Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

jest m2 czarny do kupienia w dobrej cenie

Ciekawe co to znaczy "dobra cena" w tym przypadku. Napisz na PW.

M2 rozważałem, ale wkurza mnie wentylator i taki nieporządek w środku względem M1.

Mam zamiar powalczyć ze źródłem, chciałbym coś bardzo analitycznego i jasnego:)

Ps. W ogłoszeniach jest też w przyzwoitej cenie hebel h100 (mikson!) i nad m3.

wentylatora nie bylo slychac z bliska rowniez a moze zalacza sie na g.12 po 6h grania?

caspian jest jak klejnot chce sie go miec nawet jak wczesniej go sie mialo....:)

Edytowane przez FIRMA

wentylatora nie bylo slychac z bliska rowniez a moze zalacza sie na g.12 po 6h grania?

caspian jest jak klejnot chce sie go miec nawet jak wczesniej go sie mialo....:)

raz mi się włączył po długim czasie jak grałem na 12 godz

a tak na 9-10 nic się nie włącza , teraz mi przypomniałeś że tam faktycznie jest :)

a i nie podoba mi się, że zrobili ogromniaste napisy na pokrywie, mi to trochę dresiarskimi klimatami zalatuje;)

no faktycznie popsuli dizajn że hoho :)

a mi się podoba a nie jestem dresem :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

a to jeżeli tak, to ok:)

mój srebrny byczek nocą poniżej .. :)

a to jeżeli tak, to ok:)

mikson,

środkowa część front panelu w M2 jest matowa?

taka zmatowiona może tu lepiej widać http://www.flickriver.com/photos/frankharveyhifi/tags/roksan/

.

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/kable-glosnikowe/van-den-hul-the-breeze-hybrid-os89093.html

ponoć jeszcze lepsze od winda :)

post-21279-0-60427800-1331237514_thumb.jpg

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

A mi się M1 duuuużo bardziej podoba od M2 - jest prosty, czarny i cały matowy bez wodotrysków :)

M2 ma za dużo wcięć, zmian struktury i te chromowane gałki, które ktoś trafnie porównał do kurków odpływowych w zlewie. błe :/

Bardziej przypomina mi dawne wieżyczki targowe :D

EMiL,

ufam, że sobie jaja robisz z tą zmianą na M2 ?

mikson,

polerujesz swoje gałeczki ? ;)

LOL, jak to EMiL pisał :)))

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

A mi się M1 duuuużo bardziej podoba od M2 - jest prosty, czarny i cały matowy bez wodotrysków :)

M2 ma za dużo wcięć, zmian struktury i te chromowane gałki, które ktoś trafnie porównał do kurków odpływowych w zlewie. błe :/

Bardziej przypomina mi dawne wieżyczki targowe :D

EMiL,

ufam, że sobie jaja robisz z tą zmianą na M2 ?

mikson,

polerujesz swoje gałeczki ? ;)

tak mam malutką szmatkę od logitecha tacza i córkę przyuczam do hobby :) nawet nieźle jej to idzie :)

a mi się m2 bardziej dizajn podoba od m1 ale o gustach się nie dyskutuje :)

Focal + Naim

bez jaj- m2 na zywo swietnie wyglada

chociaz czarne m1 tez mi bardziej pasuje ale srebrnego nie widzialem

no właśnie trzeba zadać pytanie czy widzieliście m2 na żywo?

bo pewnie też nie słuchaliście :)

Focal + Naim

Widziałem i słuchałem 2 razy M2: w Decibelu i na AS 2011.

I na tym opieram swoją opinię o wyglądzie, nie na zdjęciach.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

caspian m2 ma zanitowana obudowe, nie ma srubek..ciekawa rzecz- chyba, ze juz mi sie pomieszalo..

ale jest jedna niespodzianka jak wezmie sie go w rece ale to sekret:)

Edytowane przez FIRMA

:) to nie chce się go odłożyć? ;)

m1

Current Output 50 Amps Peak to Peak

Damping Factor >140 (8Ω)

m2

Current Output 60 Amps Peak to Peak

Damping Factor >160 (8Ω)

:)

czyli 10% więcej :) więc musi się to przełożyć na dźwięk a szczególnie na kontrolę dołu , tak teoretycznie to jest też większy zapas w wysterowaniu trudniejszych kolumn, dobrze myślę? emil skoryguj mnie

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

czyli 10% więcej :) więc musi się to przełożyć na dźwięk a szczególnie na kontrolę dołu , tak teoretycznie to jest też większy zapas w wysterowaniu trudniejszych kolumn, dobrze myślę? emil skoryguj mnie

żeby to było takie proste... nikt Ci na podstawie jakiś parametrów nie powie jak to zagra. Amen:)

mikson,

dostałeś PW?

żeby to było takie proste... nikt Ci na podstawie jakiś parametrów nie powie jak to zagra. Amen:)

mikson,

dostałeś PW?

10% więcej wydajności prądowej daje lepsze pole manewru najczęściej dla dynamiki i kontroli dołu i wysterowania kolumn, ale ok

nie dostałem jeszcze mejla

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.