Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

manius59

Lutownica jak lutownica za taką kasę, co do odsysacza to jestem sam ciekaw powinien się sprawować dobrze, nie trzeba trzymać jedną ręką lutownicy i druga odsysacza, cena no cóż jaka cena taka i jakoś.

Pozdrawiam

A propo cen.Zobaczcie to.Aukcja już się zakończyła.Ja kupiłem taki sam za 45zł jako sprzęt do rozmagnesowywania kineskopów.Choć to ponoć jeden z najlepszych na rynku,to cena jest zupełnie oderwana od rzeczywistości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość V-savage

(Konto usunięte)

manius59, 3 Kwi 2010, 22:56

Lutownica jest ok. Odsysacz jako taki tez moze byc, czesto sie zapycha i trzeba czyscic. Ale to najmniejszy problem. Najgorsze jest to ,ze nakrecana koncowka w odsysaczu wchodzi w reakcje z cyna i zwyczajnie jest wyzerana. Po jakims czasie nie nadaje sie do uzytku i to wcale nie trwa dlugo. Jak ktos uzywa lutownicy z medzianym grotem wie o co chodzi.

Potem tzreba sobie dokupic taka koncowke no albo dorobic. Z tym, ze koszt koncowki to 10zl, a cala odsysaczka 13zl :).

Suma sumarum to nie jest drogo wiec chyba warto.

Marek-41

Obserwowałem ta aukcję i sam w szoku byłem bo cena jest o wiele za wysoka. Co do odmagnesowywania kineskopów czy dalej można zakupić taki sprzęt bo skoro nadaje sie on do kineskopów do magnetofonów zapewne też a muszę sobie jakiś zakupić

Pozdrawiam

To urządzenie nie nadaje się do rozmagnesowywania kineskopów.Do tego celu są na kineskopie zamontowane specjalne cewki.Po prostu facet nie wiedział co sprzedaje i dlatego umiescił towar w innej kategorii.Znalazłem go wpisując w wyszukiwarkę hasło "demagnetyzer"

Na pewno szlabanu na forum nie będzie, ale czy czasu starczy na wszystko?Mieszkanie jest do urządzenia tak więc roboty nie zabraknie:)Miłego świętowania!

Każdy świętuje jak może.Ja zrobiłem {dzięki zbyszku za przejściówki do mikrofonów} nagranie swojego psa i nastepnie mu je odtworzyłem.Nagrania dokonałem mikrofonami AKG na revoxie PR-99 z prękością 19cm/sek.Jakość mnie bardzo zaskoczyła na plus.Prawie absolutny brak szumów.Reakcja psa, była bardzo duża,szczególnie na piski jej zabawki.Mam,tylko nadzieję,że pies się podobnie bawił jak ja,a było to bardzo zabawne widowisko.Miłego dnia.

Na weselu mojego brata, które odbyło się 15 lat temu muzyka była odtwarzana z kaset na dwóch deckach Technicsa podpiętych do wzmaka SU-VX 920 plus kolumny Altus.Tak więc oprawa muzyczna była moja.Bardzo miło mnie zaskoczyło brzmienie tego zestawu na sali o dość sporej powierzchni.Szkoda,że na moim nie mogą zabrzmieć szpulowce...;)Z drugiej strony chyba nikt by tego nie docenił uważając,że pan młody zaoszczędził na grajkach:)

Paul 67.Po pierwsze szczere życzenia powodzenia na nowej drodze życia,a po drugie,nie zwracaj tak bardzo uwagi,na to co myślą inni.To wasz ślub i wasze prawo,aby wam grało to co wy wybierzecie.

Witam!

Coś dla fanów AKAI :)

Foto z aukcji:

Ukryta Zawartość

post-15740-100007933 1270473423_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

a propo głowic.znalazłem na allegro cos takiego.Mam pytanie.czy takie przesuniecie szczelin w głowicy to zwykła rzecz ,czy raczej nalezy to sobie darować.jest to głowica do M-2405S.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41, 5 Kwi 2010, 13:22

>Paul 67.Po pierwsze szczere życzenia powodzenia na nowej drodze życia,a po drugie,nie zwracaj tak

>bardzo uwagi,na to co myślą inni.To wasz ślub i wasze prawo,aby wam grało to co wy wybierzecie.

Paul to twoje wesele? O kurcze, szczere gratulacje, teraz do mnie dotarło :) Przepraszam za brak reakcji, oczywiście szerokiej drogi, dużo uśmiechu, miłych ciepłych wieczorów i zdrówka dla obojga!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Marek-41, 5 Kwi 2010, 15:27

>a propo głowic.znalazłem na allegro cos takiego.Mam pytanie.czy takie przesuniecie szczelin w

>głowicy to zwykła rzecz ,czy raczej nalezy to sobie darować.jest to głowica do M-2405S.

IMHO, tak duże przesunięcie połówek rdzeni względem siebie, dyskwalifikuje tę głowicę jako głowicę zdatną do pracy w magnetofonie. Wytwórcy podają dopuszczalną wartość przesunięcia przy zachowaniu parametrów głowicy, ale na pewno nie może być to przesunięcie równe 20% szerokości rdzenia.

GM

G.mark,tak myślałem,ale chciałem się upewnić.Z drugiej strony słyszałem ,ze te lepsze głowice montowano w sprzecie,a te gorsze szły do ZURTU na części zamienne.Jednak aby takie coś próbować sprzedać,to już przesada.Nie mam tu na myśli gościa z allegro,bo w końcu sadząc po opakowaniu,sprzedaje orginalny kawałek historii.I jeszcze ,jak się dobrze przyjrzeć,to cały tor w tej głowicy jest przekrzywiony.

Gość sofistan

(Konto usunięte)

paul_67,

na moim przyjęciu weselnym byłem uprzejmy puścić Metallikę, całe trzy utwory i wcale się nie przejąłem, że zostałem sam na parkiecie :-), nawet moja małżonka uciekła :-))). Właśnie takie chwile będziemy wspominać. Analog to potęga :-).

Pozdrawiam

Jacek

Zamówienie na Castrol OLISTAMOLY 2 - opakowania 1kg - cena netto za opakowanie 66,77zł/opak - czas realizacji zamówienia ok. 5 tygodni - minimalne zamówienie 1 karton = 5sztuk

WYSłANE.

Zanim przesyłka z dalekiego świata nadejdzie zawsze jest dla Pana Castrol u mnie mam jeszcze 3/4 tuby [do trumny nie zabiorę jest tam miejsce jeszcze tylko na UHER-a Report 4200 też od prawie roku trup] zapraszam 9 lub 10 w tym tygodniu chyba dokonam degustacji Philipsa Pro-12 i niesamowitych wręcz słuchawek [lotniczych 1600 Ohm -wkładki made in CCCP] OS-5 MEOPTA KATOWICE. Philips mnie opuści jest w 99.99 już sprawny a słuchawki zostają aż do defecandum mortuum czytaj do usranej śmierci.

Pozdrawiam i pogody

życzę

Zbyszek

Mielinski, muszę Ci się przyznać, że masz klimat w pokoju, wręcz niesamowity i biada tym co mówią, że to nie gra, pewnie gra i to całkiem nieźle. A te kolumny co masz pod łóżkiem to co to jest?

mielinski, 6 Kwi 2010, 14:43

Pięknie! Miło się ogląda Twoje filmiki.Gdybym w tamtych czasach miał taki sprzęt to bym rządził na osiedlu:)

Marek-41, 5 Kwi 2010, 17:31

Głowice z takim przesunięciem montowałem w swojej Arii bo lepszych po prostu nie mogłem dostać.Przez to zawsze miałem spore problemy z przesłuchami.Obecnie w Damie Pik mam głowicę lepiej wyglądającą.Coś takiego moim zdaniem nie powinno w ogóle opuszczać bram fabryki, ale takie to były czasy i człowiek cieszył się,że w ogóle mógł je kupić:)

Należało utopić jeszcze w kołysce Karola Marksa, aby nigdy nie powstał Marksizm, Marksiści i komunizm.Zastanawia mnie jedno dla czego tak wyjątkowo łatwo i bezboleśnie pluje się na polski sprzęt i podzespoły, miałem trzy obecnie mam dwa M2405S pod warunkiem że taśma miała > lub = 35um nie było żadnych przesłuchów mam zapasowe głowice kupione z lady a nie z pod lady o idealnym wyglądzie i parametrach spełniających PN.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Marka41 jednego M2405S mogę Ci wysłać niech lakier na śrubach przy kasującej i uniwersalnej zaświadczy o prawdzie słów moich

Trzeba się kiedyś wbić Mielinskiemu na kwadrat :)

>>Korwin

Bo ludzie nie myślą logicznie i można im wszystko w mówić. Zobaczą reklamę i już myślą, że to jest najlepsze, nie potrafią oceniać tego co widzą....

Do^Neomammuta

Naszą myśl techniczną na łopatki położyły brane na prawo i lewo licencje, magnetofony załatwił odmownie Grundig i inni oprócz Melodii i Maka < i jeszcze kilku służących jedynie jako magnetoelektryczne rejestratory wartości nieelektrycznych produkowanych indywidualnie dla PAN-u nie ma niczego naszego czym możemy się naprawdę pochwalić.Wypinając się na Arię, Damę Pik, MK-121, MK-122 nie tyle wypinamy się na Zakłady Radiowe Kasprzaka ile na Jewropę która nas za ciężkie pieniądze raczyła uszczęśliwić zgodą na produkcję ich przestarzałych konstrukcji. Podziwiam naszych elektroników, Którzy poprawiali generatory podkładu wcz, robili z syczącego jak gniazdo żmij złomu wzmacniacze o niskim poziomie szumów, dodatkowo dbając aby toto było estetyczne i łatwe w obsłudze. To są moje gorzkie żale ale jest także i powód do dumy to mikrofony dynamiczne i pojemnościowe Tonsila z których rozwiązania zrzynał dosłownie cały świat w tym także Shure Brothers; słuchawki w wersjach naprawdę wysokoomowych 1600 Ohm za psi grosz o których na Zachodzie nawet w najbardziej pijanym widzie nigdy i nikomu nawet się nie śniło.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, jest może gdzieś na papierze zapisana historia elektroniki za czasów PRL`u? Może są jakieś stare książki, ale najlepiej żeby to była prawdziwa historia....

Korwin, tu nie chodzi o żadne plucie na rodzime konstrukcje czy podzespoły.Nie urodziłem się wczoraj i wiem z własnego doświadczenia,że głowice to akurat mieliśmy kiepskie.Przesłuch były, taka jest prawda,a chyba o fakty nam chodzi.Sprzęt też był awaryjny i głośny.Kiedy przesiadłem się na sprzęt japoński doznałem szoku jak to może działać i grać, ale to już inna bajka...

• Pokaż nowe odpowiedzi