Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli ktos lubi bardzo gleboki bass to sie zawiedzie, te kolumny raczej ida na jakosc bassu niz ilosc, dlatego mi sie tak bardzo podobaja . O srednicy to nie bede pisal bo mistrzostwo swiata jak dla mnie, jedynie gora nie ma tak dobrej rozdzielczosci jak np PMC.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Niestety w serii SCM nie ma dobrych tweeterów (chodzi o te z jasnym front panelem)

Za to tu:

http://www.atcloudspeakers.co.uk/scm20series.php

jest już ładny seas:

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=78

Niestety w serii SCM nie ma dobrych tweeterów (chodzi o te z jasnym front panelem)

Za to tu:

http://www.atcloudspeakers.co.uk/scm20series.php

jest już ładny seas:

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=78

Zgadza sie , nie jest super klasy ale co warte uwagi tweeter jest ich produkcji :) Wiec napewno wiedzieli co robia .

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

:)

a ja sam z ciekawości muszę posłuchać atc11 :) czy są tak ciekawymi monitorami jak wszędzie mówią :)

na pewno sa bo zachwyt ludzikow nie bierze sie znikad

moze ciupke mniej technologicznie zmajstrowane od dynaudio ale brzmieniem moga byc ciekawsze

Ale panowie serwis ATC to mistrzostwo tak samo jak Roksan , jak wiadomo mam pecha z elektorinicznymi zeczami , glosniki mam juz 6 miesiecy i zauwazylem ze po lewej stronie w rogu odchodzi okleina troszke :( wiec zadzwonilem do ATC i bez zadnego ALE powiedzieli ze wymienia mi na nowe , wiec czekam na kuriera, maja odebrac te co teraz mam i dac nowki. Ale jedyny minus to Musze czekac okolo 2 tygodni bo Czarny kolor jest na zamowienie wiec musza je zrobic :(

Edytowane przez anxion

Serio ich? Mi to wygląda na jakiś OEM.

Gdzies tak wyczytalem, nie pamietam gdzie .

Ale jak dla mnie detali jest wystarczajaco nic nie umknie , kazdy szczegol slychac , troche po cieplejszej stronie niz np PMC,Dynaudio focus czy MA , ale jak dla mnie lepszy komfort sluchania na dluzsza mete.

normalnie masz pecha

szanuje Cie ale nie probuj nic mi sprzedac bo i tak nie kupie:)

pozdr

hehe Oki .

Edytowane przez anxion

Anxion, z ciekawości.

Sluchales może PMC TB2i z Roksanem ?

Bo ktoś z branży kiedyś mocno mi je polecał do zestawu Caspiana, jednak z racji praktycznego braku dostępu, dałem sobie spokój.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Anxion, z ciekawości.

Sluchales może PMC TB2i z Roksanem ?

Bo ktoś z branży kiedyś mocno mi je polecał do zestawu Caspiana, jednak z racji praktycznego braku dostępu, dałem sobie spokój.

Witam

Z roksanem nie ale Z jungsonem sluchalem ale tb2 bez i

Gralo bardzo detalicznie , z dobrym wokalem bass ,taki sobie nie narzucal sie.

jaki masz sub do smc11 czy to atc c1? ponoć świetny ale ciężko go kupić

Posiadam Wharfedale diamond 150 :(

jeszcze nie,, :) nie kuś :)

http://polpak.com.pl/katalog/kat/20/prod/41

ale poszły ceny z 7,8 na 8,5 caspiana :(

Zauwazylem ze wszedzie ceny poszly w gore :( poprostu ciekawie sie robi na swiecie.

Podoba mi sie ten M2 Black. Tylko zeby jeszcze te dwa male psztyczki byly czarne.

P.S. Na klawiarurze mi sie poprzestawialy klawisze. Z to Y, brak polskich znakow i duzo innych denerwujacych rzeczy nie na miejscu.

Jak to naprawic (o, i nie ma znaku zapytania miedzy innymi)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witam, panowie porównywał ktoś Roksan Kandy K2 do Heed Obelisk Si ? Jeśli tak to proszę o parę słów ...

Nie mogę już edytować , a jak by wypadło porównanie Heeda z zasilaczem do Caspiana ?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

ja posiadałem obeliska si :)

obelisk si bez zasilania jest raczej nie za szybki na basie jest barwny lampowy ma przyjemny dźwięk ale nie ma takiej dynamiki i zejścia jak caspian,

raz tylko w salonie słuchałem obeliska z zasilaczem więc dokładnie nie wypowiem się , daje mu więcej dynamiki i mocy i kontroli na basie ale nie zwiększa aż tak jakości brzmienia,

osobiście stałem przed dylematem dokupić zasilacz do obeliska czy sprzedać i kupić caspiana i wybrałem to drugie i wydaje mi się że słusznie :)

Focal + Naim

Mikson ja mam do wyboru Heeda + zasilacz wszystko nowe za 6.100 lub Roksan kandy k2 , mogę się wysilić na Caspiana tylko się zastanawiam czy warto , a cena Caspiana tez dużo wyższa .. Ja Heed-a słuchałem z zasilaniem i mi się podobało tylko jak to zwykle bywa szukam i drążę czy można lepiej w tej samej klasie cenowej.

Edytowane przez Piotr83

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Piotrek,

za 6k to będziesz miał M1 NG l(i sporo zostanie) lub M2 S/H (zostanie trochę mniej). Najpierw napisz jakie masz kolumny i ilu metrowy pokój?

Firma,

też jestem fanem floydów! Dark side rządzi:D

kolego ja miałem u siebie Heed Obelisk + zasilacz i baardzo szybko wróciłem do swojego Caspiana,

Jeżeli masz kupić sprzęt nowy to taka moja mała rada - bez pospiechu - posłuchaj Caspiana i kilku innych

ale z drugiej strony w klubie Roksana nie spodziewaj się innych wypowiedzi.

----------------------------------------------------

Jeszcze nic nie mam :) Kolumny wybrane definitywnie i będą to kolumny Minas Anor IIIs ja to tej ceny nie znalazłem nic lepszego. Problem polega na tym , że ja mieszkam w Anglii kolumny będą zamawiane na dniach , i nie mam jak odsłuchać wzmacniaczy z nimi. Sprzęt ma być nowy . Wiadomo chciałbym wydać jak najmniej , tego Heeda słyszałem razem z Minasami i grało to pięknie , tylko czy można lepiej w tej samej cenie ? Ja nie wiem bo zbytnio się nie znam , potrafię już rozróżnić co mi się podoba co nie bo od roku tylko odsłuchuje różne zestawy .. Troche mi zajmuje kupno sprzętu :)

Mikson co masz na myśli , że nie jest uniwersalny ? Czy do muzyki klubowej rock pop , jazz się nadaje ?

EmiL pokój to coś około 23-24 metrów , jeszcze go nie mam :) bo budowa domu dobiega końca , a sam jeszcze w środku nie byłem.

coś takiego : w salonie są schody na piętro , w pokoju jest wejście do kuchni , to wejście jest dość spore tak normalne drzwi x2. Wszędzie są grube wykładziny ... aaawi.jpg

Edytowane przez Piotr83

No ja z Panem Grzegorzem jestem w trakcie rozmów i on mi poleca właśnie tego Heed-a , tylko ja Panu Grzegorzowi zadałem pytanie co będzie lepsze roksan kandy k2 czy Heed , powiedział , że Heed. O Caspianie z nim nie rozmawiałem. Tak jak pisałem wcześniej jak byłem w Polsce i pojechałem odsłuchać Jego kolumny to Minasy grały z Heed-em+zasilacz i było pięknie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.