Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

mikson,

napisz lepiej, kiedy wstępne odsłuchy nowych kandydatów do Twoich Kolumn Roku ;)

I co idzie na pierwszy ogień :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Caspiana nie zmieniaj kup te F160 a pozniej dokupisz jakiegos moze Rel'a..

za cene F260 bedziesz mial referencyjnego suba i jeszcze zostanie

i to powinna byc kropka nad i w twoich 28m

Edytowane przez FIRMA

dzieki ale mysle ze taki ruch bedzie najlepszym posunieciem

caspian odetchnie, barwa zostanie a w 28m nie zabraknie poteznego kopniecia kiedy trzeba

ale na poczatek zakup kolumienek bez suba zobaczysz co one potrafia w takim duzym pomieszczeniu

zdrowie..

Prawie zawsze w swoim Roksanie k2 sterowałem głośnością za pomocą pilota, a dzisiaj przez przypadek zauważyłem, coś takiego

http://youtu.be/9J830r551bc

i teraz nie wiem czy tak było wcześniej, czy tak ma być, czy coś tam się poluzowało. Jak może ktoś sprawdzić u siebie to z góry dziękuje.

No to robi się ciekawie, na razie po zdjęciach widać, że potencjometr w k1 jest inaczej zamontowany niż w m1 i m2, sam potencjometr pracuje z odpowiednim oporem, a to zjawisko na filmiku występuje tylko przy ruszaniu w pionie, w poziomie jest ok

tiktak,

zdejmij gałę i dokręć palcami nakrętkę na ośce potencjometru. Prawdopodobnie to pomoże.

W caspianie okolice gałki są wykonane dużo dokładniej tzn. przerwa pomiędzy gałką regulacją a front panelem jest stała.

Kiedyś, jak porównywałem interkonekty, miałem je wpięte w różne wejścia rca.

Przełączałem tylko gałką źródła. Po dwóch dniach kręcenia w prawo i w lewo gałka poluzowała się i miała duże luzy wokół własnej osi.

W końcu jak mi już spadła, wziąłem klucz ampulowy i dokręciłem malutką śrubkę na krawędzi pokrętła.

Od tamtej pory nie śmie drgnąć.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Dzięki za pomoc za dwie godzinki spróbuje delikatnie zdjąć gałkę i dokręcić, mam nadzieje, że jak będę chciał ją zdjąć to czegoś tam nie wyrwę bo zdjąć obudowy (aby potencjometr przytrzymać) nie mogę bo jest plomba gwarancyjna.

Gość cdplay.pl

(Konto usunięte)

Witam !!!

Chciałem zapisać się do klubu z moimi klamotami : wzmacniacz:Roksan Kandy K2/źródło dźwięku:mac mini/IC Nordost Red Dawn Flatline/kabel głośnikowy: Nordost Red Dawn RevII(Bi-wire)/Głośniki:Elac BS184 & subwoofer:Boston Acoustics /DAC: Cyrus Dac X+ listwa elek. tacima9292bs, kondycioner xindak fx500 - czekam na dostawę oraz kabelki furukawa pcocc

pozdrawiam wszystkich

ps. do kogo zgłosić się po legitymacje członkowską???? żartowałem :-)

powracając do tego potencjometru wygląda to dziwnie i zdjąć tak bezpośrednio nie można chyba ,że rozkręcił bym obudowę bo przez otwory wentylacyjne wygląda to tak, że sama gała dokręcona jest do przedłużki z tworzywa która następnie łączy się dopiero z potencjometrem zamontowanym na stałe prawie w połowie płyty głównej. Jak ktoś ma k2 to proszę o sprawdzenie u siebie, czy ten typ z tym z spasowaniem gały tak ma.

Edytowane przez tiktak
Gość cdplay.pl

(Konto usunięte)

w moim k2 potencjometr lekko rusza się, wydaje mi się że ten typ tak ma .... co do sposobu instalowania gałki na trzpieniu to na ten temat napisał ktoś w recenzji tego wzmacniacza na stronie konkurencyjnego forum .... cyt:Przesunięcie potencjometru głośności na tył płytki i połączenie go z pokrętłem za pomocą długiego trzpienia jest rozwiązaniem bardzo korzystnym (wydatne skrócenie ścieżki sygnałowej), ale rzadko stosowanym....,, i to wydaje mi się przyczyna tego lekkiego ruszania sie gały ..

pozdrawiam

ps. osobiście nie przeszkadza mi to ...

Prawie zawsze w swoim Roksanie k2 sterowałem głośnością za pomocą pilota, a dzisiaj przez przypadek zauważyłem, coś takiego

http://youtu.be/9J830r551bc

i teraz nie wiem czy tak było wcześniej, czy tak ma być, czy coś tam się poluzowało. Jak może ktoś sprawdzić u siebie to z góry dziękuje.

Witam tez tak mam wiec nie ma co sie martwic , te modele chyba tak maja.

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

jak bym chciał lepiej to kupił bym np wzmaka: Karan Acoustics KA I 180 napewno nie caspiana:)

uważaj bo Cię zlińczują :)

w moim k2 potencjometr lekko rusza się.......

ps. osobiście nie przeszkadza mi to ...

mi też to nie przeszkadza ale zauważyłem to przez przypadek i tak trochę się martwiłem ale teraz wiem, że tak ma być, a ogólnie jak na razie jestem mega zadowolony z k2.

Pozdrawiam z wyspy Wolin

jak bym chciał lepiej to kupił bym np wzmaka: Karan Acoustics KA I 180 napewno nie caspiana:)

na pewno!!

na pewno bys wtopil kase bos go pewnie nie sluchal tylko czytal o nim

wieksza moc jest jak zero i ma sie nijak do barwy dzwieku

zaskocz mnie:)

Gość cdplay.pl

(Konto usunięte)

hm..... skąd wiesz czego słuchałem ???? miedzy caspianem a k2 różnica jest nie wielka a za kasę 10000-20000 pln można nabyć prawdziwy highend a nie jego imitację szkoda kasy dlatego wolę k2 jak przyjdzie czas odskocze na wyższy poziom :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.