Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie zauwazylem roznicy w mocy m1 85W i m2- graja tak samo jak nie identycznie:)

mozna powiedziec, ze m1 to m2 i na odwrot..

whiter zapytaj miksona- jak sie domyslil to moze ci powie:)

a porównywałeś bezpośrednio?

Focal + Naim

mikson,

bez przesady. Firma pewnie nawet kabla w systemie między M1 a M2 nie zmienił i skoro słuchał kilka tygodni/miesięcy jednego i drugiego to dla mnie to jest obiektywna i rzetelna opinia. Ponadto Firma nie jest facetem co kręci lody i nagania na siłę na forum... (ale Cię pochwaliłem, co?;))

IMO z całą pewnością bardziej rzetelna jest ta opinia niż wyciąganie wniosków nt kabli słuchanych w bardzo różnych systemach, nie sądzisz?

mikson,

bez przesady. Firma pewnie nawet kabla w systemie między M1 a M2 nie zmienił i skoro słuchał kilka tygodni/miesięcy jednego i drugiego to dla mnie to jest obiektywna i rzetelna opinia. Ponadto Firma nie jest facetem co kręci lody i nagania na siłę na forum... (ale Cię pochwaliłem, co?;))

IMO z całą pewnością bardziej rzetelna jest ta opinia niż wyciąganie wniosków nt kabli słuchanych w bardzo różnych systemach, nie sądzisz?

nie sądzę,, kable się dopasowuje do systemu ale każdy kabel ma swój charakter wasłny do jednego się wpasuje do drugiego systemu nie, kabel nie zmienia charakteru swojego będąc w innym systemie,

żeby było ciekawie przetestowałem z ciekawości ostatnio 2 kable które kiedyś miałem aq type8 i chorda odysseya i ich charakter się nie zmienił :)

więc nie wiem o czym piszesz :)

wiem czego można się po nich spodziewać w nastpęnych systemach i tyle,,

taka chronologia m1-m2-m1:)

ide spac- dobranoc caspianie:)

ile straciłeś na wymianach z ręką na sercu osiągając tę samą sygnaturę dźwiękową ? :)

Focal + Naim

Czytam, że znów przewinął się temat kabelków do Caspiana.

Jeżeli ktoś szuka i ma możliwość to polecam spróbować głośnikowe Stereovox'y.

Pzdr

----------------------------------------------------

Czytam, że znów przewinął się temat kabelków do Caspiana.

Jeżeli ktoś szuka i ma możliwość to polecam spróbować głośnikowe Stereovox'y.

Pzdr

też mi chodziły te kable po głowie, jaki model proponujesz ?

Focal + Naim

mikson, kolego sympatyczny,

Ty nie jesteś audiofilem, Ty jesteś kablofilem ;)

I powiedz wreszcie, ile ten pissuar życzy sobie za M2

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

mikson, kolego sympatyczny,

Ty nie jesteś audiofilem, Ty jesteś kablofilem ;)

I powiedz wreszcie, ile ten pissuar życzy sobie za M2

a nie wysłałem Tobie na pw?

a jak nazwać objawy kolegi Firmy ? :) m1-m2-m1-fill? :)

mikson,

Mam u siebie Stereovox Firefly.

Firebird do Caspiana to lekki przerost formy nad treścią.

http://www.audioster...-z-os86459.html

i jak się spisuje jaki ma charakter szybki mocny?

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

a nie wysłałem Tobie na pw?

a jak nazwać objawy kolegi Firmy ? :) m1-m2-m1-fill? :)

...

Nie wysłałeś mi na pw.

Może emfil ? ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

http://www.audioster...-z-os86459.html

i jak się spisuje jaki ma charakter szybki mocny?

Na pewno jest sporo szybszy od wcześniejszego miedziaka, którego miałem.

Co najważniejsze jednak to otworzyła się góra, która wcześniej wydawała mi się lekko przygaszona.

Jak będziesz miał możliwość to spróbuj.

Pzdr

----------------------------------------------------

Zlikwidowali piwo!

Nie martw się.

Na mocniejsze przeszli - drinki z lodem są :)

Masz ode mnie i nie płacz ;)

mikson, Ty też masz jednego za info :)

a Ty Firma, za lojalność wobec M1:)

mikson zapamietaj- wzmacniacz mozna wymieniac wiele razy i wracac do pierwszego..

ale co do kabli to w twoim przypadku to jest chyba mania voodoo, nie wiem czy nie jestes krolem na tym forum;d

mam nadzieje, ze nie nabierzesz do tego dystansu bo wiedz, ze milo sie czyta twoje experymenty;d

Edytowane przez FIRMA

mikson zapamietaj- wzmacniacz mozna wymieniac wiele razy i wracac do pierwszego..

ale co do kabli to w twoim przypadku to jest chyba mania voodoo, nie wiem czy nie jestes krolem na tym forum;d

mam nadzieje, ze nie nabierzesz do tego dystansu bo wiedz, ze milo sie czyta twoje experymenty;d

nie jestem królem jeszcze nie tasuję kablami po kilka tysi jak koledzy w dziale hifi :)

więc daleko mi do nich :) a swoją drogą kable łatwo kupić używane i sprzedać praktycznie bez utraty

choć i kilka razy z rolki nowe kupiłem :)

w każdym razie w tasowaniu wzmaków jesteś mocny :) ile miałeś przez rok? 4-5? :)

ja tylko heeda i roksana :)

Focal + Naim

mylisz sie- przez 2 tyg. mialem 228 w testowaniu..

ale to nic do twojego podejcia do kabli;d

na slepo nie odroznilbys 2 z 5..

uuu zły humorek na wieczór?? :)

założę się że byś się zdziwił jak na ślepo rozróżniam kable,,

mam dobry słuch i potrafię sprecyzować brzmienie nawet tak subtelne,

:)

przynajmniej nie odwalam numerów że zmieniam 3 takie same wzmaki i żadnych zmian nie wznoszę ,

:)

chcesz coś jeszcze dodać ? :)

Focal + Naim

zaczynajac od poczatku byl caspian m1, nad c375, caspian m2, mf m6 i powrot do m1 bo roznice byly znikome lub bylo gorzej..

dlaczego powrot do m1? nie gra gorzej od wymienionych a wygladem nadrabial zeby wrocic do niego a nie do m2

cala moja historia..

przy okazji jedna rzecz razila w m2- biezesz go w rece a obudowa jakas luzna -ale nie dokrecisz jej bo sa nity;d

Edytowane przez FIRMA

caspian ma coś wciągającego w brzmieniu coś z jednej strony relaksującego z drugiej pobudzającego, nie jest męczący gra muzykę

ma swoje ograniczenia ale to nie jest tajemnicą, jest to dobry wzmak to trzeba przyznać

Focal + Naim

dlatego przemaglowalem/eksperymentowalem z 3 innymi integrami i mialem dosc koniec!- za podobne pieniadze nie znajdziesz nic lepszego..

kablami nie naprawisz wzmacniacza ani kolumn

Edytowane przez FIRMA

dlatego przemaglowalem/poeksperymentowalem z 3 innymi integrami i mialem dosc koniec!- za podobne pieniadze nie znajdziesz nic lepszego..

kablami nie naprawisz wzmacniacza ani kolumn

kablami można minimalnie krygować czasem nie jest to warte zachodu to fakt,

ale dla mnie to zabawa :) bo słyszę te małe zmiany , roksana nie zamierzam naprawiać tak samo dynek,

chcę tylko jak najmniej popsuć a tanio w kablach nie zawsze znaczy dobrze może odwrotnie często zwykły drut często sporo psuje w sygnale

scene głębię rozdzielczość zlepia wysokie etc, czasem warto przeznaczyć kilkaset pln na dobry kabel i tyle.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.