Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrał bym się z największą przyjemnością, ale to jakieś 4,6 parseka odemnie ! :-))

Narazie żyję wspomnieniami z koncertu Tangerine Dream w Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu 97r.

Panowie posłuchajcie tego, miałem okazję być na koncercie bardzo ciekawa muzyka , a raczej śpiew

Mari Boine najwybitniejsza wokalistka północy , nagrała płytę między innym z Janem Garbarkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

"krupski"- czy zdążyłeś już odkryć "Arcane" i ich twórczość ??? Bo ja jestem normalnie w szoku !

Poza tym polecam dwa utwory TD z płyty "The Keep", mianowicie "Gloria" bądź tytuł org. "Puer natus est nobis" T.Tallis oraz "Heritage Survival". To takie moje nowe fascynacje, ale naprawdę robią na mnie ogromne wrażenie.

Panowie. A przepraszam taki Gabor Presser

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Toż

bliżej mu do naszej słowiańskiej duszy niż germańskim panom z TD

Ukryta Zawartość

witam kolegów :)

Udało sie mi wygrać aukcję i takim sposobem TASCAM 32 już niedługo zagości u mnie :)

Cieszę sie jak dziecko :) jak tylko przyjdzie to odrazu dam znac. Teraz tylko muszę kupić jakieś NAB-y i jakieś szpulki po magnetofon jest bez NAB-ów i bez szpulek. Macie jakis pomysł na NAB-y bo szukałem i nic nie ma na angielskim Ebay-u troszkę mnie to martwi...

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

audiotone, 27 Paź 2008, 23:40

Witaj.

sa Naby na Allegro. żadne cudo ,ale jakies sa . Szpul również jest sporo.A sprzęcik oczywiscie pokażesz na forum?/

Gratuluję sprzętu! A co do nabów, to ja też nie mam. Szpule nawet juz kupiłem, ale nie mogę ich założyć do mojego TEACa z powodu braku nabów. Ciągle liczę na to, że niedługo uda się kupić unikalne naby forumowe :)

Nie chcę się wyzłośliwiać ale niestety to czysta absolutna kpina, dotyczy to nie tylko NAB. Wszelkie obietnice przyjmuję jako tak zwaną twórczość bajkopisarską, cieszę się,że największe szpule z jakich korzystam mają średnice 18 cm i nie wymagają fanaberyjnych zapięć.

Pozdrawiam Wszystkich z okazji z okazji dnia urodzin świętej Gdygdy

Zbyszek

Korwin,nie siej defektyzmu.Jak ludzie coś na tym wątku obiecali,to to zrobią.Jednak zawsze mogą się pojawić trudności.Nikt nie obiecywał,że będzie łatwo.Czeba spokojnie czekać.

Nie sieję defetyzmu ale mam serdecznie dość staropolskiego "tomorrow" i krew mnie zalewa gdy to słowo słyszę w latach 30-tych jak budowano COP [Centralny Okręg Przemysłowy ] wznoszono mury a w ich obrębie rósł las, jednocześnie kładziono dach i karczowano drzewa, a tam gdzie już ich nie było stawiano na ledwie co związanych fundamentach maszyny.

Chciałbym naprawdę aby jej nie było ale po między naszymi światami jest bezdenna przepaść.

Pozdrawiam

Zbyszek

A ja jestem wdzięczny maniusiowi i paulowi_67, że wogóle im się chciało podjąć trud stworzenia czegoś takiego.Myślę,że w końcu założymy te naby na nasze szpulaki, ale przede wszystkim trzeba ich podtrzymywać na duchu i wspierać, bo pomysł i wykonanie niekonwencjonalne i bardzo oryginalne.Dlatego Chłopaki - trzymamy za Was kciuki.Pozdrawiam - Jacek

PS mam kłopoty z B-77 - ma ktoś schematy ideowe? albo jakiś namiar?

Wpis wszedł , A z fotka za cholerę nie chce wejśc.

Zgadzam sie z opinia że jesli gtrzeba to poczekamy na Forumowe Naby .

Sa zbyt bajeranckie by je odpuścic . Pozdrawiam zakręconych.

Panowie spokojnie.Wykonanie tych NAB sie opóżnia ze względu na wykonawce.Marian chce wynegocjować jak najniższą cenę.To dla nas wszystkich!Niektórzy za wykonanie chcieli takie pieniądze,że jakbym wymienił tę sumę to większość z Was by umarła ze śmiechu! Ludziom się już w głowach poprzewracało.Tak więc nie wszystko jest zależne od nas, ale będą!!! Jedyne, niepowtarzalne, NASZE!

Czy ktoś z Warszawy mógłby pożyczyć szt 1 NAB-ę ?

Otóż mój problem nazywa się taśma 1/8(!) cala nawinięta na szpule z otworem / mocowaniem typu NAB.

Pomysłem jaki mi na razie przyszedł do głowy to założenie takiej taśmy na zwykły magnetofon 1/4 cala,

kawałkiem kartonu/plastyku zablokowanie taśmy żeby się nie ślizgała po kołkach i nawijanie jej na

pustą szpulę 1/4.

Inna metoda to wwinięcie jej do kaset - wtedy by trzeba było ciąć i kombinować.

Skellen.Zapraszam do siebie.Widze prostszy sposób.Mam A-77 i w położeniu poziomym nie będzie potrzeby dodatkowych walk.Taśma się i tak ułoży na dolnej części szpuli.Jak reflektujesz,to napisz na priw.

Do^Pawła nie skleroza, nie nieuczciwość ale totalny brak czasu ja pamiętam są dwie taśmy gotowe do drogi jedna kaseta do przegrania tylko jednej piosenki[jest pod ręką] poszukuję jeszcze dwóch z koncertem poświęconym twórczości A. Zaryckiego.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kończę w tej chwili tekst oratorium do którego i tak nikt nie napisze muzyki, nie zagra ani nie zaśpiewa ale chcę mieć to z głowy, ponieważ to ileś dni i zarwanych nocy z mojego życiorysu

Dulon>Piękne zdjęcie z kotkiem.Faktycznie on może skoczyć na kręcące się szpule i łapką sprawdzić co tam się rusza.Taśmy jeszcze Ci nie wysłałem - jutro mam nadzieję to zrobić.Pozdr - Jacek

jacku i Marku.

Racje macie . Cycko lapka sprawdza co tak sie kreci .Teraz częst siedzi przy szpulkachi patrzy jak sie kręca . .Wcześniej lubiła patrzec na monitor laptopa

• Pokaż nowe odpowiedzi