Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszcie się Panowie, że zabezpieczenia działają:)

Cena wzmacniacza M2 + końcówki M2 to już kwota na tyle wysoka, że bez problemu można kupić lepszą integrę o jeszcze wyższej wydajności prądowej.

Poza tym napędzanie np. sekcji basowej oddzielnym wzmacniaczem jest pomysłem koncepcyjnie mało optymalnym, dużo szczęśliwszą sytuacją byłaby aktywna zwrotnica w przedwzmacniaczu.

Edytowane przez EMiL

Raz mi się zdarzyło, że wzmak wyłączył się sam. Słuchałem bardzo głośno, raczej w celu sprawdzenia. Gałka była na godzinie pierwszej.

4. dokupić końcówkę :)

ja słucham góra na 9 godz i jest głośno,

też spr ile można wycisnąć z caspiana i poległ przed 12 na otwartym samym basie,

czarny bo taki chciałem kolor i długo czekałem na niego :)

tylko na zamówienie :)

mam 2 wzmacniacz to mogę napędzić nim bas a caspianem górę i średnicę?

mam możlwośc tri wiringu w kolumnach :)

wtedy byłby wykop na wszystkim :)

mam 2 wzmacniacz to mogę napędzić nim bas a caspianem górę i średnicę?

mam możlwośc tri wiringu w kolumnach :)

wtedy byłby wykop na wszystkim :)

Możesz o ile wzmocnienie napięciowe jest takie samo - sprawdź w instrukcji.

Te Twoje kolumny to zdaje się że są 2.5 way, po podłączeniu innej końcówki niespójne brzmienie masz gwarantowane:D

Słuchaj po prostu ciszej i po problemie. W bonusie dostaniesz kilka lat słuchania bez ubytku słuchu.

ktos juz z posiadaczy M2 programowal/uczyl pilot'a rmx-108?- robie wg manuala eng/pl i za cholere nie przyswaja komend, co za czort- nie jest to takie wazne ale dla samej wiedzy chce sie sprawdzic....

Edytowane przez FIRMA

trzeba sprawdzić czy czyta komendyz pilota drugiego, moze inna dlugosc fali nie pozwala na komunikacje , kiedys tak mialem,

NOTE: Not all codes can be learned. If the RMX-108

cannot learn a code, three beeps are emitted.

dla ciekawosci mi tez nie czyta pilota od tv samsunga :(

ale co ma rozbudowane opcje to szok, niesamowity jest ?:)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

hahahahahaha

musisz mu strzelić z pilota w tylek!

tam ma oczko uczące :) teraz spojrzałem :)

czyta!

zapamiętał mi vol z pilota tv w trybie aux1 :)

jest fajny :) polubiłem go ,

można też wyłączy pikanie

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Głośnikowych nie słyszałem ale u mnie Roksan gra na firmowym IC (HDC-02A)- za śmieszne pieniądze całkiem, całkiem, choć słyszałem lepsze.

Jeżeli chodzi o sieciówki to polecam spróbować PS Audio Premier.

----------------------------------------------------

Z tym PS Audio jest lepiej niż w firmową sieciówką?

Jakoś kablarzem nigdy nie byłem...

ja tez kablarzem kiedyś nie byłem i nie wierzyłem, że coś się zmienia bo wymianie kabelka ...do momentu kiedy nie zacząłem porównywać ;)

Co do porównania z firmową sieciówką to nie porównywałem bo mój M1 NG pochodzi z UK i taką tez ma wtyczkę a z przejściówkami się nie bawiłem.

Porównywałem natomiast z sieciówką MIT'a i Laap'em i tu PS Audio najlepiej się sprawdził. Polecam spróbować.

Edytowane przez squad05

jam testowałem ten ze starszej serii:

http://www.psaudio.com/ps/products/description/xstream-premier-sc?cat=classics

Panowie,

Czy którykolwiek z posiadaczy Caspiana M1/M2 miał możliwość porównania go z Sugdenem A21a ??

Mocno zastanawiam się nad próba porównania ich łeb w łeb.

a coś chcesz poprawiać jeszcze ? :)

Raczej nie, w sumie to mi tylko większej dźwięczności wysokich trochę brakowało w porównaniu do cyrusa. Od dłuższego czasu jednak nie zauważam, żeby w tym względzie było słabo...

Do systemu brakuje mi jeszcze kompa na AMD fusion z wyjściem cyfrowym coax do DACa, ale to trudny temat - obudowy są słabo dostępne i płyt głównych produkują niewiele.

jam testowałem ten ze starszej serii:

http://www.psaudio.com/ps/products/description/xstream-premier-sc?cat=classics

Panowie,

Czy którykolwiek z posiadaczy Caspiana M1/M2 miał możliwość porównania go z Sugdenem A21a ??

Mocno zastanawiam się nad próba porównania ich łeb w łeb.

Jak mi kiedyś wejdzie w ręce sieciówka to przetestuję, jednakże wątpię w jej pozytywny wpływ, nieszczególnie ekscytuję się kablami:)

Caspian M1 NE czy M2 (wg tych co mieli oba grają tak samo) vs sugden a21a to może być ciekawe sparing. Jedno jest pewne, jeżeli jesteś zadowolony z obecnego zestawu to nie zmieniaj "w ciemno".

Raczej nie, w sumie to mi tylko większej dźwięczności wysokich trochę brakowało w porównaniu do cyrusa. Od dłuższego czasu jednak nie zauważam, żeby w tym względzie było słabo...

Jak mi kiedyś wejdzie w ręce sieciówka to przetestuję, jednakże wątpię w jej pozytywny wpływ, nieszczególnie ekscytuję się kablami:)

Caspian M1 NE czy M2 (wg tych co mieli oba grają tak samo) vs sugden a21a to może być ciekawe sparing. Jedno jest pewne, jeżeli jesteś zadowolony z obecnego zestawu to nie zmieniaj "w ciemno".

Hmm jakby Ci to napisać,

Właśnie ten aspekt uległ ewidentnej poprawie po wpięciu PS Audio. Gdyby ta sieciówka była moja to bym ci ją wysłał abyś przetestował u siebie. Spróbuj może gdzieś pożyczyć do odsłuchu.

Ja Caspiana wybrałem po wielu konfrontacjach więc jakiejkolwiek zmiany w ciemno nie planuję - jeżeli już to zakup Sugdena, konfrontacja i męska decyzja. W ogóle pytanie o Sugdena pojawiło się jako, że moje 1sc tworzą z nim podobno magiczny duet, pytanie tylko czy bardziej magiczny niż z Caspianem ;)

Hmm jakby Ci to napisać,

Właśnie ten aspekt uległ ewidentnej poprawie po wpięciu PS Audio.

Hehe, takiego wpisu się obawiałem;)

W ogóle pytanie o Sugdena pojawiło się jako, że moje 1sc tworzą z nim podobno magiczny duet, pytanie tylko czy bardziej magiczny niż z Caspianem ;)

Magia 1sc z caspianem pewnie nie została jeszcze przez Anglików odkryta i opisana...

Do systemu brakuje mi jeszcze kompa na AMD fusion z wyjściem cyfrowym coax do DACa, ale to trudny temat - obudowy są słabo dostępne i płyt głównych produkują niewiele.

polecam na atomie, praktycznie możesz dostać z pasywnym chłodzeniem dysk ssd i cicho jak makiej zasiał tylko wyjście musisz dać konwerter usb na coax jak nie masz usb w dacu

Hmm jakby Ci to napisać,

Właśnie ten aspekt uległ ewidentnej poprawie po wpięciu PS Audio. Gdyby ta sieciówka była moja to bym ci ją wysłał abyś przetestował u siebie. Spróbuj może gdzieś pożyczyć do odsłuchu.

Ja Caspiana wybrałem po wielu konfrontacjach więc jakiejkolwiek zmiany w ciemno nie planuję - jeżeli już to zakup Sugdena, konfrontacja i męska decyzja. W ogóle pytanie o Sugdena pojawiło się jako, że moje 1sc tworzą z nim podobno magiczny duet, pytanie tylko czy bardziej magiczny niż z Caspianem ;)

strasznie drogie te sieciówki :)

http://www.mr-cable.com/ps_audio_cables.htm

Focal + Naim

polecam na atomie, praktycznie możesz dostać z pasywnym chłodzeniem dysk ssd i cicho jak makiej zasiał tylko wyjście musisz dać konwerter usb na coax jak nie masz usb w dacu

Żadnych USB psujących brzmienie! Jak jest wyjście Optyczne to i z płyty za pomocą pinów można wyciągnąć COAX, do tego transformator separujący i bajka.

Atom nie bardzo mi się podoba ze względu na brak obsługi full hd. Płyta z pasywnym fusion też już jest, droga ale jest - asus e35 deluxe.

Żadnych USB psujących brzmienie! Jak jest wyjście Optyczne to i z płyty za pomocą pinów można wyciągnąć COAX, do tego transformator separujący i bajka.

Atom nie bardzo mi się podoba ze względu na brak obsługi full hd. Płyta z pasywnym fusion też już jest, droga ale jest - asus e35 deluxe.

full hd video?

Focal + Naim

tak:)

absolutnie się nie zgodzę,,

atomy obecne wciągają dekodowanie mkv 1080p nosem bez problemów, dodatkowo sporo kompów ma wyjścia hdmi

pooglądaj sobie http://pl.asus.com/Eee/EeeBox_PC/EeeBox_PC_EB1012P/

można na alle od 700-800 gotowe nówki wyrwać, sam to takiego rozwiązania się przymierzam jako serwer audio wideo

Focal + Naim

strasznie drogie te sieciówki :)

http://www.mr-cable.com/ps_audio_cables.htm

na allegro jakiś forumowicz sprzedawał po 750 PLN.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.