Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

lubisz bardzo kable to czy sluchales vdh d352? czy byl za tani lub za malo popularny na forach?

nie słuchałem ale rozmawiałem ze sprzedawcą i ma ciut słabszy bas od magnum ale ogólny charakter podobny, w swojej cenie jest ciekawy

a co? słuchałem ic vdh c5 wave 102III a mam integration najbardziej detaliczny szybki i energetyczny o analogowym brzmieniu :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

No widzę, że mocno zaczęło być, ale koledzy już trochę ochłonęli.

Na chwilę zostawić Was samych razem...

Widać ,że iskrzy między Wami ;)

Ech gołąbki, zamiast tak sobie ciągle gruchać, jakąś płytkę czasem włączcie, nastrój sobie poprawicie.

Zapomnijcie na chwilę o kablach, wzmakach, dacach i innych srakach, zamknijcie oczy i posłuchajcie muzyki...

A potem napiszcie, jak było, ok ?

miłej nocy życzę koledzy ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

koledze miksonowi delikatnie mowi sie, ze temat z kablami wyolbrzymia a co niektorzy denerwuja sie, ze czlowiek przesadza..;]

dobrze juz nic nie pisze na temat kabli...jest ok:)

szacunek do marki roksan wymaga aby nie robic smietnika w tym klubie..

Edytowane przez FIRMA

Cześć koledzy

Mam nadzieję, że słońce nie tylko za oknami ;)

To jakiej fajnej płytki ostatnio słuchaliście na zacnym zestawie Caspian + Focus ?

Co na Waszych zestawach brzmi najlepiej ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Mam pytanie techniczne. Jaka w Caspianie jest możliwość wpięcia go w tor KD (czyli stereo przez Caspiana, natomiast KD wykorzystuje końcówkę mocy napędzającą fronty)? Czy w wersji starszej wejście na końcówkę mocy jest osiągalne poprzez wypięcie zworki z tyłu obudowy - co w zasadzie wykluczałoby tego wzmaka z mojego zastosowania, bo nie wyobrażam sobie ciągłego przepinania IC oraz owej zworki...

A może się mylę?

No i jak rozwiązano sprawę dostępu do końcówki w nowszej wersji?

nic z tych rzeczy- caspian M1 i M2 nie posiada zworki oraz dedykowanego wej. pod kino(HT)..

jedynie ingerencja we wnetrze.. bylo kiedys pisane w klubie..

ale jak najbardziej caspianem mozesz napedzac fronty w kinie, laczysz kable rca pod wej. np. video we wzmacniaczu, wczesniej musisz ustawic vol. przykladowo na godz. 11 i rozbisz kalibracje w amplitunerze

musisz tylko zaznaczyc jakims punktem przy galce wzmocnienia bo bedziesz wracal zawsze do tej wartosci jak bedziesz chcial obejrzec film..

u mnie akurat jest takie podlaczenie i uwierz nie jest to klopotliwe jak sie oglada w tygodniu 2-3 filmy..

Edytowane przez FIRMA

hmm, a do czego służy power amp input w M2?

Co do M1, to mam manuala w pdf i jak byk jest tam zworka między stopniem przedwzmacniacza a końcówką...

Edytowane przez burz

to tylko roksan wie..

prawdopodobnie aby te wej. zadzialalo trzeba by bylo przelutowac cos we wnetrzu..

przesledz stare posty w klubie roksana i fora zagraniczne..

moze starsza ver. caspianaM1 70W ma jakas zworke ale integry M1 NG i M2 nie posiadaja zadnej zworki;]

Edytowane przez FIRMA

zareczam cie, ze ustawianie stalego wzmocnienia w integrze przy korzystaniu z kina domowego nie nastrecza wiekszych klopotow..

w moim przypadku caspian swoje robi nawet przy niezlym amplitunerze jakim jest onkyo905..

Stawiam kilka drinków temu, kto zdobędzie oficjalną receptę na aktywowanie w M1/M2 funkcji końcówki mocy w kinie domowym.

Oczywiście bez negatywnego wpływu na obecną funkcję integry w stereo.

Niniejszym rozpoczęcie konkursu mam zaszczyt ogłosić !!!

;)

(Coby uniknąć ciągłego przestawiania głośności i ryzyka zawału w przypadku zapomnienia)

Stawiam kilka drinków temu, kto zdobędzie oficjalną receptę na aktywowanie w M1/M2 funkcji końcówki mocy w kinie domowym.

Niniejszym rozpoczęcie konkursu mam zaszczyt ogłosić !!!

;)

(Coby uniknąć ciągłego przestawiania głośności i ryzyka zawału w przypadku zapomnienia)

w instrukcji nie ma ? http://www.roksan.co.../doc/d_47_3.pdf

zawsze można końcówkę nabyć http://www.roksan.co.uk/roksan/products/no_51/doc/d_51_1.pdf

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

jak uda mi sie odnaleźć to mam gdzies w starej poczcie na innym lapku oficjalna recepte od roksana jak aktywowac koncowke w m1 - nie mam natomiast instrukcji jak to zrobic w m2

a i jeszcze jedno: to wsio dotyczy M1 a nie M1 NG jak wy to nazywacie

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

w instrukcji nie ma ? http://www.roksan.co.../doc/d_47_3.pdf

...

Niestety, nic instrukcji nie znalazłem

...

zawsze można końcówkę nabyć http://www.roksan.co.../doc/d_51_1.pdf

Raczej nie o to mi chodziło :P

jak uda mi sie odnaleźć to mam gdzies w starej poczcie na innym lapku oficjalna recepte od roksana jak aktywowac koncowke w m1 - nie mam natomiast instrukcji jak to zrobic w m2

...

byłoby miło

...

To aż takie różnice między "zwykłym" M1 a NG, że nie będzie pasowało ?

Myślę, że się nie da, albo to albo to, sorry:(

wsio ryba czy M1 czy M1 NG.

Jestem sceptycznie nastawiony, jeżeli wystarczyłoby coś poprzestawiać wewnątrz (np zworę wstawić) to producent sam by to zrobił a nie wystawiał się na pośmiewisko tekstami typu "internally activated".

Ale jednak w instrukcji Caspiana napisali, że "wymaga wewnętrznej pracy dla aktywacji".

Czyli, że tylko albo końcówka mocy dla zewnętrznego preampa, albo integra ?

Nie chce mi się w to wierzyć.

Dobrze, jakby ktoś biegły w angielskim technicznym napisał z tym do Roksana.

Albo jakby Chris01 znalazł tego maila.

Mogę do nich napisać, tylko że nie za bardzo jest po co:)

Ten temat był poruszany wcześniej i bodajże trzeba jakiś rezystor SMD wylutować, aby odłączyć preamp.

Nawet na wyświetlaczu nie ma diodki do Main In.

EMiL,

skoro możesz, to napisz.

Wiedzieć z pewnego źródła nie zaszkodzi. Lepsze to, niż przypuszczenia, prawda ;)

o ile dobrze pamietam trzeba sporo rzeczy poprzelutowywac z miejsca na miejsce - i to wszystko malutkie smd - ja sie poddałem

nie mam pojecia jaka jest roznica pomiedzy M1 i M1 NG - zakładam z jednak jakas roznica jest i ze nie bedzie tak łatwo zaaplikowac tej instrukcji na M1 NG

------------------------------------------------------------------------------------------

dopiero jutro albo pojutrze bede miał dostep do mojego starego laptopa

whiter- po co ci manual roksana- bedziesz lutowal?;d;d

Ja osobiście niekoniecznie, ale może fachowiec by mi to zrobił, jakbym miał instrukcję i nie byłoby to wielce skomplikowane, ani ryzykowne.

Także czekam na info od Chrisa01 lub ewentualną odpowiedź Roksana na maila EMiLa w tej sprawie.

A może sam Roksan to robi, albo Decibel ...

Nie wiem, bo kto wie ? ;)

Ja osobiście niekoniecznie, ale może fachowiec by mi to zrobił, jakbym miał instrukcję i nie byłoby to wielce skomplikowane, ani ryzykowne.

Także czekam na info od Chrisa01 lub ewentualną odpowiedź Roksana na maila EMiLa w tej sprawie.

A może sam Roksan to robi, albo Decibel ...

Nie wiem, bo kto wie ? ;)

w sumie ciekawy temat poruszyłeś, bo jeżeli roskan twierdzi że można tylko trzeba zagmerać w środku to niech tę operację w sumie za free wykona czy to przez serwis dystrybutora czy wysyłając do niego

Focal + Naim

Nawet nie musi być za free. Może być za symboliczną kasę.

Oczywiście wolałbym, żeby to zrobił sam producent, skoro o tym napisał. Ewentualnie nasz dystrybutor.

Ważne, żeby dostać papier, który nie unieważnił by gwarancji po takiej operacji.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.