Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

polepszone x16 jako f160 to bedziesz mial samopoczucie i zaparcie, ze tak jest i ja tez bede cie pocieszal ;d;d;d

pomarzyć zawsze można ;)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

polepszone x16 jako f160 to bedziesz mial samopoczucie i zaparcie, ze tak jest i ja tez bede cie pocieszal ;d;d;d

firma,

zapraszałem i zapraszam, zobaczymy kto kogo będzie pocieszał. Jak będziesz przejeżdżał to wpadnij - nie będziesz pisał głupot;)

pomarzyć zawsze można ;

mikson,

Ciebie oczywiście też zapraszam. Bardzo szybko można wyleczyć się z marnego snobizmu;)

pierwszego mialem od Ciebie, potem nad c375 i mf m6 i powrot do caspiana

ja wiem, ze to moze nie wyzsza polka ale brakowalo mi tej barwy caspianowskiej...

pozdr

ps.

ciezko bylo ponownie dostac nowego czarnego caspiana ng ale znalazl sie odpowiedzialny czlowiek co wracal z uk i udalo sie.. i gra sobie juz kilka m-cy..

mikson,

parametrami wzmacniaczy to nie ma się co zbytnio ekscytować. Pass tez jakoś super nie wychodzi pod względem zniekształceń harmonicznych (pomiary Audio).

Ciekawe jest, że w oxygene nie ma górki na najwyższych wysokich, byc może wynika to z faktu, że zmierzyli pasmo tylko pod jednym obciążeniem (byc może pod innym już tak dobrze by nie było). Jest to częsta przypadłość wzmacniaczy w klasie D. Chyba tylko primare sobie z tym sensownie poradził.

Panowie

a czy zdazylo sie komus powrocic do Caspiana z wyzszej polki. Niby wzmak drozszy, lepszy ale nie ma tego analogowego czaru i specyficznej aury, ktora ma Caspian.

Przyznajcie sie

pzdr.

Tylko z audionetem sam v2, piękny sprzęt, ale nie chciałbym na nim słuchać - w porównaniu do caspiana zero przyjemności ze słuchania.

właśnie nie jestem pewien czy dobrze doczytałem ale to jest ten sam konstruktor który zaprojektował też dla primare wzmak w kasie D, więc w sumie sprawa wygląda dosyć ciekawie jeżeli popatrzy się na to z tej strony, wg recek wzmak gra bez ostrości i naleciałości metalicznych płynnie to co lubimy :) dodatkowo bas jest wg recki punch ale to jak piszę wg recki , czyli może ta artona nie jest takim złym sprzętem sonicznie i konstrukcyjnie ,, mnie zastanawia dosyć dobrze wypadający parametr Dämpfungsfaktor an 4 Ohm 121

co dla np T+A Powerplanta który jest całkiem mocnym wzmakiem cyfrowym też na forach zestawianych z dyniami wypada ten parametr na poziomie Dämpfungsfaktor

55,

co o tym myślisz?

dla ciekawości filmiki jak to wygląda z obsługi i gra

http://www.youtube.com/results?search_query=artora+audio&oq=artora+audio&gs_l=youtube.3..35i39l2.8068.8068.0.8554.1.1.0.0.0.0.110.110.0j1.1.0...0.0...1ac.8Fc-uhWyck8

Focal + Naim

Tobie chodzi o Bo Christensena, ale ten facet nie projektuje wzmacniaczy pod względem topologii układu tylko designu.

W przypadku oxygene użyto gotowych rozwiązań w klasie D więc o jakimś wielkim polocie nie ma mowy. IMO przy takiej cenie wolę klasyczne i solidne wzmacniacze w klasie A/AB.

a propos passa- tam gdzie pass int-150 niedomaga z wymagajacymi dyniami czyli same najnizsze pieklo basu to moon 340i pokazuje klase

toc to siok- wydajnosc w moonach masakra...

sorry za wciecie sie w kontekst:)

http://www.audiofi.net/2012/07/a-fresh-breath-of-oxygene-from-roksan/

"Roksan does have a busy time ahead, Hashemi added, listing out the planned upcoming product launches – a CD transport and two-way shelf speaker with ribbon tweeter also in October; a new integrated amp and three-way floorstanding speaker with ribbon tweeter in December; USB DAC in January 2013; and preamp, dual mono power amplifier, record player and phono stage in March 2013"

dual mono w planach

Focal + Naim

Witajcie mam gorącą prośbe może ktoś mi doradzi bo chciałem kupić do mojego caspianka wzmacniacz słuchawkowy,najlepiej gdyby był to dac ze wzmacniaczem słuchawkowym.Może ktoś by polecił coś ciekawego? Cena do około 1500 z góry dziekuje.

Witam!

Czy słyszał ktoś jak Roksan M2 amp gra z głośnikami Harpii?

Rozpatruję Amstaff Mini, lub 300B mini, z tym, że lubię głośne odsłuchy, spodziewam się też dobrze kontrolowanego basu z odpowiednią sprężystością, krągłością i silnym uderzeniem. Z góry dzięki za wpisy:)

Edytowane przez profundis

Tobie chodzi o Bo Christensena, ale ten facet nie projektuje wzmacniaczy pod względem topologii układu tylko designu.

W przypadku oxygene użyto gotowych rozwiązań w klasie D więc o jakimś wielkim polocie nie ma mowy. IMO przy takiej cenie wolę klasyczne i solidne wzmacniacze w klasie A/AB.

http://bestaudio.pl/component/content/article/170-artora/548-artora.html

:)

Za kulisami tego nowego duńskiego projektu stoją dobrze znane nazwiska. Bo Christensen - twórca najsławniejszych konstrukcji Primare (928) i Bow Technologies (ZZ-One, ZZ-Eight), odpowiedzialny za stronę dźwiękową, oraz Niels Bjorndahl artysta, malarz i projektant odpowiedzialny za stronę wizualną i emocjonalną przedsięwzięcia.

Focal + Naim

Drodzy moi,

u mnie M-series 1 cd zostaje na dłużej - w komplecie z integrą M1 NG to na prawdę dobre połączenie a przy okazji oba klocki w czerni obok siebie wyglądają co najmniej przyzwoicie :)

W moim systemie cd M1 uzupełnia lekko wycofany górę integry, dodaje trochę "metalu" na blachach, średnica zostaje dalej utrzymana w charakterze intergry , "bas" patrząc na moje minimonitory - tu dużo nie będę pisał bo mnie posądzą od manipulacje - ale podsumowując...

proponuję posłuchać połączenia integry i cd M1 bo choć słuchałem lepszego dźwięku to taki system wart jest uwagi zwłaszcza za cenę za jaka można go dostać na rynku wtórnym.

Koniec zabawy na jakiś czas :)

Oczywiście żartowałem, teraz zabawy z kabelkami a kolejno upolować upatrzonego DACa tak gdyby mnie naszło na inne granie pewnego wieczora :)

Pozdrawiam klubowiczów

----------------------------------------------------

mikson zdrowie :)

dobrze ze płyty cd coraz tańsze :) właśnie mi lecą kolejne dwa 32dp i 42dp za "drobne" z Japonii:)

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Witam jak to jest w poszukiwaniu lepszego dziwieku, chcialem sie zapytac czy słuchał ktoś esa triton 1se.Pomyślałem o tych kolumnach bo są na znakomitych przetwornikach ale niestety nie miałem możliwosci osdłuchu.Ciekaw jestem jak by to zagrało z caspiankiem...

Dziekuje za odpowiedż,chyba nie pokuszę sie na zakup tak w ciemno.Pomieszczenie u mnie to 21 m spokojnie poczekam moze znajdą sie jakies fajne dynki w dobrej cenie.Konkretnie szukam w dzwięku fajnej dużej przestrzeni,bas załatwiam już relem t5 wiec są inne priorytety.

Jeszcze mam gorącą prośbe,może mi ktoś doradzić jaki bedzie dobry fajnie grający dac,najlepiej z wzmacniaczem słuchawkowym.Cena tak do 1500 a najlepiej niższa...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.