Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie nie pamietam nic takiego ,nic mi nie przeszkadzalo w stylu buczenia hmmm jeden kolega mi powiedzial ze to normalne ze transformator wydaje buczenie , zgadzam sie z tym ale wydaje 2 dzwieki a to juz chyba raczej dziwne

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Słuchał ktoś może Focusów 160 z Caspianem M1 lub M2 ?

Bo 160 podobno łatwiejsze do napędzenia od 140 i bas nie przesadzony.

Tak z ciekawości.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Słuchał ktoś może Focusów 160 z Caspianem M1 lub M2 ?

Bo 160 podobno łatwiejsze do napędzenia od 140 i bas nie przesadzony.

Tak z ciekawości.

słuchałem 160 z heedem , 160 grają bardziej powściągliwie i kulturalniej z lepszą definicją w całum paśmie podobnie 260 vs 220

z roksanem 160 powinno być dobrze , sam obecnie mam m2 z 260 i roskan je napędza nawet przy niskich poziomach głośności tak jak lubię :)

Focal + Naim

Zapisuje się do klubu z moim roksan kandy 2, gra z monitor audio gs10 oraz z dvd sony, może poradzicie jakie cd dopasować 1000 max 1500zł używane.

pozdrawiam

Witaj

W czym Kandy K2 przeważył u Ciebie nad Audiolabem 8200 ?

(Czytałem, że miałeś taki dylemat)

Jeśli możesz, to opisz pokrótce różnice, w jakim zestawieniu i na jakiej muzyce słuchałeś obydwu.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witaj

W czym Kandy K2 przeważył u Ciebie nad Audiolabem 8200 ?

(Czytałem, że miałeś taki dylemat)

Jeśli możesz, to opisz pokrótce różnice, w jakim zestawieniu i na jakiej muzyce słuchałeś obydwu.

nie miałem możliwości porównania dla tego próbowałem zasięgnąć rad na forum, wybrałem kandy i na razie jestem zadowolony choć nie ukrywam audiolab jak dla mnie coś w sobie ma i dalej jestem go ciekaw.

Witam! Koledzy kupiłem dziś caspiana. Będzie u mnie za dwa dni. Mam szybkie pytanie. Czy jest możliwość podłączenia do modelu m series 1 gołych kabli głośnikowych? Poprzedni stary wzmak tylko takie przyjmował...

Edytowane przez brodi27

Witam! Koledzy kupiłem dziś caspiana. Będzie u mnie za dwa dni. Mam szybkie pytanie. Czy jest możliwość podłączenia do modelu m series 1 gołych kabli głośnikowych? Poprzedni stary wzmak tylko takie przyjmował...

http://www.roksan.co.uk/roksan/products/no_47/doc/d_47_3.pdf

tu masz co i jak :)

m2 nabyłeś?

a ja mam pytanie zwłaszcza do "elektronicznego" Emila :)

czy końcówkę M2 http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=51

można tylko w bi amp podłączać czy można pod jedną parę zacisków czyli końcówkę i integrę np w dynkach?

wydaje mi się że znam odpowiedź ale może jest jakiś inny sposób na to :)

i pytanie do kogoś kto słuchał http://www.psaudio.com/products/audio/media-players/dliii-dac/ z caspianem

udane połączenie? i tak wypożyczę go ale pytam czy warto :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

mikson,

końcówkę możesz wykorzystać do napędzenia drugiej pary kolumn. Przy obecnej musiałbyś dorobić drugi terminal.

Nie przesadzajmy też, że jestem taki techniczny;)

Kolega zakupił M1 - sam tak napisał.

mikson,

końcówkę możesz wykorzystać do napędzenia drugiej pary kolumn. Przy obecnej musiałbyś dorobić drugi terminal.

Nie przesadzajmy też, że jestem taki techniczny;)

Kolega zakupił M1 - sam tak napisał.

masz umysł techniczny i muzykalny ;) hehehe

ciekawe czy roksan wypuści monobloki nowe

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

pozmieniasz z 3x sprzet jak wypusci- nie ma co sie ludzic..

końcówkę już zrobili , wcześniej mieli mono w ofercie

pewnie niedługo wypuszczą tak czuję,

pewnie platinium nową też szykują ale nie w tym roku

ogólnie jestem zadowolony z caspiana gra świetnie

wiesz zawsze można lepiej ale ile trzeba dołożyć ...

Focal + Naim

Monobloki w tej klasie sprzętu to już niepotrzebne mnożenie pudełek, zresztą przywalą taką cenę, że mało kto na nie spojrzy...

W ogłoszeniach hifi pojawił się stello da100 - to do miksona.

Monobloki w tej klasie sprzętu to już niepotrzebne mnożenie pudełek, zresztą przywalą taką cenę, że mało kto na nie spojrzy...

W ogłoszeniach hifi pojawił się stello da100 - to do miksona.

końcówka m2 to koszt około tysiaka mniej niż integra m2 obecnie

mono kosztowały wg cennika decibela ok 7tys sztuka :(

Focal + Naim

Pre było droższe i to sporo od końcówek. Ceny jak widać są z kosmosu, przy takich kwotach warto zastanowić się nad dołożeniem do (tez nowego) platinum.

Poprzednią wersją PRE + Monos można było dostać w dobrej cenie na wyprzedażach. Wychodziło bodajże podobnie do nowego M2.

Ps. Pre i monobloki są zaprojektowane od podstaw a nie oszukane jak końcówka M1. Końcówka to po prostu M1 z uciętą częścią przedwzmacniacza.

Pre było droższe i to sporo od końcówek. Ceny jak widać są z kosmosu, przy takich kwotach warto zastanowić się nad dołożeniem do (tez nowego) platinum.

Poprzednią wersją PRE + Monos można było dostać w dobrej cenie na wyprzedażach. Wychodziło bodajże podobnie do nowego M2.

Ps. Pre i monobloki są zaprojektowane od podstaw a nie oszukane jak końcówka M1. Końcówka to po prostu M1 z uciętą częścią przedwzmacniacza.

dokładnie końcówka to wycięta integra,,

i też o tyle tańsza,,

mono są ciekawe 175W na kanał to daje już kopa na kolumnie tym bardziej że sama integra caspiana jest wydajna prądowo

też jestem ciekaw nowej platinium , starsza wersja została doceniona na rynku ponoć :) nie słuchałem

ktoś może miał przyjemność?

Focal + Naim

Oj, EMiL.

List pisałem w polowie listopada i to nie tylko do niego.

Do każdego z branży taka sama treść, aby uzyskać jak najwięcej porad. A tekst z tutejszą pomocą po to, aby ich polechtac i żeby się bardziej postarali ;)

No i się postarali.

Tuż po zakupie caspiana pojawiło się pytanie, co ze źródłem? Od kilku miesięcy używam daca MHDT Havana i bardzo, ale to bardzo sobie go chwalę. Mam go spiętego z cd harmana hd760. Zastanawiam się czy tak zostawić czy szukać do niego innego transportu, ewentualnie cd roksana. W mieście w którym mieszkam jest na sprzedaż roksan kandy m1.

:)

A tak na poważnie ?

który lepszy i dlaczego ?

Na giełdzie jest Caspian za 2300zł z Anglii

i k2 za 3000zł krajowy na gwarancji

który polecacie ?

Edytowane przez Rolo Tomassi
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.