Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

jacch, 26 Paź 2008, 01:57

>A Rosjanie mają 1000xsilnia bomb kab-500.

Zgłoś to do BBN. Wyślą cię do Osetii jako obserwatora. Podobno tamtejsze kozy są nadzwyczaj gościnne, więc będziesz mógł zacieśniać tradycyjną przyjaźń między naszymi narodami.

Jestem Europejczykiem.

• 3 tygodnie później...

jacch

wracamy na wojenkę....

"Dwóch emerytowanych oficerów brytyjskich, którzy byli obserwatorami OBWE w Osetii Płd. w przededniu wybuchu konfliktu gruzińsko-rosyjskiego, gotowych jest publicznie zaświadczyć, że to Gruzja pierwsza rozpoczęła wojnę o to terytorium - podaje tygodnik "Sunday Times".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a nie pisałem, że tak będzie, bo w tej organizacji Rosja ma fory i z jej ramienia, jako strona, było nie było zainteresowana, tworzyła oddziały mirotworców - skutki znamy

"a nie pisałem, że tak będzie, bo w tej organizacji Rosja ma fory i z jej ramienia, jako strona,

>było nie było zainteresowana, tworzyła oddziały mirotworców - skutki znamy"

jesteś tak naiwny czy z tobą jest coś nie tak?...

kiedy koniec świata?

wladz, 10 Lis 2008, 13:57

>"Dwóch emerytowanych oficerów brytyjskich, którzy byli obserwatorami OBWE w Osetii Płd. w przededniu

>wybuchu konfliktu gruzińsko-rosyjskiego, gotowych jest publicznie zaświadczyć, że to Gruzja pierwsza

>rozpoczęła wojnę o to terytorium - podaje tygodnik "Sunday Times".

Gruzja rozpoczęła wojnę o swoje terytorium.Nawet jeśli to Gruzja rozpoczęła to chyba ma prawo do swojego terytorium?No i skoro rozpoczęła to znaczy,że miała do tego podstawy.

Niedługo podobnie będzie na Ukrainie.Ruska chołota wyjedzie ze swoich krymskich baz czołgami opowiadając,że broni swoich obywateli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj Panowie, Panowie. Praktycznie od samego początku było oczywiste, że to Gruzja rozpoczęła działania wojenne na dużą skalę, tj. atak na Cchinwali. Pisałem o tym wielokrotnie a kiedyś nawet chciało mi się zamieścić coś w rodzaju kalendarium wydarzeń. Od tego czasu nie dowiedzieliśmy się wiele więcej. Wiadomo prawie wszystko o przebiegu wydarzeń, prawie nic najważniejszym, czyli o tym, co też Saakaszwilemu strzeliło do łba. Pomysł beznadziejnie głupi, wykonanie nie lepsze.

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 11 Lis 2008, 23:00

>Bronienie Ojczyzny to pomysł beznadziejnie głupi?

>Gratukuje i bez komentarza.

Czy ty jacuś naprawdę jesteś takim debilem jak tu się prezentujesz?

To nie był żaden patriotyzm, tylko zadziwiająco głupi pomysł Saakaszwilego.

Napisz proszę, co Gruzinom dała ta "patriotyczna" akcja, co zyskali, co takiego obronili?

Ale tak konkretnie, po PiSowsku.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

...Czy ty jacuś naprawdę jesteś takim debilem jak tu się prezentujesz?...

A kto temu winien, ze ty masz takie skrzywione postrzeganie rzeczywistości;p

...Napisz proszę, co Gruzinom dała ta "patriotyczna" akcja, co zyskali, co takiego obronili?...

Zapytam zaraz potem jak ty zapytasz polaków co im dało Powstanie Warszawskie i jescze kilka innych.

>jacch, 12 Lis 2008, 10:51

>Zapytam zaraz potem jak ty zapytasz polaków co im dało Powstanie Warszawskie i jescze kilka innych.

Powstanie Warszawskie nic kompletnie nie dało poza rzezią ludności cywilnej.

Innych powstań tak sobie nie mieszaj. Ja jestem z Poznania i jestem dumny z Powstania Wielkopolskiego, a konkretnie z tego, że było tak udane. Powstanie to każdy może sobie zrobić, sztuką jest zrobić coś porządnie i z sensem.

Saakaszwili nie zrobił tej wojenki ani z sensem, ani porządnie. Jemu nic się nie stało, ale zabici i ranni nie mogą tego o sobie powiedzieć. QWięc jeszcze raz pytam: po co to było i co niby takiego dało?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

...Powstanie Warszawskie nic kompletnie nie dało poza rzezią ludności cywilnej...

To fakt, jeszcze miasto zniszczyli, to po co to się tak hucznie i dumnie obchodzi?!

Może durnie nie wiedzą, a ty do tej pory milczałeś! Mam nadzieje że ich oświecisz w sierpniu przyszłego roku;p

...Innych powstań tak sobie nie mieszaj...

Tez było kilka nieudanych...chyba, ze nie wiesz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.