowałbym raczej coś o miekkim brzmieniu.

Budżet to ok 600 zł. Gdyby były ew jakas okazja to 800 zł.

W gre wchodza chyba raczej podstawkowce.

Na razie w ucho i oko wpadły mi

- Mission m32i boję sie że będa za wyraziste i nie zniwelują jazgotliwości toru ( słuchłem ich na budżetowym zestawie CA )

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

https://www.audiostereo.pl/topic/44831-kolumny-do-lampy-manta-v5/

Mam w tej chwili tę mantę z jej monitorkami i dodatkowo Infinity beta 20. Owszem na monitorkach manty jest więcej góry ale ona mi się właśnie podoba, nie jest jazgotliwa przynajmniej ja tak jej nie odbieram, nie kłuje w uszy a jest szczegółowa jak dla mnie. Wniostk z tego taki że może te Infinity by Ci przypasowały szczególnie że mają niezły basik daleko lepszy od manty no i sprawność 90dB/m

Dankam, Magnata posłuchaj Quantum 703. Jak wiesz sam mam Quantumy, ale podłogowe 505 i grają świetnie, a 703 to monitory, ale z wyższej serii i można je dostać w granicach 800 pln. Swoją drogą Magnat ma też w swojej ofercie wzmacniacz lampowy i zintegrowany odtwarzacz z wzmacniaczm lampowym, co daje podejrzenia, iż ich wyroby są dedykowane dla lamp. Patrząc zwłaszcza na parametry, wszystkie ich produkty są o skuteczności 90 dB i powyżej.

kichanadeta, ma 903 i też sobie bardzo chwali, ale te to już troche ponad tysiaka. Pozwól, że jeszcze dodam coś z doświadczenia własnego. Otórz uważam, że lepiej jest nie oszczędzać tak na paczkach, bo to jeden z najważniejszych elementów systemu. Nie śpiesz się, posłuchaj, porównaj, i nie stawiaj sprawy, że 600 pln i koniec. Czasem lepiej wydać więcej i mieć spokój na długo. Tak więc nie ograniczaj się do ustalonego budżetu, a jak coś Ci się spodoba co będzie kosztowało nawet 2 razy więcej to wierz mi, warto. Unikniesz późniejszych rozczarowań i ciągłego plucia sobie w brodę, że przecież mogłeś mieć lepiej dokładając jedynie pareset złotych. I pamiętaj dobry wzmacniacz żeby rozwinąć skrzydła potrzebuje dobrego źródła i dobrych kolumn, a jak sam wiesz V5 jakościowo gra na bardzo wysokim poziomie. Udało się oszczędzić na lampie to teraz sobie nie żałuj, pomyśl że przynajmniej tysiaka jesteś do przodu (co najmniej!). Pozdrawiam.

Wątek można odesłac na bocznicę, zakupiłem już phonar compact 2.

Jestem zadowolony, dzwięk jest w całym paśmie łagodniejszy od mantowych monitorków. Jest szersza przestrzeń, i pięknie zniknęły w pokoju.

.

A to dobra informacja, że coś co można wyrwać niedrogo gra lepiej niż kolumny manty (straszna chińszczyzna). Oficjalnie ok 1500 a na allegro Phonary za 600 ostatnio poszły. Ja aktualnie mam zagwozdkę, bo razi mnie jakość wykonania kolumn Manty v5, natomiast dźwięk ogólnie nie do podrobienia - takiej góry i średnicy nie słyszałem w pułapie cenowym na który mnie stać ;) Nigdy nie słyszałem lepiej dopasowanych elementów grających jako całość, włącznie z kablami. Natomiast sam wzmacniacz zdecydowanie słabiej gra z Kefami q15.2, które generalnie grają przecież fajnie. Podobnie jest z yamahami ns-g30.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

• 1 rok później...

A ja polecam łatwe do napędzenia klony WLM Stella:

Ukryta Zawartość

Na AS grały z EL84 w PP.

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.