Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dośc że jestem chory to jeszcze mnie totalnie wk........ia net.

Stony otwiera po 2 minuty . Nie znajduje adresów itd . zaraz szału dostane

Oczywiscie administrator sieci nie odpowiada na maile.

A jak jest u was? U mnie tak sie zrobiło wraz z ociepleniem.

Nie dośc że jestem chory to jeszcze mnie totalnie wk........ia net.

Stony otwiera po 2 minuty . Nie znajduje adresów itd . zaraz szału dostane

Oczywiscie administrator sieci nie odpowiada na maile.

A jak jest u was? U mnie tak sie zrobiło wraz z ociepleniem.

Ja mam "Neostradę", tą najtańszą i nie narzekam. Niewiele mogę sobie przypomnieć takich sytuacji, kiedy coś było nie tak. A jeśli nawet, to były krótkie okresy....

wojtek

zarejestruj sie tymczasem na ebayu - tam tez mozna upolowac niezle okazje

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Nie potrafię rozszyfrować które PR-ki są od regulacji prądu podkładu w Uherze Royal De Luxe.

Korwin- zajrzyj do tych schematów.Może ty będziesz wiedział.

Poczekaj do okresu poświątecznego przyjdzie do mnie PeterJan zrobi zdjęcia i wyśle na maila do Ciebie, taki uchwyt + dwie rolki z kasety Video 2000 oraz system podawania z hamowaniem taśmy 1/2" i nawijania jednoczesnego 2 x 1/4" to praktycznie najważniejsze 33% urządzenia do cięcia po zmianie rolek można ciąć 2", 1" i 1/2" na 1/4". Napęd szlifierka ręczna na korbkę na osi na którą zakłada się kamień 2 szpule filmówki razem skręcone [oczywiście przy cięciu 1/2" przy cięciu 1" skręcone dwie 1/2"] PW mam nadal padnięte pisz maila na adres podany w moim "O mnie"

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, 7 Kwi 2009, 12:04.

dzieki za odpowiedż .

ja kombinuje z Revoxem tak aby przystosowac go do ciecia tasmy . noże juz zamowilem ,czekam na rolki .

jeśli mi sie uda to dobrze ustawic to bedzie ciąl albo na play 38 cm/s ,albo na przewijaniu .

pozdrawiam.

ja ostatnie 2 dni mialem przerypane z netem .

Cięcie przy pomocy magnetofonu mam już za sobą, robiłem to na tym forum chyba jako pierwszy i demoralizowałem innych, obecnie przecinam bardzo mało, ale powoli składam maszynerię do cięcia BASF-a 921 jest tego stosunkowo dużo kilkaset taśm i w dodatku nie drogich

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, 7 Kwi 2009, 14:52.

Z tym tylko że mój Revox jest totalnie rozpitolony . Zostala tylko mechanika i na tej bazie bede skladal maszynerie tylko do ciecia Wlasnie kupilem rolki do tej maszyneri .

a czy sie uda????/

Zobaczymy.

Do^ Dulona i nie tylko

Jeżeli był dwuśladowy to zamawiam kasującą i nagrywającą z nieboszczyka na ich miejscu bez wysiłku wstawisz element ustawiający pozycję noża szpula odbierająca musi się składać a z tarczy dolnej krążka dystansowego tarczy środkowej krążka dystansowego tarczy górnej lub dwóch szpul o dużej średnicy razem ze sobą skręconych < jest to rozwiązanie najkorzystniejsze, bo jeszcze tak zwaną ciepłą zaraz po przecięciu można na drugim magnetofonie nagrywać. Poszukuję instrukcji obsługi i instrukcji serwisowej do Tandberga TD 20A.

Pozdrawiam

Zbyszek

Część poszła a tu jest serwisówka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie wysyłam na razie bo ogromna.

Wojtek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wojtek

Serdeczne dzięki Tandberga TD-20A będę miał już jutro ewentualnie w czwartek załączniki doszły ale drukować będę dopiero jutro po przyniesieniu ryzy papieru.Musiałem dołączyć do dużej dwuścieżkowej szpuli zaraza na tym Forum zaczęła się od mojego UHER-a REPORT 4200 MONITOR rok temu [obecnie w remoncie].

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, serwisówka ma 25 MB, mogę ją wysłać pojutrze na szybkim łączu. Mam dwie wersje, w jednej brak niektórych opisów na rys. między innymi wartości sił przy regulacji hamulców i nie wiem czy to nie ta której adres podałem. Jakby co, pisz.

Pozdrawiam

Wojtek

Wojtek

Filwoj.Moja serwisówka ma ,tylko nieco ponad 11 mega.Jak byś mi mógł wysłac też do mnie ,to bym był bardzo wdzieczny.Za pare dni na wątku Tandberg zamieszcze bardzo przydatną rzecz,a mianowicie zdjecie nalepki z schematem i opisem wszystkich prków na dolnej płycie magnetofonu.Sa tam wszystkie regulacje biasu,harakterystyk i poziomów.Nalepkę znalazłem wewnątrz jednego z moich tandbergów.

Marek-41, sprawdź czy na str 4, na rysunku pokazującym jak sprawdzać regulację hamulców podane są wartości sił. W mojej (7572 kb) jest ten błąd dlatego ściągnąłem gdzieś drugą (25397 kb) już bez tego błędu i jakby w innych kolorach, ale rysunki i tekst są takie same, tylko chyba inny skan - rozdzielczość. Oczywiście wyślę, mam też duży schemat (2574 kb). Wszystkie pliki jako *.pdf.

Pozdrawiam

Wojtek

Wojtek

Marku i Zbyszku Serdecznie Wam dziękuję o 01.04 wybieram się na urodziny w tej samej kamienicy jak będę miał pierwsze nagrania Jej śpiewu a robi to naprawdę świetnie to Wam poślę

Pozdrawiam

Zbyszek

Filwoj.Dziekuje za serwisówkę.Brakowało mi kilku istotnych szczegółów.

Rzeczywiscie coś cicho.Pewnie co niektórzy maja nowe zabawki i są zasłuchani.

Witajcie zakręceni .

Faktycznie że cos cichna szulowcach .

ja zacząłem zabawe z kaseciakami .dzisiaj odsłałem Pioniera CT 737 Mark 2 .

za cholere nie chcial nagrywac na jednym kanale. .

Teraz czeka na kupionego Denona -tez kaseciak.

Kasetowce są znacznie trudniejsze w naprawie ,niż szpulowce.Bardzo podziwiam tych,którzy decydują się na ratowanie co cennniejszych okazów.Sam miałem ,tylko kilka modeli i zadowolony jestem dopiero z posiadanej obecnie Aiwy 3800,choć też ma swoje fochy.

Do Marka^ i Zbyszka^ serdeczne dzięki doszedł Tandberg TD 20A doszły serwisówki i instrukcja obsługi PeterJan przyniósł mi dwie wspaniałe "filmówki 26 cm na jednej jest Ampex. A młodzież 20-25-30 lat mamy świetną żałosnego gówna w tym gronie jest 10% a naprawdę fajnych około 50. Nie wiem jak solenizantka ale urodziny uważam za udane odbyły się bez bijatyki bez kłótni bez chamstwa.

Pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

PW w dalszym ciągu mam takie że tylko je o d....ę rozbić

• Pokaż nowe odpowiedzi