Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Do^Dulona184

Ubung macht den Meister

Mój znajomy ma brata chemika, produkt jest rewelacyjny przypomina smakiem najlepszy koniak ale jest od niego mocniejszy.Czy Twoi Znajomi zza Odry i Nysy, przez przypadek nie cierpią tak jak ja na patologiczną miłość do wyrobów firmy UHER/UHER i czy by po cenach nie wygórowanych nie byli by w stanie pewnych betów przesłać do Ciebie a potem już z górki. Shamrock-i po przepuszczeniu przez delikatnie [śladowo naoliwioną szmatkę] i demagnetyzacji [dokładnej] głowic [ i całego toru przesuwu

taśmy,zachowują się rewelacyjnie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, 30 Paź 2008, 16:4.Chetnie Korwinie bym ci ulżył w twoich troskach ,niemniej samemu nie moge sie doprosic aby poszukali dla mnie w Niemczech jakiegos fajnego klcka ,albo chociazby szpul Obietnice wciąz padaja ,ale jak do tej pory ,jest to gadanina po próznicy .

Ktoz powinien dac mi prawo do odstrzału chociaz kilku osób miesiecznie .

Nienawidze paplaniny ,nieslownosci itd ,itd .Zaraz w Beret bym trzepnąl.

Wspominając o Shamrockach ,miałeś na uwadze te ktore ja wystawiłem??..

Muszę chyba sobie sprawic demagnetyzer. Jak cenowo wygkląda taki zakup?

Do audionote - naby oryginalne z revoxa nie pasują do Tascama 32, sprawdzone na własnej skórze, inna wysokość widełek (tych w środku).

Nab revoxa jest niższy, pozostaje luz i nab jest lużny na osi.

Około 16 + transport tyle ostatnio płaciłem aby nie straszyć ludzi w miejscach publicznych potężną cewką z żelazną knagą [ przy włączaniu światło przygasało].Te Shamrock-i które wystawiłeś przy nieco zmniejszonym współczynniku tarcia zachowują się rewelacyjnie, dobrze by było aby się między nami pojawił jakiś radiowiec który pół życia zmarnował przy Mechlaborze albo czymś podobnym, faceci znają całą masę beznadziejnie prostych i niezawodnych chwytów. Pozdrawiam

Zbyszek

audiotone>przepraszam,byłem przekonany, że naby revoxowe będą dobre, ale MAG i Levinson mają rację.W takim razie tylko teac i tascam, a może od akai będą pasowały - są świetne.Pozdrawiam - Jacek

Rzeczywiście rafał996 miał dziś udany dzień - gratulacje i czekamy na emocjonalne opisy radości.Pozdrawiam - Jacek

Dzięki panowie :) Ale jeszcze poczekajmy, czy zadziała. Według tego, co dowiedziałem się od sprzedającego, sprzęt powinien być w miarę sprawny, ale pewności nigdy nie ma. Magnetofon rzadki, jak się wszystko dobrze uda to będzie ozdobą kolekcji. Nie mogę się doczekać momentu rozpakowania paczki.

Pozdrawiam

Z tybi nabami jest dziwnie.Wczoraj Jacek mi pokazywał,że naby revoxa zatrzaskują sie ,tylko na szpulach revoxa.Na mojej basfa nie chciały się domknąć do końca,choć trzymały dobrze.

A u mnie w domu moje naby revoxa zatrzaskują się na szpuli basfa,revoxa i innych.

Na oko wyglądają identycznie.Nie wiem ,co o tym sądzić.

Ja też chętnie się dowiem:)

A co myślicie na temat tego modelu , wart uwagi czy raczej odpuścić Jacek masz Akai ten model to 650D

Może ktoś mi cos na jego temat powiedzieć to znaczy napisać pozdrawiam wszystkich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

jeszcze coś:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Odnośnie nab Revoxa .

Myślę ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ze problem w miare łatwo rozwiązac . Dotyczy nie zapinania na niktorych szpulach . Mam tak z Nabami Koncertowymi ,ktore są na Sony TC755A. Myśle że wystarczy zalożyc dłuższe śrubki ktore mocuje obrotową częśc górna .

dziekuje wam za wytlumaczenie z tymi nabami od ReVoxa a juz zaczelem licytowac...hehe musze teraz poczekac moze mnie ktos przelicytuje... hm. ale znalazlem tez na angielskim ebayu naby od TEAC te powinny pasowacmusze sie do nich przymierzyc ...pozdrawiam serdecznie

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

audiotone, 30 Paź 2008, 19:43

Znowu wpis z fotka mi nie wszedł .

Ja kupiłem na E bay -Wloch takie jak na Koncercie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzwonił do mnie Marian z trasy w sprawie Nab.Wszystko jest na dobrej drodze.Cena będzie rozsądna.Cała sprawa była załatwiana i głównie chodziło o sprawy finansowe.Wszyscy zainteresowani proszeni są o wpisywanie sie na PW Manius59.On wkrótce się odezwie i ustali szczegóły.Pozdrawiam! Paweł

Dla tych którzy kopiują płyty analogowe na duże i małe taśmociagi oraz Erę napiszę, że jestem zachwycony kulturą brzmienia gramofonu linearnego.Dla poszukiwaczy niskiego basu i jako test polecam płytę Israel-"Nabij faję".

Paul.Już to nie raz pisałem.Po zakupie i uruchomieniu takiego gramofonu,standartowe rozwiązanie przestało mnie zupełnie interesować.Straszą mnie co prawda,że jak się coś posypie ,to bedzie klapa,ale zaryzykowałem i już pare lat nie narzekam.

Fakt, w takim gramofonie w odróżnieniu od konwencjonalnego jest się co zepsuć, ale jak pięknie gra to nie ma czym się na zapas przejmować:-)

dulon184>piękne zdjęcie koncerta - dziękuję za wrażenia

MAG>dałeś mi ciężki orzech do zgryzienia. Ten Akai wygląda bardzo obiecująco.Jakie ma prędkości i ile śladów? Generalnie ja bardzo chwalę Akai. Wg mnie są lepiej zrobione or revoxów - dokładniej pod każdym względem, mają piękne brzmienie - naturalne, są precyzyjne i piękne.Złego słowa o nich nie powiem.Warto na pewno mieć jakiegoś w domu - te z rodziny 600 i więcej z pewnością, choć te niższe modele podobno też są znakomite.MAG - jak nie przegięta cena - na pewno warto.AKAI jest droższy od revoxa wszędzie w europie, najlepiej mieć obydwa - ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowlony - już wcześniej pisałem ,że revox i Akai bardzo się uzupełniają - revox ostry , akai stonowany.Pozdrawiam serdecznie - Jacek

Ja mam jak najlepsze zdanie o Akai, to co do tej pory widziałem i słyszałem (niestety nie te najwyższe modele) było znakomite. Mój GX-230 to wspaniała, solidna maszyna, z niezwykle liniowym, naturalnym, kulturalnym i ulożonym brzmieniem. Ten GX-650 ze zdjęcia jest piękny, elegancki zewnętrznie i na pewno też pięknie zagra. Jedyną wadą dla niektórych może być to, że zdecydowana większość Akai to czteroślady. Mnie to akurat kompletnie nie przeszkadza.

Przed 1.11.2008.

Idą we mnie po wołyńskich polach

Starcy, dzieci,kobiety do rzeźni

Trup do nieba o swoją pomstę woła

Ale milczą i gwiazdy i pieśni

Bo byliśmy wierni do przesady

Chroniąc litość gdy inni nie chcieli

Tak jak pustka echo kanonady

Lub krew nosi nóż na brzeg pościeli

Płaczą malcy z poderżniętym gardłem

Widzą oczy dawno wyłupione

I z burzanem prosto w piach upadłem

Bez modlitwy Pod Twoją Obronę

UHER REPORT 4200 MONITOR taśma Ampex przesuw 19.05cm/s mikrofon AOI ECM-1090 [fragment XXIII]

pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi