Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

ULGA!.

Nie musze się opijac .

Dostałem info od sprzedającego że moja zabawka została odebrana przez kuriera. .Teraz oczekiwanie na .......-Po niedzieli

Dulon, w UK sa teraz strajki poczty. Serio, jak w Misiu.

Do wszystkich: zamiast placic kurierom i czekac - moze zorganizowac gielde magnetofonowa?

Propozycja - GIELDA MAGNETOFONY i TASMY - CIESZYN

zalety Cieszyna: tanie zakwaterowanie i dobra gastronomia :-), latwy parking i mozna zaprosic kolekcjonerow z Czech.

wstep 5zl? blisko parkingow, PKP i PKS?

mozna by powymieniac sie czesciami, sprzetem, ja bym cos kupil, moze sprzedal, potem do knajpy:-)

1-sza sobota pazdziernika, np???

Do Kasjela

Prawdopodobnie mam kabel z wtykiwm i dodatkową wtyczkę do Twojego Revoxa. Znalazłem dziś w swoich rupieciach. Rozstaw pinów 10 mm. Wtyk jest rozbieralny, nie będzie problemu z wymianą kabla gdy się uszkodzi. Wtyczka posiada styki uziemienia, ale nie powinny przeszkadzać. W razie gdyby przeszkadzały możesz je zdemontować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale miodzio, Sony CS-300 i to z pudełkiem. Przeżył właściciela, nie wiem czy się cieszyć czy smucić, na serio szczerze podziwiam dbałość właściciela. Nie kolekcjonuję osobiście, ale może któryś z szanownych kolegów ma ochotę powalczyć o ten unikat. Pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze ktos cos podpowie?

Na tapecie M2405 S Forte .

Mechanika -zrobiona .

Elektronika???

Nagrywanie na stereo -bardzo duza różnica wskazan wskażników.Lewy potencjometr na początu zakresu, ,prawy na końcu zakresu .

Odtwarzanie nagranego kawałka ---różnica niewielka.Nagrywa Bardzo ładnie

Nagrywania na 1 scieżce -dramat .Potencjometr wariuje..Podaje okropnie znieształcony sygnal i Bardzo mocny .Odtwarzanie -dramat .

Wszystkie potencjometry wypsikane Kontaktem ..Oswietlenie wskażników jest słabe .Jedynie prawa żaróweczka -mono-świeci normalnie ,Stereo -swieci słabo .Cały tor przesówu i glowice kilkakrotnie czyszczone IP.

jakies podpowiedzi?

Jeżeli można dulon184 nagraj fragment nastawiając poziom nagrywania obu kanałów patrząc na wskaźnik lewego kanału. Prawy prawdopodobnie pokazuje błędnie. Oceń jakość dźwięku prawego kanału.

Konstanty S., 23 Sie 2009, 22:07.

Nagrałem kawałek na stereo ,ustawiająć równo oba potencjometry .Lewy kanał nagrał dobrze -prawy prawie nie słyszalny .Prawy kanał łapie dżwięk dopiero pod koniec zakresu suwaka .

Konstanty S., 23 Sie 2009, 23:07.

Na stereo jak opisałem .

Mono ,ścieżka 2 ---słychac ,ale bardzo chrypi .ścieżka 1 -prawie nie słychac i bardzo chrypi .

Staram się z tych informacji postawić choćby wstępną diagnozę, ale tych informacji jest trochę za mało. Przyjmijmy taką metodologię: Czy przy nagrywaniu (stereo) słyszysz "chrypienie" w odsłuchu czy dopiero przy odtwarzaniu nagranego fragmentu?

Kontakt stosuje się do czyszczenia styków do potencjometrów najlepiej stosować specjalny środek do czyszczenia. Jeżeli potencjometr powoduje trzaski, ale nie przerywa to możemy się starać jeszcze dziś zdiagnozować usterkę,a potencjometr Będziesz musiał wymienić później.

W stereo lewy kanał gra dobrze i wyrażnie i w odsłuchu i odtwarzaniu.Wysterowanie lewego kanału przy nagrywaniu -góra do 7-5 ,Innaczej jest przester .

Prawy kanal nagrywanie do końca suwaka -odtwarzanie słychac ciszej i troche niewyrażnie ,iw obu opcjach.

Gielda magnetofonow i tasm - Cieszyn

nocleg w cenie 6 zl - tylko w pazdzierniku

(* dla pierwszych 10-ciu forumowiczow - dobra

gastronomia na miejscu - uczta za 20 zl !

prosze pisac na priva lub publicznie; oraz:

odpowiadajac - przyswieca mi mysl poznania

milosnikow tasm i magnetofonow oraz chec $$$

sprzedania / kupna 300 + analogow i CD/DVD,

lecz nie przez net - zal mi na oplaty pocztowe :-)

allegro (by

Źle pracuje przedwzmacniacz nagrywania kanału prawego. Albo jest uszkodzony albo nie dostaje prawidłowego zasilania. Uszkodzenie nie jest trudne do zlokalizowania o ile masz schemat, miernik uniwersalny i nie boisz się uszkodzić sprzęt. Chętnie Ci pomogę. Jestem jutro jeszcze do południa w domu później wyjeżdżam i wracam do domu dopiero w sobotę.

Nie poddawaj się i tak prędzej czy później zaczniesz usuwać drobne usterki w elektronice. Znam audiofila z którym wspólnie naprawiamy sprzęt audio kontaktując się telefonicznie on jest z wykształcenia mechanikiem, ale miłość do tego sprzętu sprawiła ,iż z dużym powodzeniem radzi sobie

z naprawami. Pozdrawiam! Henryk

Nie pamietam czy ktos wklejał tego linka ,ale na wszelki wypadek wkleje .

Jakby co ....to nie bijcie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do ^ Dulona

Z Tazndberga TD-20A w dniu dzisiejszym

Idą dziewczyny i sieją za sobą

W jałową ziemię wszystkie moje smutki

I łzy im gardła palą jak samogon

Daleka droga a dzień taki krótki

Tworzę znów bogów na swe podobieństwo

Coraz złośliwsi, ślepi i kulawi

A po nade mną w takim samym miejscu

Jakiś szaleniec mną samym się bawi

Marne cesarzu twoje są igrzyska

Chorały dawno zapomnianej chwały

Chleb obiecany, znamy tylko z wystaw

I jest on suchy, gorzki i zjełczały.

Przesuw 38cm/s [szpule 265 filmówki]

Absolutna rewelacja przy podsłuchu i odsłuchu podobne efekty można uzyskać także na kasecie korzystając z zapisu wielośladowego na YAMAHA NT3X przy przesuwie 9.5cm/s

Ale wolę swoje bo je moje [dzięki Markowi]

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi