Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Cyrus owszem ok 2,5 kzl - do tego jest calkiem nowy ale mozna sprobowac dostac taniej, Caspianow M1 i M2 uzywanych malo na rynku i sa drozsze.

Cyrus daje wieksze otwarcie i lepsza gore - Caspian ciekawsza barwe.

Nie przesadzalbym ze do 10k zl kladzie wszystkie wzmaki, bo kazdy ma inny gust i potrzeby. Ogolnie bardzo dobry wzmacniacz. A ciekaw jestem posiadaczy cdkow jak oceniaja Caspiana.

Co do testu końcówki Roksana mam taką swoją wersję. Decibel dowiedział się, że stracił dystrybucje więc walnął taką minę na start Polpakowi prosząc o kiepską recenzję AV.

to samo chciałem napisać, nawet widnieje w tej kiepskiej recce że dystrybutorem jest decibel bardzo nieładnie decibelu ! :)

Cyrus owszem ok 2,5 kzl - do tego jest calkiem nowy ale mozna sprobowac dostac taniej, Caspianow M1 i M2 uzywanych malo na rynku i sa drozsze.

Nie przesadzalbym ze do 10k zl kladzie wszystkie wzmaki, bo kazdy ma inny gust i potrzeby. Ogolnie bardzo dobry wzmacniacz. A ciekaw jestem posiadaczy cdkow jak oceniaja Caspiana.

lepszą barwę i kontrolę dołu co przy dynamiczniejszych kawałkach jednak jest zalecane :)

Odnośnie tego testu, to nawet Angole zauważyli, że ogromniaste napisy na obudowie szyku nie dodają.

a widziałeś je w ogóle ? :)

u mnie są od góry nie widoczne a osobiście mi się podobają :)

tak samo jak chromowane kapselki :)

Focal + Naim

a widziałeś je w ogóle ? :)

Widzieć widziałem, słuchać nie słuchałem. Spox mikson, na prawdę nie ma się co przejmować zdaniem innych;)

Czy Arcam to klasa Roksana?

A3x są ciekawe, ceny SH są mniej ciekawe. Zależy do czego chcesz podłączyć wzmacniacz, może nie ma sensu rzucać się od razu na caspiana?

bedzie trudno

:D

kto jak kto, ale Firma wie co pisze;)

Pisałem o tym, ale napiszę jeszcze raz, jak szaleć to szaleć a co tam;)

Dla mnie wcale cyrus nie ma lepszej góry, ma jej więcej to na pewno. Cyrus super odtwarza talerz ride, resztę wysokich (niższych dźwięków niż ride) wolę na caspianie. Z jednymi kolumnami lepiej zagra caspian a z innymi cyrus.

czy ktoś posiada serię platinum lub może miał przyjemność słuchać jej

potrzebuję informacji czy jest duża różnica między Caspianem m1

Nikt Ci na to pytanie nie odpowie na tym forum, I am sorry.

owszem i cyrus 8vs2 nie schodzi tak nisko z basem. Nie róbmy z tego jednakże wielkiego problemu, to super wzmacniacz, ale do rocka lepszy jest IMO caspian.

mikson,

prawda to, że pokrywa w M2 jest nie przykręcona a znitowana?

mikson,

prawda to, że pokrywa w M2 jest nie przykręcona a znitowana?

Aktualnie nie mam pod ręka integry M2, ale końcówka mocy M2 ma pokrywę przykręcaną na ampule... co prawda na pierwszy rzut oka też pomyślełem, że to nity, ale na szczęscie to tylko złudzenie :)

pzdr

zikk

Witam

Chętnie kupię zestaw Caspiana w bardzo dobrym stanie

Jeżeli któryś z kolegów chciałby się pozbyć swojego cacka to proszę o kontakt na priw

.

To chyba dobra oferta, prawda ?

Tylko, czy sprzedawca pewny ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

za coś bez porównania brzydszego chcą 100 funtów więcej... ciekawa koncepcja marketingowa ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Fajne macie te Caspiany, dużo dobrego słyszałem o odtwarzaczach CD MK2.

Jestem w trakcie poszukiwania - zmiany źródła.

Ostatnio słuchałem Naim CD 5XS, pora posłuchać Caspiana MK2.

Czy ktoś to porównywał?

Potrzebuję do lampy czegoś bardzo szczegółowego z dobrym timingiem.

Na ebay.co.uk są monobloczki M1 w ludzkiej cenie:

http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=24

mikson,

już wiem skąd masz avatarka:D

Edytowane przez EMiL

http://www.changye.com.cn/bbs/viewthread.php?action=printable&tid=34869

Tutaj chinczycy sie Podniecaja roksanem i atc .

Jest po chinsku ale mozecie sobie przetlumaczyc google translate

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Moze kiedys jak bedzie kasa , narazie nie ma funduszy

Pamietam jak sluchalem w sklepie m2 z Neat motive 1 ojj jak to chodzilo. Szukalem subuwoofera w pokoju czy nie jest podpiety moze :)

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.