Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr,

Moim zdaniem Caspian z Minasami sie nie zgrywa.

Caspian gra tak jak napisales, chyba takiego dzwieku szukasz z tego co pisales tu I w klubie 16HZ ale z Minasami to nie wyjdzie.

----------------------------------------------------

Tomek , a gdzie ty stacjonujesz ? Myślę , że to by zajeło 2 godziny drogi. Masz też jakiś DAC ?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Była by możliwość w razie czego abym ja Cie odwiedził ?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

A w klubie Roksana to jest w ramach hasła "Sprzedajcie swoje badziewne Roksany, kupcie Moony"? ;)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Cześć Koledzy, jakiś czas temu wrzucałem info o chęci sprzedaży roksana. Wówczas się z tego wycofałem. Teraz wracam do pomysłu a osoby chętne zapraszam na odsłuch w Warszawie i do ewentualnych negocjacji.

http://allegro.pl/roksan-caspian-m-series-1-i3565133756.html

Moim zdaniem Caspian z Minasami sie nie zgrywa.

Squad, a możesz trochę rozwinąć temat? Co dokładnie jest nie tak? Kiedyś miałem ochotę na Minasy, powstrzymała mnie głównie trudność z odsłuchem.

Brodi, gratuluję. A jaka reszta toru?

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Nie wiem dlaczego ludzie piszą , że Minasy sie nie zgrywają z Caspianem. W sobotę byłem na odsłuchu Caspiana oraz Nad 375 , połączone to było wszystko z mdac oraz moimi kolumnami które zabrałem na wycieczkę :) Z Minasami słuchałem tych wzmakow oraz mojego Heeda i według mnie to caspian najlepiej wypadł z tych zestawień , zaraz po nim moj heed , NAD w ogóle mi nie podszedł mimo ze bardzo liczyłem na ten wzmacniacz bo z opisu ma wszystko czego mi potrzeba.

Nie ma jak osobisty odsluch , i przekonanie sie samemu co komu pasuje.

Ja poszukuje dalej bo dopłata do Caspiana jest znaczna , a takiego przyrostu jakości nie było jak bym oczekiwał :)

na ebay uk jest caspian m2 w swietnej cenie jakby ktos szukal.

http://www.ebay.co.uk/itm/261290335702?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Gość numik

(Konto usunięte)

witojcie:)

zdecydowałem, że zostaje u mnie Roksan Kandy (KA-1 mkiii), jaką sieciówkę polecacie??? To już muzykalny wzmak, więc Furutech chyba niepotrzebny;p. Szukam czegoś na dynamikę i zwiększenie mocy basu, Vincent Power Cable ponoć średnio. Artech? Coś innego?

Z góry dzięki!!:)

Dziś słuchałem Caspiana M2 z Focus 160, na basie kontrola i dynamika, średnica ładniutka szczegółowa a przy okazji muzykalnie, jedynie na dużych składach symfonicznych trochę brakowało oddechu, i szczegółów które zafundował podłączony później Primare I22 ale już umkła gdzieś muzykalność i barwa.

umknęła krzysiek ;)

a poza tym zgadza się - który we wzmacniaczy ze 160tkami Ci sie podobal najbardziej?

chyba Hegel H100/200 a między Primare a Caspian ciężko się zdecydować Primare dokładny szczegółowy, Caspian muzykalnie - mniej góry

Gość numik

(Konto usunięte)

a po co Ci ta sieciówka? Oryginalna jest brzydka czy jak?

Napisz lepiej co wchodzi w skład zestawu.

HK 970, Paradigm 9.7, IC nijakie na razie, głośnikowe chord odyssey, dużo rocka.

Jestem z tych, którzy słyszą różnice w kablach i w ogóle się tego nie wstydzę. Jeśli małym kosztem można mieć o 5% lepszy dźwięk codziennie to czemu nie

Jestem z tych, którzy słyszą różnice w kablach i w ogóle się tego nie wstydzę. Jeśli małym kosztem można mieć o 5% lepszy dźwięk codziennie to czemu nie

Numik, IMO stosujesz trochę zawiłą logikę. Za ile kupiłeś wzmaka? Za jakieś 1500-1800, tak? I teraz pytasz o kable, które będą kosztować jakieś 40-50% ceny twojego wzmaka (sugerowałbym spróbować Enerr Blue), to jaki to jest mały koszt?

Poza tym jak piszesz, masz nijaki IC - może zacznij od niego.

I jeszcze tak ogólnie, to rozczaruję cię, ale spośród osób obecnie udzielających się w klubie, na forum, chyba nikt akurat tego Kandy MKIII nikt nie zna, nie ma, stąd trudno ci doradzić, pomijając fakt, że jakimś dziwnym trafem większość użytkowników Roksana sceptycznie podchodzi do tematu kabli zasilających.

witojcie:)

zdecydowałem, że zostaje u mnie Roksan Kandy (KA-1 mkiii), jaką sieciówkę polecacie??? To już muzykalny wzmak, więc Furutech chyba niepotrzebny;p. Szukam czegoś na dynamikę i zwiększenie mocy basu, Vincent Power Cable ponoć średnio. Artech? Coś innego?

Z góry dzięki!!:)

tak jak koledzy pisali powyżej - nie tędy droga.

Zastanów się jeszcze raz nad wydawaniem kasy na sieciówki.

Ja tez jestem z tych, dla których kable grają ale to jest ostatni szlif w systemie.

Jak na silę chcesz iść w zaparte w kable to napisałeś, że IC masz niejaki więc zamiast w sieciówka pomyśl o IC.

----------------------------------------------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.