Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

il Dottore > ojaj a teraz na siłę uczą zasad demokracji. A co do religii to się uśmiałem. Spróbuj swojego dziecka nie posłać na "dobrowolną" religię, szybko koledzy z klasy wyjaśnią mu "dobrowolność".

Każdy ma prawo do własnego wyznania to widać w tym kraju: te babcie bijące i rzucające się na reporterów np TVN, opłacanie z pieniędzy publicznych budowy szopek religijnych ( świątynia opatrzności bożej ), chrześcijańskie bydło łażące po publicznych drogach ( i to nie tylko na pielgrzymkach ). Czy choćby narzucanie jednego słusznego poglądu przy wielu regulacjach prawnych ( aborcja, eutanazja ) czy choćby istnienie i dotowanie parodii "szkoły" grzyba

"Nikt nie dawał mi wyboru - rozumiesz to pojęcie, czerwońcu?"

zaczynamy od inwektyw gdy mając wolny wybór nie podzielam twoich wniosków...

"Na religię dziecko w PL może dziś chodzić ale nie musi i to jest zasadnicza różnica."

w PRL też mogłeś chodzić na religię ale nie była przedmiotem w szkole...

• Redaktorzy

No to może jednak nie czyńmy drugiemu co tobie niemiłe? I to jeszcze dyskutując o rzeczach tak duchowych jak religia i tak przydatnych jak języki obce?

Gość

(Konto usunięte)

..."Fakt w rozumieniu potocznym jest to wydarzenie, które miało miejsce w określonym miejscu i czasie...

Ja sie opieram na doniesieniach prasowych, analizach politologów, a ty?.....Ty tam byłeś!...Wiesz i już!

Czy moze miałeś jakiś rodzaj trasmisji?

Czasem zastanawisz sie nad tym co piszesz?

jachciku a moga byc fakciki?tak proporcionalnie do ciebie.Fakt to jest powazna sprawa.a na dodatek nie podlegajaca dyskusji.to nie dla ciebie jachcik...nie dla ciebie.

ale domyslam sie ze nie rozumiesz ,to moze jasniej.To co jachciku dla wiekszosci ludzi jest oczywiste i nie podlegajace dyskusji- to niektórym sprawia to taka trudnosc, ze nieustannie o tym dyskutuja.Próbuja zrozumieć- albo zagadać?Tak jest z ziobrami,doktorami G.komisjami itp.Tobą.Tak wiec jacchcik z zupelnie blachego powodu nie ma mozliwosci dyskutownia z tobą.Bo tu działa sławne białe jest czarne.To nie jest przypadek jachciku.Przypadek jest wtedy, kiedy to jest przypadek.Ale jachciku z serii, NIE DA sie zrobic przypadku.jacchciku myslę ze teraz juz wiesz.Mozemy o fakcikach.niezobowiazująco.Bo dyskusja z toba na powazne sprawy robi z nich sprawy...niepowazne.Tak hołota ...ma.

"Parlament Europejski potępia zarówno Rosję, jak i Gruzję"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Nie doczytałeś skarbie czy znowu coś luźno insynuujesz?

..W dalszej części rezolucji, europosłowie przyznają jednak, że reakcja zbrojna Rosji była niedopuszczalna i niewspółmierna, a wtargnięcie daleko w głąb terytorium Gruzji stanowi pogwałcenie prawa międzynarodowego...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Parlament-Europejski-potepia-zarowno-Rosje-jak-i-Gruzje,wid,10321947,wiadomosc.html?ticaid=168b2

P.S.

Sprzawdzałem go...on piszę tylko dla kasy, wiec wstydź sie wladzie!

"Sprzawdzałem go...on piszę tylko dla kasy, wiec wstydź sie wladzie!"

niby ja dla kasy?

no to proszę o fakty...

nikt nie neguje wtargnięcia ruskich i pogwałcenia prawa międzynarodowego przy uznaniu Osetii i Abchazji...

ruskie sankcje i prowokacja w rezolucji....

Rury w Gruzji znowu nabierają znaczenia co teraz unia zaproponuje?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jacchcik

kolejna poszlaka....ruskie na usługach arabów...

" Lotniska wojskowe w Gruzji miały być użyte do ewentualnego ataku lotniczego Izraela na instalacje nuklearne w Iranie - podał w czwartek prawicowy "Washington Times", opisując bliskie związki militarne Izraela z Gruzją, przy współpracy USA."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tego to moskiewscy agenci stasi i kgb putin i klika,nie przewidzieli.moze byc ciekawie.

Rosja: w jeden dzień 50 mld dol. wyparowało z giełdy!

(Gazeta Wyborcza, ak/06.09.2008, godz. 09:01)

Gdy premier Władimir Putin i prezydent Dmitrij Miedwiediew z kamiennymi twarzami znoszą polityczne potępienie Unii Europejskiej i USA, prawdziwą cenę za wojnę w Gruzji płaci rosyjska gospodarka - pisze "Gazeta Wyborcza". Przeżywa ona największy kryzys od krachu w 1998 r.

"Rosyjski rynek walutowy cofnął się o kilka lat" - alarmował wczoraj dziennik "Kommiersant" cytowany przez "Gazetę Wyborczą". Jeszcze gorzej było na moskiewskiej giełdzie RTS, na której akcjami rosyjskich spółek handlują zagraniczni inwestorzy. Jak donosi gazeta, ich odwrót sprawił, że tylko wczoraj wartość notowanych firm spadła o blisko 50 mld dolarów.

Oficjalnie Moskwa twierdzi, że zagraniczni inwestorzy wycofali tylko 5 mld dol. Jak informuje gazeta, wątpią w to sami rosyjscy bankowcy.

• Redaktorzy

Owszem, to jest konkret. Ślepa ręka rynku (czy jak tam to zwą) wskazała palcem. I żadne przemówienie Putina czy tego grugiego jego giermka tego nie zmieni.

A ja już miałem nadzieję,że moje czołgi na ruskich wyślą ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Będzie śledztwo ws. gruzińskiego konfliktu

...Wysłanie do Gruzji niezależnej misji obserwacyjnej i międzynarodowe dochodzenie, które ma ustalić, kto zawinił w kaukaskim konflikcie - to uzgodnienia nieformalnego szczytu szefów dyplomacji 27 państw UE w Awinionie...

http://www.wprost.pl/ar/138030/Bedzie-sledztwo-ws-gruzinskiego-konfliktu/

Dopiero wtedy będziemy mogli mówić o faktach!

Wladziu...wiem, wiem dla ciebie one będa faktami kiedy okazą sie przydatne.

Nie to co rezolucja! To jest fakt!

Kompromis polityków z 27 państw to prawie jak dokumentacja historyczna konfliktu na kaukazie!

A , ze nie napisali nic o prowokacji rosyjskiej...to jej nie było,proste!

Taka to jest wladimirowa logika .

jacch

"Poparli też zgłoszony przez ministra spraw zagranicznych Niemiec Franka Steinmeiera pomysł przeprowadzenia międzynarodowego dochodzenia, które - jak wyjaśnił szef francuskiej dyplomacji Bernard Kouchner - "ma ustalić fakty przebiegu konfliktu w Gruzji"."

pomyśl nie zapominając o niemieckich sympatiach wobec Rosji....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.