Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

fajny kącik muzyczny. Ostatnio jestem na etapie wymyślania mowego mebelka do muzycznych klamotów. jak go zrobie równiez wstawie fotki.. Moze inni pokażą swoje muzyczne kąciki ?

Oj będzie się działo.Teraz ,tak jak Korwin mówił ,przyrząd do klejenia taśm.Fajny pomysł jest w moim Philipsie N-4450.Oprócz możliwości cięcia pod odpowiednim kątem,ma uchwyty mocujące taśmę do klejenia.Służe wzorcem,oczywiście jak będzie taka potrzeba.

Szans na posiadanie magnetofonu na duże NAB-y nie mam żadnych, ale to w najmniejszym stopniu nie umniejsza mojego zachwytu czymś co jest naprawdę piękne i wyjątkowo funkcjonalne.Pozdrawiam i Podziwiam

Zbyszek

PS

Mam nadzieję, że to dopiero początek a potem będą inne wyroby umilające życie

Witajcie.Dopiero teraz mogę zachwycić się nabami.Mariam - Paweł - piękne naby!!!!!!!!!!!One już wyglądają genialnie.Jednak są specjalści w Polsce, ależ mnie ucieszyło to zdjęcie.Czekamy oczywiście na ciąg dalszy.

A jednak dobre miałem przeczucie, że spać nie będę.Dzisiaj - z powodu tych nab.

PS.Pamiętajcie o zdrowiu - kilku moich znajomych choruje, wrzesień dał się we znaki - to najważniejsze, poza tym ....niech żyją naby.Dobranoc wszystkim - Jacek

Logo wymyśli Korwin..

dulon184 - wklejam swój kącik..POzdr - Jacek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dwa razy broniły go dzieci na początku lat dwudziestych, wydarto nam Go siłą w 1939 niech się nazywają Semper Fidelis Zawsze Wierny na cześć Lwowa innego pomysłu nie mam i chyba mieć nie będę

Pozdrawiam

Zbyszek

Jacekk011,

Dzięki! Będę musiał się zabrać za przeniesienie tego spisu analogów do komputera, abyś mógł się z nim zaznajomić...Pozdrawiam!Paweł

Bo to nie jest kwestia tylko NAB ale całej reszty: szpul 10",oprzyrządowania do cięcia i klejenia taśmy szpul 5" talerzyków 5" maszynerii do cięcia taśmy komputerowej 1/2" na 2 x 1/4. Prostych ale niezawodnych urządzeń z napędem elektrycznym do czyszczenia i regeneracji taśm itp, itd

Pozdrawiam

Wszystkich

Zbyszek

Nazwa pasuje idealnie.Jakzamieszczacie swoje studia,to i zrobie to samo.Jest to na razie ,tylko część moich zbiorów.Brakuje trzech magnetofonów na 10,5 calowe szpule i dwóch JVC-ERA.No i oczywiście czterech zestawów kolumn.I jakoś się to nie zawaliło i jest miejsce dla mie.

A taką mine ma mój psiak jak słucha muzyki.Leży przy tym na plecach.

Ukryta Zawartość

post-15150-100004797 1222380466_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A propos Lwowa...

to powinnismy przerobic i powinno zostac naszym hymnem.... no bo gdzie jeszcze jest dobrze ludziom jak tu - tylko na Forum... :)

Pozdrawiam

Sylwek

witam serdecznie to mój drugi wpis na tym wątku jak juz zapowiadałem chciałbym coś kupić jakiegoś tasiemkowca na duże szpulki i zastanawiam sie juz od tygodnia na tym OTARI MX-55 pokazanym na zdjęciu poniżej.jest cena tak jak mi sie wydaje , sledząc różne serwisy aukcyjne i ogłoszenia dośc okazyjna, jest to sprzęt identyczny jak na zdjęciu, zdjęcia zapożyczone z netu nieposiadam zdjęc opisywanego przedmiotu ale widziłem go w działaniu i jest to coś pięknego, do tego dokladana jest kilka szpulek w pudełkach, niewiem co mam począć gość który to sprzedaje nie moze dłużej czekać i chciałbym sie dowiedzieć u was ...

pozdrawiam i oczekuje szybkiej odpowiedzi na moje pytanie, wojtek :)

Ukryta Zawartość

post-11402-100004794 1222384822_thumb.jpg

post-11402-100004795 1222384822_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

dodam jeszcze że sprzęt ma przepracowane 1200 godzin czy to jest ważne ? niemam pojęcia :( powiedzcie mi ile można dać za ten sprzęt bo nie ukrywam tak sie .....napaliłem ze hehe śni mi sie po nocach juz od kilku dni.wiem wiem nie jak to sie mówi odrazu Kraków zbudowano.... można sie wstrzymać ale ten sprzęt zrobił na mnie ogromne wrażenie. Co sądzicie o tym powiedzcie mi.

Pozdrawiam Wojtek

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Jak masz tylko za co bierz bez namysłu 1200 godzin dla tej maszyny to pryszcz.Pozdrawiam i idę spać na dzisiaj mam już wystarczającą ilość wrażeń

Zbyszek

A pamietacie tego pioniera? Najdrozszy podobno r2r model jaki pionier wyprodukowal: rt-2044.

Kto chce tasmy niech sie zglasza do JanaPetera. Kosztuje tylko przesylka. Mam jeszcze jedna paczke do wyslania do Polski ale o zupelnie innej zawartosi i chcialbym zalatwic to za jenym razem. No chyba ze nie ma chetnych.

Z pol amatorskich szpulowcow chetnie zdobylbym akai gx-797 z dbx. Oczywiscie gdyby mi kieszen niespodziewanie przytyla. Poki co musze zakonczyc budowe wzmacniaczy, zmodyfikowac rt-909 i dokupic servo subwoofery do zlozenia. Na pierwsze dwa potrzebuje tylko czasu bo czesci wszytkie mam, ostanie troche kieszen szarpnie.

pozdrawiam,

Janusz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie zakręceni w szpulki .

Pomysł Korwina na nazwe NAb jest przedni.

Jacek011.. Kącik muzyczny jest super.Zprawej strony na dole to jest mikser?? Zaczynam się rozgladac za jakimś mikserkiem ,cchoc jeszcze zadnego nie miałem ,więc nie wiem .....z czym to sie je.

A NABY snią się po nocach

Do ^ VIK-a

Rozwijam powoli etapami Twój pomysł,aby magnetofon potraktować religijnie podzielić na ciało i duszę ciało to znaczy układ elektromechaniczny uznać za święte i nietykalne a duszę zbawiać na wszelkie sposoby z opruciem z elektroniki do gołej blachy włącznie i tak w Reporcie 4400 zostanie silnik z układem stabilizacji obrotów klawisze wskaźniki głowice reszta zostanie skutecznie usunięta na jej miejsce zostaną wstawione przedwzmacniacze, generatory prądu podkładu z możliwością skokowej i płynnej regulacji i stopnie mocy gniazdo mikrofonowe będzie zaopatrzone w zasilanie typy Phantom +48V

Pozdrawiam.Ciebie Twoich Bliskich i Wszystko co Żywe

Zbyszek

A u Petera Jana czekam grzecznie na M3

• Pokaż nowe odpowiedzi