Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Konkretnie szukam w dzwięku fajnej dużej przestrzeni

To moze moje Focale Micro Utopia SE ?:)

Graja piekna przestrzenia, fajny odklejony i czysty dzwiek:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

jak bas już masz załatwiony relem w 21m2 to posłuchaj też poza dyniami polskich kostrukcji rls callisto III i nowych których nie miałem IV,

małe monitory ale z wielkim sercem grają muzykę :)

Focal + Naim

Witam wszystkich. Jestem posiadaczem wzmacniacza Kandy K2 + DAC Matrix Mini-i + Clearaudio Concept + CD Marantz 6002 (jako transport) + kolumny Usher X-708. Planuje wymienic wzmacniacz i poszukuje czegos co zagra troche bardziej detalicznie i do przodu. Nie szukam jakiejs radykalnej zmiany w brzmieniu bo lubie granie Roksana, po prostu aktualny zestaw gra troche za spokojnie. Moje pytanie brzmi czy zakup Caspiana M1 (uzywany) to dobry krok w kierunku moich oczekiwan? Slucham roznych rodzajow muzyki, praktycznie wszystko oprocz popu, disco i techno. Jako zrodlo uzywam glownie komputera (FLAC i Spotify) ale rowniez gramofonu i CD. Pozdrawiam.

ps. sory za brak polskich znakow

Panowie,

Wczoraj bawiłem się trochę sieciówkami i dla każdego kto ma chwilę proponuję zwrócić uwagę na polaryzację sieciówek, efekty dość ciekawe :)

Pozdrawiam

----------------------------------------------------

Panowie znalazłem juz nabywce na moje kefy iq70 i teraz myśle nad focusami 140.Znalazłem we wrocławiu w galeriaudio 3 letnie oddadzą za 3900,panowie jak myślicie dobra to cena?Szukam właśnie monitorów do caspianka a myśle ze w moich 21 metrach bedą w sam raz.

Jeszcze mam pytanie,może ktoś słuchał kabelków furutech u-2t tak myślałem by wpiąć je w miejsce moich vdh the snow line.Ciekaw jestem czy byłby jakis znaczący postęp.

tomek40,

3900 za 3- letnie F140 to dużo, bo za 4500 niedawno można było spokojnie i oficjalnie nówki z salonu kupić.

Furutechy U-2T mam (patrz "o mnie") i są to naprawdę uniwersalne, porządne i w miarę wysokiej klasy kable. Tych vdh nie znam, więc się nie odniosę. No i nie znam reszty Twojego toru.

Ja osobiście planuję posłuchać jeszcze inne głośnikowce z odrobinę wyźszej półki od Chorda.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Dzieki whiter1 a powiedz czy 750 zl za kabelki konfekcjionowane po 2 i pol metra to dobra cena?Tak sobie myśle że warto by je wpiąc i powinno być znacznie lepiej.Moje vdh nie są złe ale to jednak prawie czterokrotnie tańsze kable.

ja ze swojej strony do Caspiana polecę Ci kable Stereovox'a.

Pamietam, że użytkownik stecko miał Stereovox Firefly na sprzedaż - zapytaj, nie są drogie a do Caspiana imo pasują.

pzdr

ja ze swojej strony do Caspiana polecę Ci kable Stereovox'a.

Pamietam, że użytkownik stecko miał Stereovox Firefly na sprzedaż - zapytaj, nie są drogie a do Caspiana imo pasują.

pzdr

Witam

Dzieki za darmowa reklame;-)

Mam jeszcze ten kabelek. W sumie moge powiedziec ze jest jak nowy. Byl testowany u mnie przez kilka dni. Teraz lezy w pudelku. Poszedlem w kierunku chord signature.

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Dzieki za darmowa reklame;-)

Nie ma sprawy. Moim zdaniem dobry kabel za bardzo rozsądne pieniądze.

Mi właśnie dzisiaj przyszedł Colibri-R do kompletu :)

Panowie znalazłem juz nabywce na moje kefy iq70 i teraz myśle nad focusami 140.Znalazłem we wrocławiu w galeriaudio 3 letnie oddadzą za 3900,panowie jak myślicie dobra to cena?Szukam właśnie monitorów do caspianka a myśle ze w moich 21 metrach bedą w sam raz.

Jeszcze mam pytanie,może ktoś słuchał kabelków furutech u-2t tak myślałem by wpiąć je w miejsce moich vdh the snow line.Ciekaw jestem czy byłby jakis znaczący postęp.

Cena b. słaba. Skoro koledzy używają z caspianem focusów 160 to radziłbym skorzystać z doświadczeń innych i iść tą drogą.

Co do kabli to pamiętaj, że ich ceny sklepowe są kosmiczne (chciałem napisać z dupy, ale się powstrzymałem;)) i póki nie kupisz docelowej elektroniki i standów IMO nie warto sobie zawracać głowy. Osobiście wolałbym dołożyć te 750zł (cóż za niebywała okazja za kawałek drutu:P) do lepszych kolumn - focus 160.

Ale jakos kurcze nikt teraz nie ma fajnych 160-tek w dobrej cenie na sprzedaż.Troche przeraża mnie to ze sprzedam moje kefy i bede długo bez muzy siedziec...Ale jak to wiadomo nie można zmarnować klienta..,co do kabelków dziekuje za opińie napewno bedę na nich bazować,fajnie że jest gdzie sie tego dowiedzieć pozdrawiam wszystkich.

Te scm19 to kolega forumowy de_moon sprzedaje.

Skontaktuj się z nim przez audiostereo, to na pewno taniej będzie.

Tylko wydajnej i perlistej góry z tych ATC z połączeniu z Caspianem to raczej nie uświadczysz...

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Dzieki whiter1 to warte zastanowienia bo jednak góra jest ważna.Słuchałeś może lub ktoś z forumowiczów dali ikonów 6mk2 w połączeniu z caspianem?Sa na aledrogo w okolicach 4k może to by warto było rozważyc...

Witam

Panowie i Panie ciekawy jestem zestawienia Caspianów MkII i M2. Bezpośrednio, co można usłyszeć bez najmniejszych wątpliwości. Co zyskujemy a co tracimy. Ile pozostało ze słynnej analogowości Caspiana. Nie wątpię, że to jest jeden z najbardziej komunikatywnych wzmacniaczy jakie słyszałem. A sentyment jakim darzę Caspiana nie słabnie, dla tego ciekawi mnie takie porównanie. Macie jakieś doświadczenia, bo zastanawiam się nad modelem, który wybrać.

pzdr Caspianowców - prezes ;-D

a fidelity a300 sprzedany?

Nie i na razie nie będzie sprzedany. Ostatnio zdetronizował NADa M3 i końcówkę Rotela 990BX. Ma tą komunikatywność Caspiana i parę innych atrakcji gratis. Tak naprawdę ciekawy jestem postępu jaki się poczynił u Roksana. Chociaż kto wie, stara miłość....

qman,

sorry za skojarzenie, ale pokrętła w pierwszej serii wyglądają jak sutki starej murzynki ;)

pięknie to obok siebie wyglądają 2 czarne naleśniczki M1, jak te tutaj ;)

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-studio-16-hertz_48759.html/page__view__findpost__p__2529945

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.