Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie, że kolega FIRMA nie obejrzał dokładnie.

Instrukcja (dla kolejnych zaglądających).

po otwarciu linków należy przewinąć strony do samego dołu. powinien się pojawić napis (stosownie do kategorii):

Best CD player £1500+: Roksan Caspian M2

Best stereo amp £1500+: Roksan Caspian M2

Pozdrawiam

Się wie, się posiada, się słucha :))

(Co prawda, nie M2, tylko M1NG, ale to praktycznie to samo)

Patrz Pan, taki zestaw mam, hmmm... ;)

P.S. Zresztą M1 też był zwyciężcą w tej klasie - w 2008 roku.

k_an, bestbajem wtedy był Twój Kandy

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Tomku a chcesz się wymienić za hegla :) ??

p.s. dotrzymałem słowa :)

p.s.2

Panowie recenzjami whathifi to ja raczej bym się nie przejmował, dla nich Roksan nie wiedzieć czemu zawsze był najlepszy :) to tak jak i u Violet'a nawet Mach jest wspaniały.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

A gdzie nagroda dla K2:) przecież powinien wygrać z heedem obeliskiem:), a tak poza tym od niedawna K2 u mnie wraz końcówką w bi ampingu napędzają małe ATC SCM 7, cóż mogę powiedzieć jest zacnie:)

To fajnie że zdecydowałeś się zostawić caspiana,myślę że to jest dobry pomysł.Ja swojego sprzedałem ale muszę jeszcze trochę się osłuchać różnych sprzętów by mieć naprawdę dobre porównanie,a co do caspiana to kto wie może będzie kiedyś powrót :D

To fajnie że zdecydowałeś się zostawić caspiana,myślę że to jest dobry pomysł...

Też tak sądzę :)

...a co do caspiana to kto wie może będzie kiedyś powrót :D

Ja wiem, będzie ;)

Stawiam za to kolegom kolejkę :)

A wy możecie mi przy okazji AS ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Ja też będę w sobotę.

Jaki znak rozpoznawczy?

Może Caspian pod pachą? ;)

• 2 tygodnie później...

witam szanownych kolegow, wczoraj stalem sie posiadaczem zestawu Roksan Caspian M2 Czarny :) wiec oficjalnie chce przystapic do klubu.

super, że grono klubowiczów się poszerza ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Witojcie Badeckii

Jeśli nie masz "audiofilskiego" ADHD, to ten M2 zostanie z Tobą na dłużej, bo to zacny klocek ;)

Kupiłeś nówkę, czy używkę?

Witojcie Badeckii

Jeśli nie masz "audiofilskiego" ADHD, to ten M2 zostanie z Tobą na dłużej, bo to zacny klocek ;)

Kupiłeś nówkę, czy używkę?

Używki Caspianów to dość niecodzienne zjawisko, akurat mi się udało :)

Hehe, ciężko oderwać się od słuchania od praktycznie samego rana :)

W porównaniu do rDACa - nie ma co porównywać, ale też budżet znacznie większy, chociaż różnie z tym bywa.

Gra to niesamowicie gładko i muzykalnie, detalicznie, ale bez przejaskrawień, scena jest niezwykle żywa i barwna, dźwięk ma należytą masę, bas schodzi dużo niżej niż z poprzednim DACem, ale jest lepiej kontrolowany, ciepły i przyjemny, ale trzymany w ryzach. Góra soczysta ze świetnymi wybrzmieniami, ale jak to w Caspanie, nie narzucająca się. Średnica to wizytówka Roksana, ale i tu nastąpiłą poprawa, gładkość i namacalność. Dźwięk nie jest może mega konturowy, ale niezwykle przyjemny w odbiorze oraz wysokiej próby. Jedyne co mogę zarzucić to paskudny wygląd Hegla (czemu nie ma srebrnego :( ), Arcam zjada go na śniadanie, ale nie o wygląd przecież chodzi. Na razie mam jeszcze masę albumów do przerzucenia, ale ciężko cokolwiek zarzucić jeśli chodzi o całokształt.

Hehe, ciężko oderwać się od słuchania od praktycznie samego rana :)

W porównaniu do rDACa - nie ma co porównywać, ale też budżet znacznie większy, chociaż różnie z tym bywa.

Gra to niesamowicie gładko i muzykalnie, detalicznie, ale bez przejaskrawień, scena jest niezwykle żywa i barwna, dźwięk ma należytą masę, bas schodzi dużo niżej niż z poprzednim DACem, ale jest lepiej kontrolowany, ciepły i przyjemny, ale trzymany w ryzach. Góra soczysta ze świetnymi wybrzmieniami, ale jak to w Caspanie, nie narzucająca się. Średnica to wizytówka Roksana, ale i tu nastąpiłą poprawa, gładkość i namacalność. Dźwięk nie jest może mega konturowy, ale niezwykle przyjemny w odbiorze oraz wysokiej próby. Jedyne co mogę zarzucić to paskudny wygląd Hegla (czemu nie ma srebrnego :( ), Arcam zjada go na śniadanie, ale nie o wygląd przecież chodzi. Na razie mam jeszcze masę albumów do przerzucenia, ale ciężko cokolwiek zarzucić jeśli chodzi o całokształt.

Dzięki za info, powoli rozglądam się za daciem do swojego zestawu Caspiana, pożyjemy zobaczymy. Najważniejsze że jest radość :)

Dzięki za info, powoli rozglądam się za daciem do swojego zestawu Caspiana, pożyjemy zobaczymy. Najważniejsze że jest radość :)

W dużej mierze dlatego, że był to przemyślany zakup, po ówczesnych odsłuchach, które całkowicie obaliły niektóre bzdury głoszone tu na forum..

Nie miałem przyjemności. Straszono, że Zodiac to taka żyleta, kliniczny, suchy itd, a również bardzo się zgrał, miałem moment zastanowienia, wygrał Hegel, bo w tym zestawieniu sprawia więcej radości, całość gra niezwykle przyjemnie, jeszcze nie trafiłem na żaden jazgot, mimo, że słucham również Muzyki sporo mocniejszej. Zestaw nie gubi się na szybkich kawałkach, świetne blachy np na Deathspell Omega - [Paracletus #03] Abscission, a jest tam niezły chaos. Cudowne wybrzmienia, odpowiedni atak, ale nie ma mowy o jazgocie. Nawet na średnicy, powiedzmy Lana Del Ray, czy Florence, porównywałem nawet z różnymi ripami, ma ten swój wokal nieżle podkręcony, a nie razi, mimo, że brzmi to bardzo wyraźnie. Najbardziej podszedł mi Auralic, ale niestety bas go zdyskwalifikował.

Czego załuję? Że nie udało mi się posłuchać Calyxa, Younga i być może jeszcze paru urządzeń. Mimo to jestem w pełni usytasfakcjonowany z zakupu.

M-DAC - byłem nim zainteresowany, ale tak biorąc na logikę (choć w audio często zawodzi), urządzenie można mieć w granicy 3-3,5k, do sklepów dociera w sporo niższej cenie, do tego odlicz wzmacniacz słuchawkowy, sekcję przedwzmacniacza, filtry cyfrowe, czyli też dodatkowe oprogramowanie, to ile zostanie na sam DAC? Przy tym tak duża liczba wyjść nie jest mi potrzebna.

...

M-DAC - byłem nim zainteresowany, ale tak biorąc na logikę (choć w audio często zawodzi), urządzenie można mieć w granicy 3-3,5k, do sklepów dociera w sporo niższej cenie, do tego odlicz wzmacniacz słuchawkowy, sekcję przedwzmacniacza, filtry cyfrowe, czyli też dodatkowe oprogramowanie, to ile zostanie na sam DAC? Przy tym tak duża liczba wyjść nie jest mi potrzebna.

Ja bym raczej z takiego założenia nie wychodził. To, że coś jest uczciwiej wycenione od czegoś innego i kosztuje sporo mniej, wcale tego tańszego nie dyskwalifikuje.

A z głoszeniem myślenia, że skoro kosztuje mniej, to pewnie gra gorzej, bym był ostrożny. Bo niejednokrotnie kierujący się takimi właśnie marketingowymi zasadami producenci/dystrybutorzy w chory sposób zawyżają cenę. Przecież na opłacenie piewczych recenzji i reklam mało kasy nie wystarczy, szeroka promocja kosztuje.

Wkrótce jeden z naszych kolegów będzie miał mdaca spiętego z Caspiankiem i na pewno podzieli się wrażeniami ;)

Oley a jak się sprawuje mój zestaw caspiana ?spróboj z daciem matrix quattro u mnie tak grał i było zacnie;)

Zestaw gra wyśmienicie, od dłuższego czasu myślałem jeszcze o dacu ale raczej bez wzmacniacza słuchawkowego, jak znajdę wolną chwile to postaram się cos wypożyczyć do odsłuchu - i jeszcze cały czas mi chodzi po głowie zakup gramofonu. Pożyjemy, zobaczymy :)

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.