Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Paul,nie denerwuj się.Jak jest ogólna sytuacja finansowa nie muszę nikomu mówić.W czasie ,gdy zaczynalismy się nad tym zastanawiac ,było jeszcze w miarę dobrze.Sam musiałem z żalem zrezygnować,bo po prostu teraz mnie na to nie stać.Miałem masę dużych wydatków,a mało dochodu i muszę oszczedzać.Nie mogłem tego przewidzieć.Nikt nie powinien ciebie posądzać o machlojki.To producent dyktuje warunki i wiecej chyba się nie da już zrobić.Przykra sprawa,ale niezależna od nas.

Wiem,że niektórych cena wyprowadziła z równowagi, ale takie są realia...Jak teraz wygląda Marian gdy już wszystko pozałatwiał? Kto jest nadal zainteresowany niech pisze do niego na PW.

Jednak są ludzie na tym forum odpowiedzialni którzy się zdeklarowali i chcą sfinalizować sprawę do końca. ja z mojej strony postaram się wywiązać powierzonego mi zadania Pozdrawiam Marian

jest oczywiście na chodzie nawet nagrywa ale musze popracować nad nią, bo sygnał wchodzący do niej jest na poziome np od 3 dB do +3dB a już odtwarzany po nagraniu ma duzo więcej skazówka wychodzi poza skale praktycznie pisząc leży :( ale sygnał nie jest wcale zniekształcony dziwne to jest a napewno sprzet nie był ustawiany do nowych taśm od tyłu go jescze nie otwierałem tylko z przodu by podklejić panel z klawiszani do przedniej ścianki.

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Swoja droga to dziwie się troche że niektorzy sa rozczarowani ceną.

Jak wiekszośc bywajacych na tym forum osób pewnie wie ,,byle jakie nAB-y plastikiwe kosztuja 180---250zł. .Więc cena podana przez Maniusia ,nie powinna byc zaskoczeniem .

oczywiscie super było by gdyby kosztowaly mniej ,jednak ja na to nie lczyłem .

Byłem przygtowany psychicznie na 4 seteczki . Stad brak u mnie jakiegokolwiek rozczarownia .

.

Ja tam się nie mogę doczekać jak założę te naby i na nowy rok założę je dokładnie 31 grudnia Marian podaj konto będe pierwszy możesz mi wybić cyfrę 001 ????????????? :)

Oczywiście w niewidocznym miejscu hi hi

Wyluzujcie troche

audiomagia.blogspot.com

No tak, sytuacja nie jest najlepsza...

Rozmowa o nabach zaczęła się od tego, że wszyscy stwierdzilismy, że obecne chore ceny na allegro sprawiaja, że naby kosztują tyle, co niejeden magnetofon. Dlatego pojawiła się koncepcja zrobienia własnych. Czytając o nich, o tym jakie problemy to stwarza i jakie procesy technologiczne (czy jak to nazwać) muszą zostać użyte, aby powstał końcowy produkt, powoli traciłem nadzieję, że cena faktycznie będzie niższa - niestety, nie pomyliłem się... Rozumiem, że praca, maszyny i materiały muszą kosztować. Nie mam tu najmniejszych pretensji do kolegów, którzy nakręcali i pilotowali sprawę, wierzę że zrobili wszystko, co możliwe żeby zaprezentować nam jak najlepszy produkt za jak najlepszą cenę. I tym bardziej jest mi przykro, że muszę zrezygnować z zakupu.

I proszę, nie stawiajcie tak sprawy, że nieuczciwie jest się wycofywać. To nie tak. Cena nie była znana, deklaracje składaliśmy w ciemno. Raz, że każdy przystępował do sprawy z pewnym założeniem, być może błędnym. Dwa, że przez ten czas sytuacja mogła się zmienić. Pisał o tym Marek, napiszę i ja - miałem inne wydatki. Owszem, jednym z nich był magnetofon, poważny dla mojego budżetu zakup. Wyszło to nagle, nie planowałem, ale wysupłałem pieniądze i stoi u mnie. Tak się składa, że naby były w komplecie... Nawet już kombinowałem jak by się tu nie wycofywać. Bo się zadeklarowałem, bo fajnie mieć coś tylko naszego, forumowego, bo mam szacunek dla kolegów, którzy się starali. Ale przykro mi, żadnym sposobem nie dam rady.

Postanowiłem napisać o tym na forum, a nie w prywatnych wiadomościach, żeby wszystko było jasne. Mam nadzieję, że manius59 i paul_67 podejdą do sprawy ze zrozumieniem.

Pozdrawiam wszystkich

Każdy kto kiedykolwiek miał do czynienia z obróbką skrawaniem wie,że po podzieleniu wykonania na operacje i zabiegi wykonanie takiej "nakrętki" blokującej nie jest specjalnie skomplikowane. Zacznijmy od maszyny krótka sztywna z wałkiem i śrubą pociągową skrzynia biegów pełny norton imak czteronożowy konik, uchwyt albo samocentrujący albo przy kalibrowanym materiale na tuleje zaciskowe.

półautomat tokarski tokarnia rewolwerowa automat tokarski sterowany numerycznie

Nie komentuję

Pozdrawiam

Zbyszek

Każdemu zainteresowanemu, który do mnie napisał na PW podawałem orientacyjną cenę.Kiedy nie było jeszcze wszystko załatwione nie mogliśmy tego podać oficjalnie.Wiem,że dla obserwatorów stojących z boku sprawa się wlekła bez końca, ale jest jeszcze praca i nie mozna było chodzić tylko wokół Nab.Pewnie,że każdy pewnie liczył na niższą cenę ,ale proces produkcji nie kończy się tylko na jednej maszynie.To nie tylko tokarka.Te trzy rowki co 120 stopni są palone a do tego potrzebna jest drążarka, elektroda i czas...I koszty rosną.Przy takiej jednostkowej produkcji nikt nam tego za pół tej ceny nie zrobi...Pamiętajmy jeszcze,że komplet składa się z czterech części, no i materiał też nie jest byle jaki.Jakiś kolorek, napis i kolejne ręce wyciągają się po kasę...

paul_67, 12 Lis 2008, 22:42

>Każdemu zainteresowanemu, który do mnie napisał na PW podawałem orientacyjną cenę.

Kierowałeś (o ile pamiętam to chyba Ty) ludzi do Mariana i z nim się właśnie kontaktowałem. Ceny nawet orientacyjnej nie uzyskałem, a pytałem. Cóż, nie mam pretensji do nikogo i liczę na trochę zrozumienia także z Waszej strony.

Panowie

Mam na oku nastepne szpulowce więc może podkreslam może bede potrzebował wiecej nab

W sumie nieżle jakby ktoś zaczął myśleć nad szpulami naszymi forumowymi co wy na to???

Mniejszy nakład materiałowy trzy części???

Jak ktoś tego nie zrobi to ja to zrobię nie teraz i nie od razu ale zrobie to tylko muszę zawitać w kraju pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

MAG, 12 Lis 2008, 22:58

zabieraj się za szpule . Jestem pierwszym klientem.

Pozdrawiam..

A swoja drogą wie ktos jaka to powinn byc blacha na takie szpule ??

Moze jakis symbol tej blachy ,czy techniczne oznaczenie/

Do^Paula_67 to była czysta uczciwa porządna praca i za nią Panu w imieniu własnym innych dziękuję, smród zaczyna się dalej przypuszczalnie u samego producenta .Oprócz toczenia trzeba np: rowki w NAB-ach wyfrezować. W Krakowie jest coś takiego jak Instytut Obróbki Skrawaniem ul Wrocławska 37a 30-011 Kraków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jednego z naszych poprosiłem aby potuptał jeszcze w inne miejsce gdzie być może tym o mniej zasobnych skarbonkach pomogą.

Pozdrawiam

Zbyszek

I nie o te gruszki ale o to po co tam loz chodzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi