Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Moje wrażenia po krótkiej aklimatyzacji Caspiana z Atc

-Bas jest fantastyczny, nisko schodzący,punktowy, genialnie kontrolowany

-Średnica to czysta poezja

-Wysokie tony trochę za mgiełką, ale to może urok Atc

-Scena szeroka a zarazem dość płytka ( popracuję jeszcze przy ustawieniach kolumn - może coś się zmieni na plus)

Zestaw jest bardzo muzykalny, wciągający i niemęczący i te wokale szalenie urokliwe

:)

Rolo_Tomassi

ciekawe czy sluchales caspiana z dyniami f160 i jak sie maja do atc 11?

moze niedlugo poslucham atc i jak bedzie jeszcze lepiej jak z f160 (choc watpie) to beda grac z caspianem a f160 pojda do kina

....

pozdr

Edytowane przez FIRMA

Niestety, nie miałem przyjemności słuchać caspiana z f160

Ale nic straconego, jak się przeprowadzę do nowego mieszkanka to będę miał więcej czasu na eksperymenty :)

Skrobnij kilka słów jak to u Ciebie gra

no gra bardzo dobrze ale potrzebuje troche mniej analitosci- jest cieplo, bas super wzorcowy z zejsciem (velodyne dla eksperymentu), srednica jak w dyniach fajna ale atc11 nie jest ulomkiem bardzo duzo ludzi chwali wiec musze posluchac z caspianem- jak bedzie z nim lepiej to bedzie mistrzostwo swiata!- wtedy biore czarne:).....

Edytowane przez FIRMA

Witam klubowiczów,

U mnie nastąpiła zamiana z MK1 na zestaw M1 ng od forumowego kolegi Tomka, gra pięknie ale i tak trzeba pomyśleć o głośnikowym kabelku bo reson już się swoje nagrał :)

gratulacje- nie zmieniaj juz na M2, to samo co NG a traci wysublimowany urok M1

kiedys bedziesz mial parcie zmienic caspiana na lepszy sprzet to go nie sprzedawaj mozesz zalowac- podlacz do innego pokoju lub schowaj do szafy...

pozdr

gratulacje- nie zmieniaj juz na M2, to samo co NG a traci wysublimowany urok M1

kiedys bedziesz mial parcie zmienic caspiana na lepszy sprzet to go nie sprzedawaj mozesz zalowac- podlacz do innego pokoju lub schowaj do szafy...

pozdr

Dzięki, teraz tylko chcę wypożyczyc kilka kabli głośnikowych ale z tego co przeglądałem forum to sporo Caspianów gra na chordzie i vdh

Dołożyłbym swoją ale to nie dział ogłoszeń ;) w każdym razie gdyby ktoś reflektował na zestaw M1 NG + cd M1 w czerni to zapraszam na PW ;)

----------------------------------------------------

squad05,

gdybym nie miał z Roksana tego, co mam, to bym kupił od Ciebie to, co Ty masz ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

whiter1 wiem ;) szczerze to jestem mocno zdziwiony, że się jeszcze nie sprzedał bo takie zestawy często się nie pojawiają.

Choć jak się tak zastanawiam to nie raczej będę płakał jak się chętny nie znajdzie.

Co jakiś czas ktoś o ten model pyta, pojawiały się ogłoszenia chętnych zakupu, a Ty nie sprzedałeś.

Może to znak?

Przemyśl to, zanim będzie za późno.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Kryzys Panie, kryzys...

Niby dobra cena ale to dalej 12 kafli...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

whiter1,

chętnych na sam wzmacniacz było już kilku ale jako że planuję większy wydatek musi się sprzedać zestaw.

poruszę temat kabli coby się towarzystwo rozruszało w klubie ;)

miał ktoś do czynienia a kablami zasilającymi bądź głośnikowymi firmy Acoustic Revive ??

Edytowane przez squad05

stecko,

12k to zestaw M2 od Decibela, ten od Squada05 to ósemeczka (zapewne niecała ;) ).

.. ten od Squada05 to ósemeczka (zapewne niecała ;) ).

no ba ;) pozytywnie zaskoczę poważnie zainteresowanego zestawem ale skończmy bo to nie dział ogłoszeń (sorki dla wszystkich za OT)

aaa..

jakby ktoś nie zauważył - do setnej strony brakuje nam 3 wpisów !!!

Edytowane przez squad05

stecko,

12k to zestaw M2 od Decibela, ten od Squada05 to ósemeczka (zapewne niecała ;) ).

Tak, tak miałem na myśli ten M2 a nie od forumowicza squad05 oczywiście:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Powiem, że oswoiłem się z moim Caspianem, bardzo fajnie gra, tylko zależy mi na wydobyciu trochę blach perkusji do przodu, jakieś propozycje?

Edytowane przez lux666

mała pomyłka - strona ma po 30 wpisów więc jeszcze 10 :)

a co do pytania kolegi lux666 - Caspian taka właśnie ma górę - można bawić się w różne źródła, kable itd ale ogólnego charakteru nie zmienisz.

Jest to na pewno bardzo przyjemne granie, szczególnie na wieczór, nie ma opcji żeby wprowadziło jakąś nerwowość i za to bardzo go cenię. W niedługim czasie pokombinuję z jakimś DACem, myślę, że uda się uzyskać upragniony efekt, ponieważ reszta pasma bardzo mi leży.

a ja mysle ze nie da, tez probowalem, tak wlasnie gra.

Zamieszałem trochę sieciówkami i jest lepiej, co ciekawe, na niektórych albumach nie ma takich problemów. Tak, czy siak nie jest to wielkie zmartwienie, całokształt i tak zachwyca :)

Zamieszałem trochę sieciówkami i jest lepiej, co ciekawe, na niektórych albumach nie ma takich problemów. Tak, czy siak nie jest to wielkie zmartwienie, całokształt i tak zachwyca :)

Lux666 napisz jakie sieciówki podłączałeś ?

Aktualnie wypiąłem Zelum Power AC, służyła mi do utemperowania poprzedniego zestawu, a ogólnie wygląda to tak:

wzmak - Sonus Oliva miedź

DAC - Sonus Oliva lite srebro

komp - tani Artech (tak dla jaj, nie wpasowała mi się do żadnego klocka, więc poszła do PC :) )

Dźwięk stał się nieco lżejszy, ale bas gra muzykalniej z lepszą kontrolą, na pewno poprawa sceny i przestrzeni, bez bolesnych wyostrzeń. Nie jest to koniec poszukiwań, ale za marne 200zł, które wydałem na używki 2 sieciówek, jest lepiej niż dobrze.

Na allegro widziałem miedzianą SO, polecam, świetny kabel w śmiesznej cenie.

ja z caspianem miałem sieciówkę ps audio ac5, głośnikowe chord epic (whiter sorki jeszcze raz) i ic chord chameleon silver plus po wielu tasowaniach kabli u mnie to dosyć optymalnie się zestawiło z dyniami.

Focal + Naim

Co myślicie o kabelku RCA Albedo Flat-One do M2 ?

Mialem ten kabelek sprawdzalem go wtedy z ProAc D15+ Baltlab Epoca2 + Atoll CD100 jak dla mnie kabelek mial odchudzony kartonowy bas i odchudzone wokale wiec odpadl wolalem zostawic sobie Chorda Chameleon Silver Plus .

Przy okazji mam pytanie mysle nad kupnem CD Caspian M1 czy ten CD jego dzwiek mozna okreslic jako lekko ocieplony lub nawet ocieplony z dobrym mocnym ale nie zamulonym basem barwna gora ale nie ostra i pieknymi wokalami ? Pytam bo gdzies doczytalem ze Wzmacniacz M1 tak wlasnie gra wiec juz sam nie wiem czy to Wzmacniacz gra takim dzwiekiem czy CD czy oba tak graja bo czesto w kompletach bywa tak ze np. Primare wzmacniacze bardziej neutralne CD cieplejsze jak to jest z Caspianem CD M1 ?

Ja chce Caspiana do Baltlaba Epoca2 + Monitor Audio GS20 .

Pozdrawiam Wszystkich

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.