Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Oj tak na pomysły syna nie mogę narzekac,co do rela t5 to napewno mozna sobie o nim poczytac jak i o wszystkim w internecie jednak ja moge ze swej strony opisac swoje wrazenia.Gra podpięty do caspiana jak napisalem wysokopoziomoowo przez dedykowany przewód,odciecie mam zrobione nisko bo gdzieś okolo 40 hz ,poziom ustawiłem na godzine 11 spokojnie wystarcza a mam pokoj 21m.Dwięk rela jest zupelnie inny jak chociażby magnata a301 bo takigo kiedys mialem na glosniku 30cm,owszem robil on niezłe trzesienie ziemi ale co z tego jak takie aspekty brzmienia jak dynamika,szybkosc głębia i znakomita kontrola basu to zupełnie inna liga.Rel naprawde spokojnie znika u mnie odzywa sie wtedy jak kefy juz sobie nie radzą a maja dosc szczupły bas,wiec fajnie mruczy co jakis czas.Ja polecam mimo ze to najtańszy z tej serii.

Bym zapomniał,został mi jeszcze do oddania za rozsądna kase cd kandy k2 ktory widzieliscie w filmiku,moze ktoś wie kto potrzebuje?

T5 to taka mala skrzyneczka ale potrafi niezle zagrzmiec...:)

Mam juz od jakiegos czasu i polecam, zwlaszcza ze nie kosztuje majatku ba kosztuje taniej niz kable glosnikowe :)

Uzywam w 18m2 i sub jest ustawiony na 4/10 i jest w sam raz. Kiedy trzeba przywali kiedy nie jest spokojnie. Ma to do siebie ze czasami wydaje sie ze nie pracuje a jednak jak go sie wylaczy to czegos brakuje w dzwieku... Moj poprzedni velodyne dawal ostro w kazdych warunkach i przeciagal za bardzo. Rel zdecydowanie lepszy. Gra u mnie z kolumnami podlogowymi :)

Jezeli masz duzy salon to mozesz pomyslec o t7,t9 ale to chyba przy >30m2 wg mnie

Oczywiscie podpiety wysokopoziomowo jak zaleca rel...

Edytowane przez stecko

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Co do cen to u nas w kraju mozna taniej kupic niz w uk gdzie to rodzima firma:)

1990zl w pl to dobra cena za te skrzynke.

srednio 2300zl w uk plus droga wysylka do kraju...:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

dzięki chłopaki za opis T5, ktoś ma na odsprzedaży? :)

mikson, bądź dorosły ;)

T5 serio nie jest do 28m2 - szukaj T7

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

No powiem ze sam nie wiem jak będzie grac w 28m ja mam 21 jest ok ,owszem można kupić t7 ale panowie,t5 nowy można wyrwać za 1800 a t7 ponad 3000.Rodzi się pytanie czy warto tyle kasy dopłacić i znów pojawia się problem odsłuchu a raczej jego możliwości która by rozwiała tę wątpliwość.Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego odpoczynku.

czymże jest skromne 3k za T7 przy 13k za F260 ?

;)

P.S.

Skoro imiennik się chwali, to i ja :D

U mnie Caspian na takich piedestałkach made by whiter1 ;)

post-31299-0-39155100-1339011448_thumb.jpg

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

mikson, dopieszczam, bo mu się należy :)

Żeby Twój test był miarodajny, koniecznie zrób wspólny T5 i T7.

Oczywiście u siebie.

T5 spokojnie da rade w miksona pokoju posiada spory zapas mocy a nie chodzi o to żeby bas grzmiał w załym pokoju, ale żeby uzupełniał ładnie resztę pasma

Dodam tylko ze T5 ma obudowe zamkniętą a już T7 i T9 to system membrany biernej,wiec w muzyce niekoniecznie może to zagrać lepiej.Napewno jest konieczny odsłuch ale trzeba brać to pod uwagę.

P.S Idealny cdek kandy k2 czeka na właściciela wiec jeśli ktoś potrzebuje zapraszam.

Witam

Wiem ze kilku z Was poszukiwalo monobloki M-series.

Tutaj facet sprzedaje 2 czarne sztuki :

http://www.hifiwigwam.com/showthread.php?62894-Roksan-Caspian-M1-Mono-Blocks-Poweramps

Moze ktos dobije targu:)

pozdr

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.