Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

A propos mojego wpisu o uszkodzonym talerzyku w Fostexie, prosiliście o fotki, wprawdzie nie mam aparatu, ale z tego co widzę, talerzyki są identyczne jak w Fostexie kolegi jackone.

Przy okazji pojawiła się kolejna usterka - wyświetlacze. Część diod nie chodzi. Spróbowałem dobrać się do nich, ale scalaki odpowiedzialne za ich prace okazały się być zaglutowane, więc szans na reperację nie ma. Orientujecie się może gdzie to wszystko zdobyć?

Poniżej zdjęcie tego modelu.

Kurczę, stare sprzęty są boskie, ale ile zdrowia i pieniędzy trzeba aby to chodziło... ;-)

Coś się nie pojawiło, w każdym razie ty jest link do fotki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

> do Lech59 i dulon184 - DZIEKI

Doszła dzisiaj przesyłka z taśmą. Dzięki Wam Panowie nie pójdę spać!!!

W poniedziałek mój FOSTEX będzie skalibrowany na perfect. (Chyba, bo nie mam żadnej nowej taśmy)

Kupiłem na A... cztery nowe szpule z taśmą SCOTCH ale podobno zaginęła na poczcie.

Jacek

paul_67, 27 Sie 2009, 15:39.

Teraz wstawiam Koncerta ,ale cos wolno mi to idzie .jak swy wgrywacie filmy na Y T?.

U mnie nagrywane jest na cyfrówce panasonicsa?.Długo to sie wgrywa na Y T.

>>dulon184

Wolno idzie, bo filmy są bardzo wysokiej jakości, praktycznie neiskompresowane, przez co mają spory rozmiar... Więc i długo się wrzucają :-).

Prezentacje super, w Koncercie brakuje tylko pokazania przewijania na podglądzie ;-).

Pozdrawiam wszystkich ciepło!

Pauza + manewrowanie napinaczem. Obojętne czy lewym, czy prawym ;-). Z tego co wiem dopuszcza to instrukcja tegoż magnetofonu, w praktyce nie ma prawa szkodzić :-).

Cena świńska, waga ciężka ponad 20 kg ilość ścieżek niezbyt ciekawa [4} przesuw jako taki 9.5/19.05 cm/s. Jest w mojej okolicy jeden taki w kolorze srebrnym wyjątkowo zadbany, oryginalne szpule, komplet kabli i reszta osprzętu instrukcja serwisowa ze schematem, instrukcja obsługi karton i 20 szpul system NAB nowych w folii i pudełkach.

Pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

Hej wszystcy Tetrycy i nie tetrycy,

fajnie ogladac o magnetofonach czy adapterach na You Tube, pamietajcie by nie mowic zbyt szybko o szczegolach, ciut wolniej, tak na 9,5 :-)

please

oraz: kupujac plyty LP przez internet lub na gieldzie nie wiemy czy: spodoba nam sie ich brzmienie (dyrygent, dzwiekowiec, szumy, wow/flutter, rysy, brumy, klimat ogolny, zapach lakieru. itd itp);

moze wymyslmy wspolnie cos oszalamiajaco nowego? chetnie posle CD i LP z muzyka powazna i inna, placimy dopiero jak chcemy zatrzymac, wystarczy zobowiazac sie po odbiorze oplacic poczte do nastepnego chetnego (jesli my sobie plyty nie zostawimy).

a nastepny chetny cos nam podesle (lub przekaze 20zl) (albo 30 zl) itd???

bo znow dostalem z amazon com LP z rysa max na 2-gim kawalku i mam oslabienie korspondencyjno-reklamujace

np gdy jeden CD Tony Allen doszedl (rys zadnych na oko, 0%) doszedl, a skacze, pisze do firmy, a oni mi: SORRY MISZCZU, to se Pan kup cos innego z naszego katalogu [tlum z jez ang.]

w moim pomysle, jesli ktos uporczywie nie kupi / nie oplaci poczty, juz nic nie dostanie wiecej, np jutro posylam Rachmaninova z D.GRAMOFON stan db++ komus w Opolu, bo lubi takie klimaty, chcialbym jeno 10 zl za poczte i 8zl za LP, jak on posle dalej, no problem (ja tez cos od kogos dostane codziennie), a jak chce zatrzymac - cool.

to byl szkic

Do^ Mielińskiego

Nie chce ponieważ sprzęt ten ma tak zwaną wartość sentymentalną, należał do naprawdę dobrego kompozytora i muzyka, który tak naprawdę prawie nigdy z niego nie korzystał, stanowił po prostu ozdobę pokoju fortepian miał wieko pozalewane winami,nalewkami piwem, fisharmonię aby nie straciła głosu [w mieszkaniu było centralne ogrzewanie raz na miesiąc / dwa spryskiwano szampanem a ten AKAI stał na gdańskiej szafie i wszystkich straszył swoją nieskalaną czystością i urodą. Pod fortepianem Steinway $ Sons jeden z najwspanialszych polskich aktorów, leżał na wznak z rękami złożonymi na piersiach jak nieboszczyk i puszczał pawia na wieloryba

Piękne to byli czasy

Pozdrawiam

Zbyszek

mam LP ze spiewem wielorybow. szumi.

wracajac do pomyslu '': brak mi sil na wklepanie opisu sterty LP / CD na net, czekanie na sto zapytan, 9 zamowien i 4 zwroty. i oplacanie posrednikom. a szkoda by sie marnowala muzyka ktora, komus bardzo sie spodoba. Ja np szukam:

Holy Toy - wszystko

Psychic TV - Dream Less Sweet

Jan Garbarek - niektore

The Residents - Stars and Hank Forever

S.W.I.N.I.E

piosenki Bleckiej-Kolskiej

i wszelkie db plyty

a oferuje zafoliowane bdb nagrane LP do testowania toru 8 szt.

ok 120 LP z powazna

ok 120 CD ze wszystkim

ok 600 VHS z filmami i koncertami (wersje z U.K.) po 3zl

kilkanascie DVD co mam podwojne (bracia Coen i inne db tez w wersji angielskiej po 9zl

sto plus dubletow czystych tasm z 'kolekcji' oraz zafoliowane szpule maxell-a (od jutra, od 10 rano

Wiem że handełe to nie wymiana kulturalna ja ci buzi ty mi dupci lub machniom pełne wschodniosłowiańskich atrakcji to Kodeks Hammurabiego w swojej najczystszej postaci Oko za Oko Ząb za Ząb Dupa za Pieniądze, a tu przypominam jest piaskownica dla dzieci,które nie chcą się zestarzeć i staruszków co za cholerę nie mogą zdziecinnieć

Pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

Gerov2

Jakiej średnicy są te szpule?Jak 7" to jestem zainteresowany.Cierpię na brak porządnych nośników,a tu jeszcze tyle do nagrania!Bo na A...ro to kupowanie kota w worku(przeważnie,choc nie zawsze).

do Gerov2:

"aluzji nie ponial" odnośnie Tetrykow i nie....

Wróciłem do analogowego słuchania po trzydziestu latach, parę miesięcy temu, to rozglądam się tu i ówdzie co chciałbym posłuchać i na czym. Wygrzebałem jedną, w miarę użyteczną, starą szpulkę na strychu, nagraną chyba kiedyś na studyjnym w radiu z oryginalnej czarnej. Wish you were here... co za niespodzianka. To ostatecznie mnie przekonało, że mam wyrzucić wszystkie cyfrowe klocki, i posprzedawać inne sprzęty, żeby wymienić je na analogowe... Obecnie jestem w trakcie odnawiania pierwszych części, które odało mi się zdobyć, niedługo się pochwalę...

Kręć się ,kręć ...wrzeciono...

Ukryta Zawartość

post-19835-100007193 1251564079_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prośba do posiadaczy Revoxsa A700. Potrzebne wymiary rolki tj. długości części A,B,C,D, oraz średnicy w części A,B,D.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dulon 148

Kurczę piękny sprzęt!Ale mój jest lepszy!Dlaczego?Bo jest mój!Powiedz skąd masz te przejściówki ze szpuli na talerz?Czy jest coś takiego na 7"Jeśli ktoś już ktoś o tym pisał to nie krzycz tylko wytłumacz...Ponawiam pytanie:ma ktoś na zbyciu w miarę porządne szpule o śr.7" po przystępnej cenie?

P.S

Jutro wraca moja ładniejsza połowa,skończy się słuchanie i nagrywanie do póżnej nocy... Trochę szkoda!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi