Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Wojtek76,

W wątku Hegla nie bywam bo mnie ten produkt nie interesuje.

Poczynań właścicieli Roksanów poza wątkiem Roksana też nie śledzę.

Zaglądam natomiast do klubu Roksana często bo zawsze panował tu spokój, kultura, brak wycieczek osobistych a co najważniejsze dużo merytorycznych wpisów, czy to pozytywnych czy negatywnych.

Marzy mi się aby tak pozostało.

Zwracam się więc z prośbą zarówno do klubowiczów jak i do przybyłych z klubu Hegla o przeniesienie swoich dyskusji czy to na bocznice czy do zakładki stereo.

Pozdrawiam

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

dołączam się do prośby squad05

posłuchajcie muzyki zamiast strzępić jęzory... ja już mam dzisiaj za sobą 2 płyty i mam dobry humor, a właśnie z głosników sączy sie mark knopfler na płycie golden heart - w sam raz na sobotni poranek, do rodzinnego sprzątanie ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

a american beauty Thomasa Newmana - poezja na moim caspianiku ;-))) jaka piękna faktura tego wszechobecnego basu i innych przeszkadzajek, dzwoneczków, fortepianu - miodzio

------------------------------------------------------------------------------------------

Po sobotnim sprzątaniu, przy kawie, włączyłem swoje nowe odkrycie - Ida Sand "Gospel Truth" ACT. Wokalistka w pokoju, piękny basik, szmerki, klimacik, piękne relaksacyjne granie.

Nawet na godzinie 9 (X16 w tej pozycji gałki grają odczuwalnie głośniej od DM 2/7) żona nie marudziła, mimo, że chora i jakaś trochę rozdrażniona ;)

Żadnej zbędnej analityczności, która czasem na początku zachwyca przy krótkich odsłuchach "rewolucyjnych" wzmacniaczy, a po godzinie zaczynamy mieć dosyć.

To pięknie grający wzmacniacz na lata, przy którym człowiek się uspokaja, a na twarzy pojawia się błogi uśmiech i może tak utkwić na długi czas.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich posiadaczy tego zacnego sprzętu :D

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

u mnie caspian był pół roku, do czasu aż nie wygnała go z domu chińska lampa;-ppp

to zapraszam do klubu owej chińskiej lampy ;-)))

ciągnie mnie strasznie do rozpięcia pre i wzm mocy w moim caspianie...

mam taki bezużyteczny pre z tego wątku http://www.audiostereo.pl/preamplifier_17730.html kupiony za grosze i nie mam go nawet jak posłuchać...

Takie sa wlasnie efekty tego typu przepychanek. Jezeli bylbys w watku hegla to bys zobaczyl ile glupot napowypisywalo tam kilku Panow zrzeszonych w klubie Roksana. Tak to pozniej wyglada, jeden watek caly zasyfiony, a w drugim zaczyna dziac sie podobnie. Z jednej strony nie dziwie sie koledze kil, ze w koncu sie wkurzyl i odplacil kolegom, niemniej jednak chcialbym aby w koncu tego typu rzygi z dwoch stron ustaly, a swiat bedzie piekniejszy.

Pozdrawiam!

bardzo trafne podsumowanie....może w końcu kilku kolegów przez chwilę się zastanowi zanim ponownie zaśmieci inne wątki (między innymi klub Hegla, który tak bardzo przypadł im do gustu), a może się mylę i nic to nie da, ale mam nadzieję, że przynajmniej kilka osób zobaczyło sytuację z trochę innej perspektywy.... najgorszy jest w tym wszystkim fakt, że inni użytkownicy tacy jak squad05 cierpią na takich sytuacjach najbardziej (za co ciebie i innych szczerze przepraszam, nie zamierzam tego kontynuować - inni muszą się użerać non stop z takim zachowaniem i pomimo próśb takich jak twoje mają wszystko gdzieś)....

Edytowane przez kil

tak głośno było jakiś czas temu o lampkach chińskich zbiorowe zamówienia etc a potem nikt tego w ogłoszeniach kupić nie chciał ;)

nie wiem jak było, zresztą co jakiś czas jakaś lampa chińska jest na aukcjach, nie zmienia to faktu, że akurat moja lampa była dobrze wykonana,

caspian też był dobrze wykonany, tylko dobrze ponieważ obudowa z gumy to dramat,

post-21290-0-36640200-1334420916_thumb.jpg

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

bardzo trafne podsumowanie....może w końcu kilku kolegów przez chwilę się zastanowi zanim ponownie zaśmieci inne wątki (między innymi klub Hegla, który tak bardzo przypadł im do gustu), a może się mylę i nic to nie da, ale mam nadzieję, że przynajmniej kilka osób zobaczyło sytuację z trochę innej perspektywy.... najgorszy jest w tym wszystkim fakt, że inni użytkownicy tacy jak squad05 cierpią na takich sytuacjach najbardziej (za co ciebie i innych szczerze przepraszam, nie zamierzam tego kontynuować - inni muszą się użerać non stop z takim zachowaniem i pomimo próśb takich jak twoje mają wszystko gdzieś)....

chłopaki samą prawdę i konkrety piszą a jeżeli komuś jak Tobie coś nie pasuje to przykro mi ale musisz temat przełknąć i pewnie nie ty jeden,

ale nigdzie nie napisali że jest to zły sprzęt tylko naśmiewają się ze sposobu jego wprowadzania na rynek więc jak sam przyznasz nie atakują samego produktu,, natomiast Twoje wpisy zaczynają być przesadzone bo nikt z tego powodu nie ucierpiał ani nie poczuł się urażony,,,

nie wiem jak było, zresztą co jakiś czas jakaś lampa chińska jest na aukcjach, nie zmienia to faktu, że akurat moja lampa była dobrze wykonana,

caspian też był dobrze wykonany, tylko dobrze ponieważ obudowa z gumy to dramat,

nowe caspiany nie mają już gumowanych elementów :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

jak sie zatrzymalo w 'rozwoju' informatycznym;d to sie potem pier..li, ze caspian gumowe galki robi

coraz wiecej inyznierow na audiostereo- podobny przyklad to jest tak jak poleca sie komus elektronike ale odsluch byl w jakims salonie i nie z docelowymi kolumnami;]

Edytowane przez FIRMA

jak sie zatrzymalo w 'rozwoju' informatycznym;d to sie potem pier..li, ze caspian gumowe galki robi

coraz wiecej inyznierow na audiostereo- podobny przyklad to jest tak jak poleca sie komus elektronike ale odsluch byl w jakims salonie i nie z docelowymi kolumnami;]

.....Zaglądam natomiast do klubu Roksana często bo zawsze panował tu spokój, kultura, brak wycieczek osobistych a co najważniejsze dużo merytorycznych wpisów, czy to pozytywnych czy negatywnych.

Marzy mi się aby tak pozostało.....

kiedyś zapewne tak, dziś jak widać panuje tu język rynsztokowy, nie wiedzieć dlaczego...

wszystko sie zgadza- kazdy lubi spokoj ale ja bardziej lubie rzetelnosc i prawde!...

bo zanim sie naskrobie to lepiej sprawdzic inaczej sam bedziesz prowokatorem aby nie miec spokoju;]

na zgode podaje reke a moj pies az przysiadl..

pozdr

Edytowane przez FIRMA

wszystko sie zgadza- kazdy lubi spokoj ale ja bardziej lubie rzetelnosc i prawde!...

bo zanim sie naskrobie to lepiej sprawdzic inaczej sam bedziesz prowokatorem aby nie miec spokoju;]

na zgode podaje reke a moj pies az przysiadl..

pozdr

,,,,,ale ja bardziej lubie rzetelnosc i prawde!...

zatem obudowa w mk I jest z czego ...z gliny?

literalne pisanie klubowiczom, że chodzi o ver mk I w moim mniemaniu jest traktowaniem Was w kategoriach gogusiów, zatem oszczędziłem sobie tego z szacunku.

każdy kto jest w temacie wie o co chodzi,

nie było w moim wpisie żadnej nieprawdy

tak terrorze

obudowa z gumy, trafo drewna, kondy z silikonu, a wyświetlacz z folii.

Jeśli już, to MKI miał obudowę z metalu, częściowo powlekaną gumą.

napisałeś, że obudowa z gumy - zatem totalna nieprawda, albo taki zabawny chcesz być.

P.S. Taka obudowa nie jest już robiona od 10 lat, więc rozmowa o modelu z poprzedniej epoki nie ma sensu.

Posłuchaj i opbejrzyj M1 NG lub M2 i wtedy zabieraj głos.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

klubowiczom gogusiom jak to okresliles mozesz pisac jak chcesz

ale forum czyta wiekszosc nowych userow i dla nich tez chlopie piszesz

napiszesz ze caspian ma wykonana obudowe z gumy i osoba zainteresowana caspianem pomysli co za cholera m2 ma taka obudowe

'ku..a' myslec ludzie troche........................

tak terrorze

obudowa z gumy, trafo drewna, kondy z silikonu, a wyświetlacz z folii.

Jeśli już, to MKI miał obudowę z metalu, częściowo powlekaną gumą.

napisałeś, że obudowa z gumy - zatem totalna nieprawda, albo taki zabawny chcesz być.

P.S. Taka obudowa nie jest już robiona od 10 lat, więc rozmowa o modelu z poprzedniej epoki nie ma sensu.

Posłuchaj i opbejrzyj M1 NG lub M2 i wtedy zabieraj głos.

słuchaj jak masz problem z opanowaniem emocji to zgłoś się do specjalisty.

zatem ten klub promuje tylko nowe wyroby roksana?

widać nie jeden ma takie problemy,

ale zrozumcie, że Wasze opinie dla nowych userów są bardzo ważne, zatem pisanie w tonie mało przyjaznym powoduje, że...zaraz zostaniecie tutaj sami;-p

Edytowane przez terror twins

nowych jest zdecydowanie mniej w klubie niż poprzednich caspianów :)

dla uściślenia obudowa m2 wygląda tak, gruba blacha ze skrzelami jak rekin ;)

jak na zdjęciu :)

i chyba było ale co tam:)

http://www.hifichoice.co.uk/news/article.asp?a=9721

post-21279-0-88410800-1334485228_thumb.gif

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Ale się zrobił tu SYF !!!!!!!!!!!!!!

Zwróciłem się do qman'a o usuniecie wpisów od postu #2004.

Ponawiam prośbę, wstrzymajcie się z niepotrzebnymi wypowiedziami, przeczytajmy swoja odpowiedź zanim ja dodamy i zastanówmy się czy jej publikacja ma sens.

Postarajmy się trzymać poziom trochę wyższy niż średni panujący powszechnie na AS.

----------------------------------------------------

Chłopcze sympatyczny, moje emocje są tak opanowane jak u gwardzisty brytyjskiego.

Przeczytaj 69 stron naszego klubu, to znajdziesz tam praktycznie wszystkie odpowiedzi na pytania i porady dotyczące Roksana, a szczególnie Caspiana napisane w bardzo przyjaznym tonie.

Po prostu nie będziemy głaskać po plecach każdego, kto bez wiedzy na temat marki przyjdzie się popisywać, jak dresiarz w autobusie.

Jeżeli "nowi" userzy mają reprezentować Twój poziom, to wybacz, ale jeśli chodzi o mnie, "wolimy zostać sami".

Życząc Ci miłej niedzieli przy muzyce płynącej z Twojej zjawiskowej lampy

pozdrawiam serdecznie

P.S. Powyższe było do terror twins

ta blacha w m2 daje dwa rozne kolory- zludzenie czerni i odblask srebrny w zaleznosci pod jakim katem pada swiatlo..

przynajmniej ja tak odebralem w ver. czarnej caspiana m2 jak byl jeszcze u mnie..

oryginalny brytyjczyk! nie czajna! :)

ta blacha w m2 daje dwa rozne kolory- zludzenie czerni i odblask srebrny w zaleznosci pod jakim katem pada swiatlo..

przynajmniej ja tak odebralem w ver. czarnej caspiana m2 jak byl jeszcze u mnie..

też tak właśnie zauważyłem , może czymś jest lakierowana jeszcze,

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.