Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jutro M1 black bedzie u mnie (monitoring UPS), nowy jeden z ostatnich okazow przed wprowadzeniem M2 z pelna gwarancja..

pozostaje jedynie zakup zrodla raczej jakis fajny rasowy strumieniowiec i definitywny koniec ze zmianami czego i WAM zycze aby tak sie stalo:)

Pozdr

jak przyjedzie to opisz jak gra :)

co do kabli ostatnio porównywałem winda mk2 i chorda epic , dla mnie wind się obronił

Focal + Naim

analogowe brzmienie Caspiana niestety czasem jest w negatywnym tego slowa znaczeniu bo brak mu drapieznosci z dynkami ale cos za cos.Mikson napisz prosze cos o Chordzie Epic

równy charakter , detaliczny ale wygładzony, doświetla ale nie podaje agresywnie informacji, bas dosyć nisko schodzący całkiem szybki minimalnie mi brakowało w nim urozmaicenia i masy w stosunku do winda, ogólnie nie zamula, ładna scena szeroka , choć minimalnie podobnie jak w tańszym odysseyu jest takie minimalne podkreślenie jasności na wokalach lekko sztucznie ale miło zaznaczają się bez wyostrzenia szorstkości, sympatyczny kabel gdybym nie miał winda pewnie bym miał epica :)

Focal + Naim

Firma, Stecko

czy te namierzone w UK wyprzedażowe M1 NG są już w drodze do Was, czy sprawa się rypła ?

A ja sobie odpuscilem. Nie znalezlismy ze sprzedajacym wspolnego jezyka:)

Moze innym razem... Teraz czekam na dobre wiesci nt innego wzmaka leema tucana:)

No chyba ze wezme kredyt i zaszaleje na roksan Platinum:)

... byly jakies cd z serii platinum czy tylko pre+koncowka?

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Firma

A jak u Ciebie M1 NG i M2 radziły sobie z Focusami 220 II ?

F260 podobno łatwiejsze do napędzenia i mniej wymagające od wzmaka.

Mikson sprzedaje M2, że podobno za słaby do 260, Ty wracasz do M1 NG, żeby znowu napędzał 220II...

Tak tylko pytam, jak to jest.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

tak sobie dumam..

byloby fajnie jakby roksan wypuscil na rynek jakis odtwarzacz strumieniowy pasujacy stylistycznie do serii caspiana

zadowolili by pewnie mase ludzi nie tylko mnie;]

Roksan to trochę za mała firma, aby taki projekt popchnąć ze strony programistycznej.

Cyrus ma takie urządzenie, tanie nie są:

http://www.cyrusaudio.com/products/streaming-music-players

naprawde nie bylo tragedii gralo b.dobrze

ktos gdzies kiedys na forum napisal ze mu M2 wylaczal sie na godz. chyba 12 z jakimis kolumnami co potrzebuja pradu

sprawdzilem M2 dla testu z focusami podlogowy i podstawkowymi(140/220II) i faktycznie caspian sie wylacza

ale to dobrze swiadczy o zabezpieczeniu wzmacniacza bo juz od godz. 10 jest bardzo glosno a dalej to masakra

u mnie M1 bedzie gral z podstawkowymi 52se (wilka ciagnie do lasu) i na tym koniec tylko jeszcze jakies dobre zrodlo strumieniowe i Amen..

tak sobie dumam..

byloby fajnie jakby roksan wypuscil na rynek jakis odtwarzacz strumieniowy pasujacy stylistycznie do serii caspiana

zadowolili by pewnie mase ludzi nie tylko mnie;]

najpierw to niech daca wypuszczą :) a coś jakoś się na to nie zanosi jeszcze :)

bardzo fajnie spina się z caspianem ps aduio dac link III http://www.psaudio.com/products/audio/media-players/dliii-dac/

Firma

A jak u Ciebie M1 NG i M2 radziły sobie z Focusami 220 II ?

F260 podobno łatwiejsze do napędzenia i mniej wymagające od wzmaka.

Mikson sprzedaje M2, że podobno za słaby do 260, Ty wracasz do M1 NG, żeby znowu napędzał 220II...

Tak tylko pytam, jak to jest.

caspian nie do końca jest słaby, jak na swoją wielkość ma pewną musculaturę brzmienia z ładną analogową ogładą :)

być może szukam bardziej też szybszego analitycznego grania, jak porównam za jakiś czas to coś napiszę a w tej chwili

u mnie teraz caspian gra i nie słyszę jakoś jego słabości aby się wykładał na dyniach :)

jedynie sądzę że można lepiej ale to już kosztuje ,, jak ze wszystkim w życiu :)

naprawde nie bylo tragedii gralo b.dobrze

ktos gdzies kiedys na forum napisal ze mu M2 wylaczal sie na godz. chyba 12 z jakimis kolumnami co potrzebuja pradu

sprawdzilem M2 dla testu z focusami podlogowy i podstawkowymi(140/220II) i faktycznie caspian sie wylacza

ale to dobrze swiadczy o zabezpieczeniu wzmacniacza bo juz od godz. 10 jest bardzo glosno a dalej to masakra

u mnie M1 bedzie gral z podstawkowymi 52se (wilka ciagnie do lasu) i na tym koniec tylko jeszcze jakies dobre zrodlo strumieniowe i Amen..

jak długo grałeś na jakiej godzinie że nastąpiło wyłączenie?

pytam bo generalnie gram maks na 10 generalnie 9, dawno temu na 12 około godziny na 260 i nie wyłączył się być może go tak nie obciążają jednak hmm....

52se w jakim w ilu metrach będą grały? i jak wygląda ich wysterowanie ?

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/kolumny-podlogowe/roksan-ojan3x-os88584.html

no proszę a my nic o tym nie wiemy :)

http://imageshack.us/f/205/dsc0058hl.jpg/

chyba na tych fotkach je widać

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Dziwna ta kolumna. Duży woofer - wygląda na 8 lub nawet 10 cali ożeniony ze standardowym tweeterem. Woofer wygląda na papierowego seas excel (drogi głośnik).

Im większy woofer tym wymagany jest niższy podział pomiędzy wooferem a tweeterem a to jest trudne ze względu na małą dostępność tak wytrzymałych tweeterów. Głośników takich jak esotar nie ma zbyt wiele;)

Bryła kolumny, pomimo bardzo szerokiej ścianki przedniej, wydaje się interesująca i raczej ładna.

Caspian M1 gra- jak pisalem calkowicie nowy wg. papierow i po zapachu jakim daje niewygrzana elektronika:)

gra przyjemniej z 52se niz z F140, gra przyjemniej jak M2 z F140

koniec zmian

pozdr

w takim razie czy M1 gra przyjemniej z 52se czy m2? :)

bo tak napisałeś że nic nie wiadomo :)

Focal + Naim

mikson,

a może zamiast wymieniać M2 na Hebla, pomyśl o wymianie Dynek na to:

http://audio.com.pl/testy/adam-audio-pencil-mkiii:1

przynajmniej posłuchaj w stolycy, myślę, że warto.

Wydaje mi się, że raczej tego nie pożałujesz i możesz dostać to, czego chcesz - "... być może szukam bardziej też szybszego analitycznego grania ..."

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

zagadka dla inteligetnych?

M2 nie gral z 52SE...

W tym klubie to jest wesoło:)

mikson,

napij się piweczka, posłuchaj jakiejś fajnej muzyczki i ciesz się z tego co Ci wniósł fajnego DAC do systemu:)

Bardzo jest zabawnie ;) zwlaszcza jak sie okazuje ze caspian gra na tyle dobrze iz drozsze wzaki odpadaja :)

No nie wiem ...

http://www.highfidelity.pl/@main-486&lang=

;)

sprawdzałeś ? :)

pisałem do kolesia od kolumn roksana i napisał że grają nawet dosyć analitycznie i są w świetnym stanie :)

ktoś zainteresowany? :)

Focal + Naim

sprawdzałeś ? :)

...

Nie sprawdzałem, ale z czystej ciekawości nie omieszkam.

W Lublinie mają w ofercie, to może i na sklepie.

Poczytaj u kolegów obok

http://www.audiostereo.pl/klub-ta-elektroakustik_84308.html/page__pid__2402989#entry2402989

Kilku z nich bardzo chwali i ma połączenie z Dyniami, a jeden chyba miał wcześniej caspiana.

chociaz focusow nie wymieniaj masz kolumny na lata..

Na pewno nie na kolumny Roksana, ale mam przeczucie, że te podłogówki ADAM to by było to ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.